Şimdi Ara

2 basslı grup olurmu? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şunuda ekleyeyimki eğer güzel bişi çıksaydı ortaya bunu 1-2 grup değil şuanda birsürü müzik aşığı denemiş yapıyor olurdu..victor wooten yazın youtube dinleyin arkadaşlar.1 tane bascı neler yapabiliyor izleyin.birkaç kişi çalıyor gibi duyuluyor fakat yürüyüş,ritm,armoni,renk,tını tek bir kişiden çıkıyor.tuşe tek vuruş tek..parça içinde 2 ayrı tuşeden tınıdan alalı beleli bas dinlemek güzel değildirki.ama şow yapılırken birkaç tuşeden insan dinlemek güzeldir.parça çalmamak kaydıyla...
  • ilk baş victor wooden' a cevap vereyim, işte düşün bir grupta funk' ın ustası wooden ile heavy metal' in ustası steve harris var, o grubun basslarını dinlemeyi düşün bir sonra cevaba geçelim.

müzikte en iyi ahenk nerde yakalanır ? bir cok konturbasın bulundugu orkestralarda. bak sen cok asırı bir sekilde sıg düşünüyorsun su an. armoni falan işlerine girmişsin orası baştan sona yanlış zaten oralara girmeyecegim. olay su, şimdi bir basscı bir la dan girer atıyorum digeri si' den bu sayede aynı seyleri calsalar, aynı yürüyüşü izleseler bile bir ses farklılıgı ortaya cıkar, al sana ahenk.

müzik zevkini bilmiyorumda sen su an tek kalıp düşünüyorsun, insanlar senin gibi düşünseydi zamanında metal müzik ortaya cıkmazdı yada ne bileyim kirli kanal bulunmazdı gitarda, hep aynı seyleri izlerlerdi. ilk gruplarda oldugu gibi tek gitar, tek bass, tek davul devam ederlerdi. müzigin sınırlandıralabilecek yada teknik budur diye geçiştirebilecek birşey olmadıgı kanıtlandı

• 4 baslı bassinvaders grubu var ama experimental nitelikte bir gruptu. her ne kadar deneme amaçlı olsa da güzel bir albüm olmuştu. amaç ciddi ise bana kalırsa 2 bass o olmaz 2. kişi yetenekleri doğrultusubda daha işe yarar bir yere kaydırılmalı.
  • ilk başta müzikteki akademik kariyenizi ve sahne geçmişinizi sormak isterim öncelikle.armoni konusunda baya bi iddialı konuşmuşunuz baya bi merak ettim.hangi kitapları okuduğunuza,neler yaptığınıza göre cümleler kurmak için hemde bu merak.

birincisi ben victoru metal müzik gibi bi tarzda ne görmeyi isterim hatta rüyamda görsemde gülerim buna ben viktora dünyaları versen sanırım bir metal grubunda çalmak istemez..
    ikincisi ben metal tarzı müziği müzik olarak görmüyorum bu benim zevkim değil naçizane fikrim.benim için metal müziğin hiphoptan bir farkı yok.çünkü bir ahengi yok.metal ve ahenk birbirine zıt şeyler.ahenk dediğin,müzik dediğin renktir ama metalin rengi tarzı herşeyi siyahtır..
    üçüncüsü armoni ve metal birbirinden uzak kelimelerdir.çünkü armoninin kelime anlamı ahenktir.çiçeklere dinletildiği zaman çiçek öldüren bir tarzda müziğin ahenkle renkle uzaktan yakından bir ilişkisi olamaz.şuana kadar metal müzikten dolayı kendini armonik anlamda geliştiren bir insan bulsam hatta duysam şu yazdıklarımı yazmam özür dilerim..
    dördüncüsü,bir kişi ladan bir kişide siden çalma gibi bi şansı yoktur
    ben funk groove latin jazz fussion hastası ve metal olmayan tüm etnik metnik klasik ne bulursam dinleyen seven biriyim.pink floydden ağır rock müziğe karşıyım.sertleştikce siyahlaşan rengi kaçan...
    metal dinleyenlerin kendine has bir tarzı var..bence süper bir tarz bu.görsel açıdan güzel olan bu tarzın işitsel açıdan güzel olduğunu söylemem mümkün değil kusura bakma
    yani şuana kadar 3 5 kişi çift bas çaldı sahneye çıktı bundan doru dürüst kimsenin haberi yok yapmayanlar olmadı bidaha yapmam diyenler dar kafalı değilde ben dar kafalıyım kuzura bakma
    olacak bişi olsa güzel bişi olsa sanırım duyulan sevilen ve yapılan bişi olurdu sanırım.yapmayanlarda büyük ölçüde benim gibi düşünüyolar heralde

• ha bu arada çift baslı bir parça gönderirseniz sevinirim hakkaten merak ettim nasıl oluyor? 25 yıldır müzik camiasındayım 2 tane üniversitesini okudum ekmek paramı herşeyimi sahneye borçluyum ama inanın taki 2 gün öncesine kadar çift basla parça işlendiğini duymadım.. yemin ediyorum ne duydum ne gördüm ve şuan çok merak içindeyim.dinlemem şart oldu yardımcı olursanız sevinirim..bu arada metal seven arkadaşlardan özür dilerim kötülemek anlamında söylemedim bunları.ama metalciler diğer tarz müzikle uğraşanlarla nedense çok kendi aralarında geyik yapma isteği duyarlar bunada hiç bi anlam veremedim..rapcilerde öyle bu arada.ama bu iki tarzında müzik tarihine hiç bişi kattığı kanısında değilim araştırmalarım sonucunda..sadece twin pedal katkısı oldu sert müzik tarzlarının modern davula.onun dışında müzikal bişi yok..bende davulcuyum ve twin pedalın bazı yerlerdeki katkısı hakkaten konuşulmaya değer..güzel bir buluş

• size dogru duzgun bir cevap vermek için gelmiştim, karşılıklı bilgi alışverişi açısından ama metal gibi klasik müzikten bu kadar etkilenmiş bir müzik türünü müzikten saymamanız, üstüne metale yapılmış en büyük hakaretlerden birini yapıp armoni ile ilgisi yoktur gibi afedersiniz ama deli saçması seyler soylediginizden dolayı verecegim cevabın anlaşılamayıp bosa gidecegini anladım.

bir 25 yıl daha bu camiada kalıp, müzige boyle bakılamıyacagını ogrendikten sonra gorusmek üzere.
  • klasik müzik ve metal? tamam 2034 de aynı yerde buluşalım kesin benim gibi düşünüp jazz blues funk filan dinlemeye,hatta latin ritmlerini çözmeye,etnik müziklerin makamsal yapısına merak sararsınız

armoni kimya gibidir.öyle esinlenmeye filan gelmez.bir parçayı do majorden çalarken farklı hislere bürünürken aynı parçanın fa majorden çalınırken farklı duygular yaşayabiliyorsun.bide ucundan azcık armoniye el atarsan tamamen duygu değişimi çıkıverir ortaya..

sadece metal müzik örnekleriyle bilgi alışverişi yapılmaz.bazı metalci cahillerde diğer müzik türleriyle dalga geçmeyi kendilerine borç bilirler nedense.bildikleri tek şeyde şu grup şurda doğdu,gitarcısı şu,davulcusu bu bilmem ne...bunları bilip kendilerini müzik profesoru ilan edip diğer müzik türleriyle dalga geçmeyi iyi bişey zannediyorlar.ben uzun uzadıya okullarını okuduğum yaptığım bu meslekte çözdüğüm tek bişey vardırki metal müzik insanı geliştirmez..makineleştirir anca..

bilgi alışverişi için herzaman hazırım ve öğrenilecek çok şey var bunlara ömür yetmez..fakat lütfen bana grup örnekleri ve metal müzik beyniyle değilde,hani daha nötr ve bol örnekle bişiler söylenirse birlikte araştırıp kabul etmeye hazırım..sonuçta bu forum bilgi alışverişi ve yardımlaşma formu..

• ha o müziğe bakış açısınada bi cümle yazayım.

müzik bir yaş pastadır.yaş pastanın içine tuzda atılır kıvam versin diye.atılmaz ise kıvam tutması mümkün değildir...
    o tuzu yaş pastaya azcık fazla atarsan yenmez o pasta..her ses bütünü yoğunluğu müzik değildir yani..saygılar....
  • İşte birkaç yerde dile getirdiğim gibi, metal deyince Black Metal'i savunma aracı olarak kullanan bir vatandaşımız daha. Hatta yine o yerde dile getirmiştim, Raw Black.
    Arkadaşım, metalde ahenk yok düşüncesini savunuyorsan Raw Black sana sunulmuş bir nimet.Ama ne yazık ki metalin onunla sınırlı olmadığını da görmezden gelmişsin, olmamış.Ahenk istiyor musun, Iron Maiden gibi "Pink Floyd'dan ağır" bir grup var misal... Ya da her notasıyla kulağının pasını silecek One adlı bir şarkı, Metallica'dan, yahut Fade to Black... Direk olarak Black Metal'i vurmaya çalışmışsın.Bu yazdıkların Heavy dinleyen arkadaşlar tarafından kınanacaktır.Çünkü orada metal demişsin, metalin türünü belirtmemişsin.Kınayanların ne kadar hümanist olacağı da belli değil, kolay gelsin bu konuda.Özellikle de "kendine has bir görsel tarz" deyişin Black Metal'e vurmaya çalışan bir eleştiriyi gösteriyor.
    Ama eğer Black Metal'de de armoni arıyorsan, açarsın Summoning'ten A Distant Flame Before the Sun'ı açarsın Lugburz'u al sana kapı gibi armoni.Ya da açarsın Ulver'den The Sun Goes Down Behind the Hills'i görürsün armoniyi.

25 yılın 5-6 yılını biraz metal dinlemeye ayırsaydın, hem bilgin olmuş olurdu hem bu kadar laf işitmezdin.

• mustafakeman arkadaşım hayatımda şu ana kadar hiç kimse senin kadar hislerime tercüman olmamıştı şimdiye kadar biliyor musunyazdığın satırları okurken ulan bu adam harfi harfine benim yazacaklarımı yazmış dedim(tabi 2ünv eğitimi yada 25 yıldır bu piyasada olma kısmı hariç tabiki zaten 20 yaşındayım:))

şahsen ben şu an 20 yaşındayım.16-17 yaşındayken yani liseye yeni başladığımda bende rock-metal tutkunuydumama zamanla artık bunların bana tat vermemeye başladığını,olayın müzikten ziyade şov olduğunu(tıpkı rap gibi) farkettim.hatta metalcilerin pek sevmediği pop parçalarını bile eğer altyapıları bas yürüyüşleri hoşsa zevkle dinlediğimi falan işte.daha sonraki tecrübelerim de bana müzik olayının kademe kademe olduğunu gösterdi.ve herkesin kabul etmesi gerekeen bir gerçek varki metal müzik teknik olarak her zaman cazdan alt sıradadır.bunu aşağılamak için söylemiyorum,ama caza fusiona göre hakkaten yavan gelir.hadi rock yine güzel,en azından altyapıyı biraz duyabiliyosun,ama metal müzikal kalite açısından zırvadır(bunu söylerken metalci olup aynı zamanda çok sağlam müzisyenlerin de olduğunu es geçmeyelim.tercihtir.ama bu tarz insanlar da kesinlikle funk fusion latin jazz gibi türlerden etkilenirler).

mustafakeman hocam şu 2 bass konusuna gelince,ben daha önceki sayfada bu konuyla ilgili bişeyler karalamış hatta birde link vermiştim.3 bas tabiki deneysel birşey,bir müzikte tek bas ve tek davul olur.ama güzel denemeler de var ilgini çekeceğine eminim.işte hikaye burda başlıyor zaten.benim verdiğim linke bir göz at,ne demek istediğimi anlarsın zaten konuşmaya bile gerek yok.
    www.myspace.com/tribass

birde son olarak çok sinir olduğum 2 konuya parmak basmak isterim.BATERİ değil DAVULdur arkadaşlar.bateri artık bende tik oldu bateri dendi mi sinirlerim oynuyor
    ayrıca bazı kendini bilmezlerin bası kasıklarının hizasına getirip çalmaları çok salakça.bas yukarda çalınır.hadi sert tonlar elde etmek için penayla kullanım biraz mantıklı(ki bence tamamen hata basın güzelliği parmağn verdiği tondadır),ama şöyle aşağıdan çalanlar hata ediyorlar bence.yine de kendi keyiflerine kalmış ne diyelim.

belki de ben basla uğraştığım ve metalde basın pek yeri olmadığı için böyle karşıyım metale kimbilir:)
    ve son bir not,şunu unutmayınız ki cazcı kesinlikle rahatlıkla rock çalar,metalde çalar.ama metalci çok zor caz çalar.buda açık bi ispat aslında neyin ne olduğuna.

• quote:

Orjinalden alıntı: Musdi2009

sacma olur belkı ama zaten 1 tane bass olsada bass gıtarın sesı anlasılmıyo kı anca tum herkez durucak bass calacak......

Dinlemeyi biliceksin..Bas gitar olmazsa olmaz
  • valla saygıdeğer wizi kardeş bu konuda haklısın.metal müziğe ayıracak zaman bulamadım kendimde.ama inan varya 25 değil 250 sene daha yaşasam metal müziğe ayıracak gene vakit bulamam.çünkü o türe gelinceye kadar öyle zengin müzikler varki vakit ayıracağım.. laf işitmek ağrıma gitmez benim çünkü herkesin söyleyecek bir lafı ve tartışacak bir durum vaziyeti vardır.bunların bazılarından ben bazılarındanda başkaları nasibini alacak..ama kaba taslak bilgilerim var metal müzikle öyle üstün körüde laf konuşan biri değilim..üstün körü bildiğim bir tarz beni içine çekmeye yeter ama bundan hiç bir ilham almış vaziyette değilim.

ha tavsiyelerin için sağol.her türlü kategorisi kısıtlanmış indirgenmiş,isim sunulmuş tavsiyelere bakarım.mesela yazdığın isimleri youtubeye yazıp dinleyeceğim birkaç kere.ama şunada inanıyorumki metal müziğe ayıracak yine zamanım yok.sadece fikir edinirim hatta bazılarını beğenebilirim.her beğenilmeyen tarz içinden beğenilecek bişiler çıkması doğaldır..
    ayreten ben giyim kuşamları tarzlarıyla dalga geçmedim,hakkaten çok beğendiğimi ve görsel açıdan çok ilgi çekici olduklarını söyledim fakat işitsel açıdan beni açmadığını ekledim,o kısmı yanlış anlamıssın.
    kınayan ve hümanizmi belli olmayan insanlar her birim ve bölgede varlar
    sağcı solcu tartışması gibi.kaba kuvvet kınamasından bahsetmissin demi öyle robokop insanlarla işim olmaz benim ama olursada desdurla gelsinler söyleyim işin şakası tabi bu.

ben metalin her tarzını bilmiyorum evet.fakat tavsiyem var metalci arkadaşlara..müzik metalden ibaret değildir.metalin türlerini bilmek yerine azcık başka türlerede ilgi göstermek lazımdır..o kabuktan biraz uzaklaşmak ve nötrlemek lazımdır beyni.ben türk müziği konservatuvarı okuduktan sonra batı müziği eğitimi veren müzik bölümünü okumaya halen devam ediyorum.her tarza kendimi yakın hissediyorum.bişiler kapmaya çalışıyorum fakat metal müzikten kaptığım tek şey twin pedal mantığı..twin pedalıda müzik içinde heryerde vurunca tuzu fazla olmuş pasta oluveriyo bi anda..
    metalci arkadaşlar kabuktan azcık dışarı bakmalısınız çok güzel şeyler var inanın.saygılar sunuyorum ve gönlünüzü almak için size selamınızdan bir demet gönderiyorum
    tarzınız güzel ama emin olun ciddiyim

• quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

mustafakeman arkadaşım hayatımda şu ana kadar hiç kimse senin kadar hislerime tercüman olmamıştı şimdiye kadar biliyor musunyazdığın satırları okurken ulan bu adam harfi harfine benim yazacaklarımı yazmış dedim(tabi 2ünv eğitimi yada 25 yıldır bu piyasada olma kısmı hariç tabiki zaten 20 yaşındayım:))

şahsen ben şu an 20 yaşındayım.16-17 yaşındayken yani liseye yeni başladığımda bende rock-metal tutkunuydumama zamanla artık bunların bana tat vermemeye başladığını,olayın müzikten ziyade şov olduğunu(tıpkı rap gibi) farkettim.hatta metalcilerin pek sevmediği pop parçalarını bile eğer altyapıları bas yürüyüşleri hoşsa zevkle dinlediğimi falan işte.daha sonraki tecrübelerim de bana müzik olayının kademe kademe olduğunu gösterdi.ve herkesin kabul etmesi gerekeen bir gerçek varki metal müzik teknik olarak her zaman cazdan alt sıradadır.bunu aşağılamak için söylemiyorum,ama caza fusiona göre hakkaten yavan gelir.hadi rock yine güzel,en azından altyapıyı biraz duyabiliyosun,ama metal müzikal kalite açısından zırvadır(bunu söylerken metalci olup aynı zamanda çok sağlam müzisyenlerin de olduğunu es geçmeyelim.tercihtir.ama bu tarz insanlar da kesinlikle funk fusion latin jazz gibi türlerden etkilenirler).

mustafakeman hocam şu 2 bass konusuna gelince,ben daha önceki sayfada bu konuyla ilgili bişeyler karalamış hatta birde link vermiştim.3 bas tabiki deneysel birşey,bir müzikte tek bas ve tek davul olur.ama güzel denemeler de var ilgini çekeceğine eminim.işte hikaye burda başlıyor zaten.benim verdiğim linke bir göz at,ne demek istediğimi anlarsın zaten konuşmaya bile gerek yok.
    www.myspace.com/tribass

birde son olarak çok sinir olduğum 2 konuya parmak basmak isterim.BATERİ değil DAVULdur arkadaşlar.bateri artık bende tik oldu bateri dendi mi sinirlerim oynuyor
    ayrıca bazı kendini bilmezlerin bası kasıklarının hizasına getirip çalmaları çok salakça.bas yukarda çalınır.hadi sert tonlar elde etmek için penayla kullanım biraz mantıklı(ki bence tamamen hata basın güzelliği parmağn verdiği tondadır),ama şöyle aşağıdan çalanlar hata ediyorlar bence.yine de kendi keyiflerine kalmış ne diyelim.

belki de ben basla uğraştığım ve metalde basın pek yeri olmadığı için böyle karşıyım metale kimbilir:)
    ve son bir not,şunu unutmayınız ki cazcı kesinlikle rahatlıkla rock çalar,metalde çalar.ama metalci çok zor caz çalar.buda açık bi ispat aslında neyin ne olduğuna.

süpersin kardeşim benim şuanda konyada ikamet ediyor ve konyadaki rixos otel adında bir otelin barında bir gay a çalmaktayım.davul çalıyorum..gay her tarz okuyo fakat rock repertuarı çok sağlıklı değil..daha çok eski poplar yeni poplar isteğe göre arabesk isteğe göre sanat müziği falan filan herşey yapıyo bu adam..fakat otelin barına yabancı müşteri iniyor bazen her ne kadar sık inmeselerde.örneğin dün afganmistandan amerikalı pilotlar gelmiş kalmaya ve içlerinden bi pilot 1 saat şarkı söyledi ve sert rock ağırlıklı.gitarcımız sağolsun eski bir metalci arkadaşımız sonradan müzik bölümüne girdikten sonra kendini bulmuş biri fakat müşteri memnuniyeti için başladı eski çaldığı parçaları çalmaya orkestranın diğer elemanları ve ben gitarcı arkadaşıma ve o şarkı söyleyen pilota sanki 5 senedir çalışıyomuşuz gibi eşlik yaptık..hiç zorlanmadım inan.bilmiyordumda ne çaldığımı.sorsan gene bilmem ama pilotlar avuçları patlarcasına alkışladılarki buda kötü çalmamışız manasına geldiğini gösteriyor..

• cevap vermekten vazgeçtim, nasıl olsa eşşege semer vurmak benim işim degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 12 Haziran 2009; 1:10:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafakeman
    ikincisi ben metal tarzı müziği müzik olarak görmüyorum bu benim zevkim değil naçizane fikrim.benim için metal müziğin hiphoptan bir farkı yok.çünkü bir ahengi yok.metal ve ahenk birbirine zıt şeyler.ahenk dediğin,müzik dediğin renktir ama metalin rengi tarzı herşeyi siyahtır..
    üçüncüsü armoni ve metal birbirinden uzak kelimelerdir.çünkü armoninin kelime anlamı ahenktir.çiçeklere dinletildiği zaman çiçek öldüren bir tarzda müziğin ahenkle renkle uzaktan yakından bir ilişkisi olamaz.şuana kadar metal müzikten dolayı kendini armonik anlamda geliştiren bir insan bulsam hatta duysam şu yazdıklarımı yazmam özür dilerim..

Milletin müzik kariyerini sorgulamadan önce kendi bilginizi bol bol sorgulayın, zira metal müziğin hiç bir ucundan en ufak bilgi sahibi değilsiniz ve işin kötü yanı bilgi sahibi olmadan fikir sahibisiniz ki bu cahilliğin en uç noktasıdır.

quote:

O nerden çıktı? Maiden - No more lies, Maiden - Trooper en basit örnekler...

quote:

25 yıldır müzik camiasındayım 2 tane üniversitesini okudum ekmek paramı herşeyimi sahneye borçluyum ama inanın taki 2 gün öncesine kadar çift basla parça işlendiğini duymadım.. yemin ediyorum ne duydum ne gördüm ve şuan çok merak içindeyim.

25 yılda hangi tarzda nerde ne çaldınız bilmiyorum ama demekki yaş kaç olursa olsun öğrenilecek şeyler hala varmış...

Alıntıları geçtikten sonra gelelim son mesajına...
    Müzik "metal müzik"den ibaret değildir demişsin, yaşım sizden küçük ama müzikle doldu dolu geçirdiğim 15-20 yılda görebileceğim fikir edinebileceğim her türü dinledim. Fransız pop müziğinden, latin müziğine, funka, jazza, flamenkosundan, klasik müziğine, metal müziğine, rape, r&b'e...Önyargılı olmak istemediğim için hepsini dinledim ve ne kadar doğru düşündüğümü bana kanıtladınız.
    25 yılını sahnede geçirdiğini söyleyen, türk müziği ve batı müziği eğitimi aldığını söyleyen bir kişinin, metal müziğe bu kadar ön yargılı olması tam anlamıyla zırvadır. Eğer dinlemediysen, nasıl fikir sahibi olursun? nasıl olur da ahkam kesersin bu konuda? bu saçma ötesi birşeydir ve hiç bir açıklaması yoktur...
    Bir de klasikle metal müziğin alakası olmadığını söyledin ya o okullara o yıllara inanasım gelmiyor, daha da acısı eğer doğruysa yazık diyorum...

• dire depeche gömnderdiğin linki inceliyecem şimdi dostum.. o bası kasık hizası mevzusu söylemişin çok fena güldürdün beni inan varya süper et değmesi lazım basa bende aynı fikirdeyim.müziktede her şeyde olduğu gibi her yapılan olmuyo yani

• quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

quote:

Orjinalden alıntı: mustafakeman

Milletin müzik kariyerini sorgulamadan önce kendi bilginizi bol bol sorgulayın, zira metal müziğin hiç bir ucundan en ufak bilgi sahibi değilsiniz ve işin kötü yanı bilgi sahibi olmadan fikir sahibisiniz ki bu cahilliğin en uç noktasıdır.

quote:

O nerden çıktı? Maiden - No more lies, Maiden - Trooper en basit örnekler...

quote:

25 yıldır müzik camiasındayım 2 tane üniversitesini okudum ekmek paramı herşeyimi sahneye borçluyum ama inanın taki 2 gün öncesine kadar çift basla parça işlendiğini duymadım.. yemin ediyorum ne duydum ne gördüm ve şuan çok merak içindeyim.

25 yılda hangi tarzda nerde ne çaldınız bilmiyorum ama demekki yaş kaç olursa olsun öğrenilecek şeyler hala varmış...

Alıntıları geçtikten sonra gelelim son mesajına...
    Müzik "metal müzik"den ibaret değildir demişsin, yaşım sizden küçük ama müzikle doldu dolu geçirdiğim 15-20 yılda görebileceğim fikir edinebileceğim her türü dinledim. Fransız pop müziğinden, latin müziğine, funka, jazza, flamenkosundan, klasik müziğine, metal müziğine, rape, r&b'e...Önyargılı olmak istemediğim için hepsini dinledim ve ne kadar doğru düşündüğümü bana kanıtladınız.
    25 yılını sahnede geçirdiğini söyleyen, türk müziği ve batı müziği eğitimi aldığını söyleyen bir kişinin, metal müziğe bu kadar ön yargılı olması tam anlamıyla zırvadır. Eğer dinlemediysen, nasıl fikir sahibi olursun? nasıl olur da ahkam kesersin bu konuda? bu saçma ötesi birşeydir ve hiç bir açıklaması yoktur...
    Bir de klasikle metal müziğin alakası olmadığını söyledin ya o okullara o yıllara inanasım gelmiyor, daha da acısı eğer doğruysa yazık diyorum...

(bilgi alışverişi için herzaman hazırım ve öğrenilecek çok şey var bunlara ömür yetmez..fakat lütfen bana grup örnekleri ve metal müzik beyniyle değilde,hani daha nötr ve bol örnekle bişiler söylenirse birlikte araştırıp kabul etmeye hazırım..sonuçta bu forum bilgi alışverişi ve yardımlaşma formu.. ) diye yazmıştım ama halen aynı zihniyetle geliniyor..
    ayreten metal müziği birçoğunuzdan ayrıntılı duyuyorum birsürüde parça dinledim.aranızdan 15 sene dinleyenlerden çok ayrıntı duyduğumuda iddia ediyorum.ben hiç bir konuda bilgi sahibi değilsem konuşmam dostum.bir tarzı bilmek için o tarzı sürekli dinleyip takip etmek lazım değildir..kör sağır değilim ve işitmem elhamdülillah köpek gibi her tarzda güzel bişiler vardır,istisnadır fakat o tarzın güzel oluşunu ispatlamaz bu.

• aytaç boşver altın semer gerek yok arkadasa. o kadar okulda okuduktan sonra biri si' den biri la' dan calamaz demiş, tabi yavru yedik bizde

jazz = metal + rock - sanat müzigi + (latin + rnb) x 2

jazzın teknigi burdan gelir işte :S
  • müzik aslında bir dağa benziyor,günler aylar yıllar boyu bisürü şey dinleyip zirveye doğru çıkıyorsun,işin korkunç güzel yanı zirve diye bişey yok.zaten bu kadar yeter daha fazla tırmanmama gerek yok diyosan otur ağla.insan farklı şeyler denedikçe dağın yamaçlarından tırmanıyor.zaman zaman aşağı bakıyorsun,o zaman seni anlayan anlıyor,anlamayana zaten kelimelerle anlatılcak bişey değil,byhude bir çaba.ha o adama doğru tavsiye ve yaklaşımlarla belki biraz zirveye baktırmaya çalışırsın o da bakar belki

rock-jazz müzisyeni olayına gelince,ben alen konakoğlu'nu(dumanın eski davulcusu)da izledim canlı olarak,dave weckl'ı(davulcu.zaten emindim neyin ne olduğuna ama izleyince eşşek olsa aradaki farkı anlardı yani.daha da yorum yapmayacağım.

bu arada mustafakeman,konyada s5 jazz band vardı davulcusu mehmet ilkay nişancı abiyle internetten biraz mesajlaşma fırsatım oldu,dünya tatlısı bir abi belki tanırsın.hatta yakın zaman önce BETONE grubu ile birlikte konyada konser verdiler.ordaki betone nin bascısı cem tuncer.aynı cem tuncer aynı zamanda linkini verdiğim tribass'ın trisinden biri.hni konyadaki konseri izlediysen belki diye şeyettim.

• quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

aytaç boşver altın semer gerek yok arkadasa. o kadar okulda okuduktan sonra biri si' den biri la' dan calamaz demiş, tabi yavru yedik bizde

jazz = metal + rock - sanat müzigi + (latin + rnb) x 2

jazzın teknigi burdan gelir işte :S

kimseye deme,gülerler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.