Merhaba arkadaşlar, Köyümde babamın dedesinden kalma bol miktarda tarla ve bahçe bulunuyor, ancak bunların bölünmesi mirasçıların sayısının çok fazla olması, bazılarının kısıtlı olması ve bazılarının da buna yanaşmaması nedeniyle bölünemiyor.
Ben köye izinlerini alarak bir ev yaptırmak istiyorum ancak köydeki arazilerin (Ev yapılabilir olanların) hemen hemen hepsi çok sayıda ortaklı olduğu için tek tapu ve 5 dönüm üzeri yer bulamıyorum. (5 dönüm altında bahçe tarla gibi yerlere ev yapılamıyor)
Sonuç olarak Köyde Annemin babasından kalan kısmen virane bir ev bulunmakta, bu evin tapusu ise Dayımın üzerine kayıtlı
Amacım belediye vb ile uğraşmadan bu evin onarımını yaparak orada bir yaşam alanı oluşturmak.
Dayım ev ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmayı, onarmayı düşünmüyor.
Benim aklıma şöyle bir fikir geldi.
O evi Dayımdan uzun dönem kiralasam (max kaç yıllığına kiralanabilir bilmiyorum)
Kira bedeli karşılığı evin tadilatının yapılacağını, kiraya verenin yazılı onayı ve ayrıca kira sözleşmesiyle bağlasam?
Minimum 20 yıl olmak üzere bir kira kontratı ve sözleşme yapılması mümkün müdür?
Şu an için dayımla ve ailesiyle aramızda hiç bir problem bulunmuyor, elinde büyüdüm sanırım, ama sonrasında neler olur bilinmez tabi bu nedenle durumu resmileştirmeye çalışıyorum.
Sizce bu sevdanda vaz mı geçmeliyim?
Yoksa bu tür bir yöntem uygulanabilir mi?
Yasal olarak herhangi bir problem yaşama olasılığım var mı?
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan yol göstermelerini rica ediyorum.
A4 Octavia Önerisi
|
|
|
2600 K overlock denemeleri (5300 MHZ)
|
İki farklı boyutta HDD ile raid0 yapılır mı?
|
Eksen Bilgisayar %10 indirim
|
Amd Bulldozer Mimarisi ile ilgili bir soru
|
Makina Diskleri Görmüyor
|
Raid İçin Disk Önerisi Olan
|
Sorunsuz Alışveriş Yaptıklarım: orcnkrm, firlama777, SouL InvictuS, turkmaster, ferhatugur,muho06, imphetus, mutku, Sozuak, ertanx, dehanik, SELBAL, ozgrozt, yasinemrah, galganus12, yenerbalcı, alfa147, HoT_JaZz, sdallioglu |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 843
İkinci El Bölümü Mesajları: 197
Konularının görüntülenme sayısı: 4.975 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware