kardes bende zamanında bu konu hakkında cok arastırdım cok gıcık oldum :) ama sonunda tamamiyle cozdum. eğer 4 portlu modemin varsa zaten problem yok. direkt takıyosun oyunu oynuyosun. tabi firewall programı yukluyse engelleyebilir veya sp2 yukluyse izin vermen gerek. ha yok ben direkt olarak 2 makina bağlıcam dersen olay şu. bir kere cross kablo şart.bu kablo ile ancak direkt olarak 2 pc bağlayabilirsin.ancak bu kablo ile aynı zamanda modeme takıp internetede girebilirsin.hemen hemen her modem bunu algılayıp ona gore haberleşiyor pc ile ama sanırım olmayan modemlerde var. şimdi cross kablo yaptırdın. geldin taktın makinalara "ağ bağlantıları" sağ tuşla özellikler de. sonra "yerel ağ bağlantısı" na gir. "özellikler" de. çıkan yerde "microsoft için dosya paylaşımı", "iletişim kuralları TCP/IP" "NWlink IPX/SPX/Net bios..." seçenekleri olsun. eğer yoksa "yükle" de ve iletişim kurallarından yukle. bu yuklemeleri yaptıktan sonra "tcp/ip" ayarına gir. buralara ip adresleri yazıcaz." aşağıdaki ip adreslerini kullan" seçeneğini işaretle. şunları yaz. ip adresi: 192.168.1.2 alt ağ maskesi:255 255 255 0 varsayılan ağ geçidi:192.168.1.1 diğer makinayda bunları yaz ancak ip adresi sonunu 3 yap mesela. bazı oyunlarda en alttaki "yeğlenen dns adresi" yerine de yazmak gerekiyor. yazman gerekirse buraya "192.168.1.1" yazarsın. ok diyip cıkıyosun tamamdır. şimdi son olarak masaüstündeki"bilgisayarım" a özelliklere gir. bilgisayar adı seçeneğine gir. "değiştir" e bas ve çalışma grubunu iki bilgisayarda da aynı yaz.okeyleyip bilgisayarları restart yap.açtığın zaman oyun oynamaya hazırsın. tabi aynı zamanda paylaşıma açarsan açtığın klasorleri 2 pc arasında paylaşabilirsin.takıldığın yeri yaz. iyi eğlanceler!
Bu şekilde dizüstünü(vista) masaüstüne(xp) bağladım. Dosya aktarımı yapabiliyorum ama dizüstünden masaüstüne bağlanıp internete giremiyorum. Daha önce oluyordu, şimdi 1gün uğraşmama rağmen olmadı!
Yok mu bir bilen, arkadaşlar?
Saolun hocam çok iyi oldu öğrendiğim valla
arkadaşlar lütfen yardımmmm bende 3 tane pc var 1 i laptop masaüstünde xp laptopda da xp dier masaüstünde vista var cross bağlantı yaptım xp olan masaüstünden laptopu gördüm ama giremedim erişime izn vermior bütn firewall ları kapadım virus programınıda kapadm olmadı vista ile xp de hiç göremedm her ayarı yaptım çalısma grubu hepsinde de WORKGROUP bi türlü dosya paylaşımı yapamadm sorun ne olabilir acaba yardım ederseniz sevirim teşekküler...
Aynı durumun içindeğim. ama benimki biraz daha öte. ben vistalarla artık internete giremiyorum. tanımlanamayan ağ yazıyor sürekli..bilgisayarlara format atmak üzereyim... en azından vistada elle ip adresini nasıl yazabieceğime yardımcı olun lütfen.
avor kardeş sana nasıl ulaşabilirm bana msn adresini verirmisin
Ben Vista-XP yi XP-XP gibi ayarlıyorum. Sonra ağ paylaşım merkezinden ağı özelleştiriyorum. Dosyaları paylaşıyıorum. Hatta şu anda Vista'yı formatlamak için XP'me bilgileri yedekliyorum.
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.umarım ki bilenler yardımcı olurlar.Ben şimdi internet olmadan iki bilgisayaarı biribiirne nasıl bağlayabilrim.dosya göndermek için.yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim
ben 2 bilgisayarı crosskablo ile birbirine bağlamayı başardım. gerçi win7 yüklü bilgisayardan xp yüklü pc deki dosyaları göremiyorum... şunu sorucam, ağ bağlantılarında diğer pcdeki paylaşımda olan dosyaları görebiliyorum peki bu dosyalar pc de yer kaplar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: alia
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.umarım ki bilenler yardımcı olurlar.Ben şimdi internet olmadan iki bilgisayaarı biribiirne nasıl bağlayabilrim.dosya göndermek için.yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim
evet dostlar nasıl yaparız bu işi?
internetsiz ethernet kablolarıyla 2 pc bağlanıp oyun oynanabilinirmi , yerel ağ bağlantısı mı kurmak gerek?
Merhaba dostum, iki bilgisayarı nasıl bağlayacağımızı anlatmışsınız ama ben iki makinamı nasıl bağlayabilirim.
kasa1: 1- intel celeron 2.4 ghz. 2- 4 gb. ram 3- xp sp3 32 bit işletim sistemi 4- 500 gb. hdd.
kasa2: 1- amd phenom x2 am3 2- 8 gb. ram 3- win7 64 bit işletim sistemi 4- 1.5 tb. hdd.
switch: zyxel 8 port hub
modem: airties rt-102 kablolu
peki ben bu sismtemlerele nasıl bir şekilde bağlantı kurabilirim?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme