Şimdi Ara

2. Bölüm Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC'imdeki hard disk 2 bölümden oluşmakta. Geçen gün format atarken yeni windows'u yedeklerimin olduğu hdd'e kurdum. Şu an yeni kurduğum windows aktif durumda. Diğer bölümdeki windows olduğu gibi duruyor ve pasif durumda, fakat o bölüme format atamıyorum. Ne msdosdan ne de biçimlendirme yöneticisinden hiçbir işlem yapamıyorum. Yaptığım zaman biçimlendirilemedi uyarısı veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |artemis| -- 29 Nisan 2009; 15:50:31 >

• hangi işletim sisteminden bahsediyoruz.
    xp?
    vista?

eğer xp ise sıfır bir kurulum yapman gerekiyor. Bootable bir windows xp cdsi ile kurulum yapmalısın.
    kurulum sırasında sana hangi diske kurulum yapmak istediğini soran bir ekran gelecek. orada iken 2 parça halinde görünen disklerinin ikisini de sileceksin. sırası ile disk seçimi>d tuşu>L tuşu şeklinde. silme işlemi bitince tek bir disk görünecek. o görünen diskte (eğer diski yeniden ikiye bölmek istiyorsan) c tuşuna basarak yeni bir bölüm oluşturacaksın ve disk boyutunu gireceksin. Daha sonra xp senin disklerini biçimlendirecek. Kurulum tamamlandığında ise Bilgisayarıma ters tıklayıp yöneti seçeceksin daha sonra oradan disk yönetimini seçip diğer diskini biçimlendireceksin (Eğer yapmazsan diskin tek parça olarak görünür kurulum esnasında seçtiğin boyutlu disk görünür yalnızca)
  • XP kullanıyorum
    Bu yöntemi biliyorum. Bunu yapmadan başka bir yolu yokmudur onu öğrenmek istiyorum.
  • up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.