Şimdi Ara

2. bi hdd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu anda 120gb ide SAMSUNG hdd kullanıyorum. ikinci bi tane 120gb segate marka ide alacağım. boş ide yok o nedenle diskettekini sökeceğim
    şimdi
    1-disketten söktüğüm ide girişini kullanbilirmiyim[zaten psu dan çıkan kablolar kısa kalınca disketin güç girişini söktüm.kullanmıyorum şu an.]
    2-çakışma yada benzeri bi sorun çıkar mı
    3- kullanım nasıl olur. mevcut hdd im C ve D olmak üzere 2 ye bölünmüş. ikinci aldığım hdd yi bölmesem direk 3. bi yerel sürücü olarak bilgisayarımda görebilirmiyim. mesela

C sürücüsü:60gb[samsung-bölüm 1 ]
    D sürücüsü:60gb[samsung-bölüm 2 ]
    E sürücüsü:120 gb. [segate -tek parça haline]

yani bu şekilde kullanbilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THILL -- 30 Ocak 2008; 15:33:30 >

• Kullanabilirsin.

yanlız hdd yi taktıktan sonra pc yi açtığında bilgisayarımda göremezsin. görmek için bilgisayarım sağ klik yönet ordan disk yöneticisine geleceksin. orada yeni taktığın hdd yi göreceksin. onu biçimlendirmelisin. daha sonra ister böl ister bölme farketmez kafana göre kullan. daha sonra bilgisayarımdan baktığında yeni hdd ni göreceksin.

kolay gelsin
  • 1-hayır kullanamazsın.floppy kablosuyla ide kablosu farklıdır(floppy daha küçük) ama bunu yerine üstünde 3 tane kafa bulunan bi ide kablosu alıp bi ucunu anakarta dier iki ucunu hddlere takabilirsin(en uçtaki master, ortadaki slave)
    2-hayır çıkmaz
    3-evet aynen anlattığın şekilde sorun yaşamadan kullanabilirsin.

not:ide istiosun ama ben kesinlikle sata tavsiye ederim.kullandığım sata hdd ozulunca idareten ide 120lik hdd bağladım.gerçekten çok yavaş sataya göre(anakartın sat girişi yoksa mecbur ide alcan tabi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaaann

1-hayır kullanamazsın.floppy kablosuyla ide kablosu farklıdır(floppy daha küçük) ama bunu yerine üstünde 3 tane kafa bulunan bi ide kablosu alıp bi ucunu anakarta dier iki ucunu hddlere takabilirsin(en uçtaki master, ortadaki slave)
    2-hayır çıkmaz

not:ide istiosun ama ben kesinlikle sata tavsiye ederim.kullandığım sata hdd ozulunca idareten ide 120lik hdd bağladım.gerçekten çok yavaş sataya göre(anakartın sat girişi yoksa mecbur ide alcan tabi)

bunu atlamışım

1-hayır kullanamazsın.floppy kablosuyla ide kablosu farklıdır(floppy daha küçük) ama bunu yerine üstünde 3 tane kafa bulunan bi ide kablosu alıp bi ucunu anakarta dier iki ucunu hddlere takabilirsin(en uçtaki master, ortadaki slave)

bu maddeye tamamen katılıyorum. ara kablo şart

teşekkürler KAAN

• quote:

Orjinalden alıntı: andac_bagtir

quote:

Orjinalden alıntı: kaaann

2-hayır çıkmaz

bunu atlamışım

bu maddeye tamamen katılıyorum. ara kablo şart

teşekkürler KAAN

• 3-5 ytl sanırım. o zaman bi dvd combo bi de dvd-rw var. dvd combo bozuldu. dvd combonunkilerle hdd ninki uyar mı?
  • uyar dostum
    cdrom dvdrom dvd combo dvdwrite ide IDE hddlerin kablolarının hepsi birbirine uyar
  • dvd ide girişli ise uyar.sata girişli ise sata hdd alırsan uyar.
  • ok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.