Şimdi Ara

2 basslı grup olurmu? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • duman gibi rock' la alakası olmayan bir grubun dandirik otesi davulcusunu ornek olarak gosteriyorsun oyle mi ?

buraya yazmıyoruzda aramızda bayagı bir dalga konusu oldunuz
  • bak ben kötü niyetli biri değilim.dalga konusu oluruz hiç sorun diil.dandik dediğin grubun davulunu şu an cengiz baysal çalıyor,bi araştır istersen.

türkiyenin en iyi davulcusu kim sana göre?
  • Alpay Şalt...itirazı olan?
    Genel sorarsan Kerim Çaplı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Out Of OrdeR -- 12 Haziran 2009; 1:46:24 >
  • quote]

bu arada mustafakeman,konyada s5 jazz band vardı davulcusu mehmet ilkay nişancı abiyle internetten biraz mesajlaşma fırsatım oldu,dünya tatlısı bir abi belki tanırsın.hatta yakın zaman önce BETONE grubu ile birlikte konyada konser verdiler.ordaki betone nin bascısı cem tuncer.aynı cem tuncer aynı zamanda linkini verdiğim tribass'ın trisinden biri.hni konyadaki konseri izlediysen belki diye şeyettim.

evet kardeşim ilkay benim okuldan ve piyasadan çok samimi bir dostum bizim bölümde öğretim görevlisi devrim babacan var bu işlerde 1 numaradir.eğer jazz a meraklıysan o adamla tanışmanı tavsiye ederim.kendisi eski bir metalcidir gençlik yıllarından.fakat ileriki zamanda dönüp bakmamıştır birdaha arkasına.tüm orkestrasyon enstrümanları ustalıkla çalar bu hocamız.öyle böyle değil yani çok fena bi adam..dave weckl türkiye konserinde devrim hocanın davulunu çalmıştı eğer gittiysen o geceye betone grubunu dinleme fırsatım olmadı fakat çok güzel olduğunu söylüyuolar..ben o gün otelde idim haftada 3 gün otelin barındayım ve sahne oldumu bu tür failiyetlere katılma şansım zor oluyor..
    o dağ mevzusuna katılıyorum.

• kerim caplı, jimi hendrix' le calmıs bir abimizdir.

kotu niyetli degilde bayagı sacma yorumlar yapan insanlar oldugunuzu soyleyebilirim, dikkat ettiysen ilk mesajlarını ciddiyetle yazan ben artık gayet rahatım ozellikle senin o süper mesajından sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Alpay Şalt...itirazı olan?
    Genel sorarsan Kerim Çaplı...

en iyi ne demek yaw neyin iyisi neyin kötüsü?? bırakın adamıda töhmet altında bırakmayın yarın birgün volkan öktem okur bu yazdıklarınızıda adam töhmet altında kalır ben volkan öktemi en iyi davulcu ilan etmedim haşa ismi duyulduk biri olsun diye örnek verdim.ve volkan öktem hakkaten iyi bir davulcu...
  • şu Metallica kadar kameralara oynayan,rol kesen veya soytarılık yapan başka bi grup var mı?
    Jason'da Rocksuperstar yarışmasında jüri üyeliği yaptığından beri gözümde baya bi yerlere düşmüştü,çıkıp Metallica ile "biz hala kankayız" modunda şov yapması gözümdeki değerini dahada düşürdü.
    ben Jason'ı her zaman gevşek Metallica'nın sert elemanı olarak hatırlamak istiyorum ama kendisi buna aykırı hareketlerde bulunuyor.
  • adam demin bir türü bir türden üstün buldu, şimdi bir davulcunun bir davulcudan üstüne olmasına sasıyor
  • mustafakeman evet dave weckl ın yamaha tanıtım gecesinde ordaydım ismail soyberk eşlik etti hatta biraz.harika bi geceydi.devrim hocayla tanışma fırsatım olmadı ama inşallah olur birgün.

diğer meseleye gelince,alpay şalt iyi davulcudur tabi.volkan öktem i de bi göz önünde bulundurun derim ben
  • pardon bu aradakonuyla alakalı olarak Barathrum isimli bi grup var bu grupta çift bass kullanıyor.
  • Alpay Şalt'ı ne kadar tanıyorsun? Veya Kerim Çaplı'yı?
    Memleketim de olsa Konya'nın ne kadar müzik cahili olduğunu biliyorum, otellerinde, mekanlarında ne kadar saçma işler döndüğünü biliyorum...
    Bu tartışmayı da kendi adıma noktalıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Alpay Şalt'ı ne kadar tanıyorsun? Veya Kerim Çaplı'yı?
    Memleketim de olsa Konya'nın ne kadar müzik cahili olduğunu biliyorum, otellerinde, mekanlarında ne kadar saçma işler döndüğünü biliyorum...
    Bu tartışmayı da kendi adıma noktalıyorum...

istanbulu istanbul yapan anadolu müzisyenleridir dostum türkiyenin her yerinde internet var.Allah şaşırtmasınki gitte bi çorumun kötünde bir bascı dinleki seni yerin dibine soksun.
    bu işler boş laflarla olmaz.
    konyaya gel bi arada sana bişiler dinleteyim.ben istanbuldada çok ekmek yedim.şuan konyada okul bitirmek için çaba sarfediyorum baba memleketimde..etikete gerek yok bende bunu burda kesiyorum..her müzisyen ayrı bir deryadır.bir adamı bir adamdan üstün tutmak saçmalıktır.ama müzik tarzı konusunda bu kadar yumuşak düşünmem kusura bakma.. davul çalmak bile duygu işidir..metal psikolojisinden çıkıp makine davul dinlemek yerine,atıyorum re üzerinden çalınan bir parçadaki geçişte kullanılan,ona göre akordu denk gelen bas altoya güzel bir tuşeyle vurmanın zevkini yaşamalısın... o her vuruş ciğerden gelen kalpten gelen bir duygudur.davula Allah ne verdiyse girişmek değildir

• out of order,alpay şalt konusuna itirazım var.alpay şalt kötü davulcu değildir,ama belki sen volkan öktem'i dinlemediğin için yanlış düşünüyor olabilirsin bence.
    bu arada amacım davulcuları sidik yarışına sokmak değil,sadece jazzcıların rock'a köküne kadar hakim olduklarını belirtmek isterim,ama tersi geçerli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

yani işte 2 bass olayında bende trooper arkadaşın söylediği şeylere benzer şeyler söylemiştim.üstüste 3 bas bile olur.ama 3ü birden aynı şeyi çalmazlar.birisi normal bas gibi altyapıyı oluşturur.bi diğeri slap falan çalar perküsyon etkisi yaratır.bir diğeri de melodi falan çalar.bu sadece bir örnek.

kardeşim bu yazdığın gözümden kaçmış kusura bakma..buna benzer şeyler olması gayet doğal ben buna kızmıyodum o anda.sen benim nelere tepki gösterdiğimi anladın..
  • bende cem akselin tuşesini seviyorum fakat çok sağlam davulcular derya müzisyenler mevcut tabiki..milyarlarca insan arasındayız ve hiç birinin karakteri huyu birbirine benzemediği gibi herkesin bir özelliği vardır.milyonlarca müzisyen içinde aynı şey söylenebilir.her müzisyen bir başkası tarafından taklit edilemeyeck bir deryadır.görüntüde taklit olsada tuşede taklit yapamaz.
    .fakat volkan öktem türkiyedeki en zor albümlere çalan bir adam..biraz sert bir tuşe yapısına sahip olsada ben hastasıyım kendisin.her tarza hakim bir müzisyen
  • cem aksel'i bende çok severim,sanırım akortta mı bir farklılık var tam bilemiyorum ama tuşesi farklı ve hissettiriyor hakkaten.
    benim favorilerimden olan bir isim ediz hafızoğlu.hastasıyım valla bu adamın.zil hakimiyeti müthiş.myspace deki birde jüilde özçeliğin albümündeki kayıtlardan takip ediyordum nardis'te canlı dinledim ve harika buldum.acaba yeni bir volkan öktem mi diye düşünmeden edemedim.
  • Kendi dünyanda yaşamaya devam mustafa...
  • valla out of order kardeş sana yukarda bi cevap yazdım..çoğu metalciden fazla metalin ayrıntılarınıda duyarım merak etme..illaki o tarzı takip etmeye luzum yok.kimi 2 bakar anlar kimi bakar bakar anlamaz ama anlamıştan da iyi konuşur..
    inan ol ben yüz yüze bir tartışmaya girmem böyle..bilen kendine bilir..bildiğinden bişiler anlatırım eğer cepe alınırsa ben tartışmayı kesiveririm..bilmediğim bişise eğer hiç muhabbete bile girmem..!
    fakat böyle güzel bir yardımlaşma formunda insanları yanlış yönlendirmek zarardan başka bişi değildir..sen daha bas gitarın fıtratını bilmeyen ve müzik aşığı bir insana yanlış bilgi verirsen ben dur deyiveririm kusura bakma..dur diyecek 2 tanede diplomam ve donanımım var..3 tane basla müzik yapanlar bazı şeyleri yapmış ve bişiler deneme peşinde insanlar..yaptıkları şeylerde herkesin yorumuna açık şeyler.zevkli yada zevksiz diye...fakat daha müziğe adım atmamış bir müzik severin 2 basla orkestra olur yanlış bilgisiyle gezmesinide istemem..
    onun için diyorumki bilgi varsa bastırsın bilen...fikir varsa çoğalsın arasından araştıralım..paylaşmaya devam

• quote:

Orjinalden alıntı: Jungle Boogie

Çok ama çok güzel olur. Bildiğim kadarıyla Iron Maiden'da da birden fazla bass vadı.

Maiden de 1 bass 3 elektro var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

şu Metallica kadar kameralara oynayan,rol kesen veya soytarılık yapan başka bi grup var mı?
    Jason'da Rocksuperstar yarışmasında jüri üyeliği yaptığından beri gözümde baya bi yerlere düşmüştü,çıkıp Metallica ile "biz hala kankayız" modunda şov yapması gözümdeki değerini dahada düşürdü.
    ben Jason'ı her zaman gevşek Metallica'nın sert elemanı olarak hatırlamak istiyorum ama kendisi buna aykırı hareketlerde bulunuyor.

bence de metallica bi piyasa grubu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.