Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.161
Cevap
25
Favori
297.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğim kadarı ile rus cephesindede italyan askerler çarpıştı ama 1943 te musollini askerlerini geri çekti.
  • benide yazar misin ilgilenilmez mi ya 2.dunya savasiyla oyunlarinida oynuyoruz filmlerinide izliyoruz
    hitlerin ordusu:
     2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

• quote:

Orjinalden alıntı: SaatciSylar

Bütün bilgi paylaşanlara teşekkürler.
    Bir sorum olacak: Almanya,İtalya ve Japonya mihver devletlerini oluşturuyordu Almanya ve İtalya arasında Kuzey afrika çatışmaları dışında askeri dayanışma olmuş mudur açıklık getirirseniz sevinirim.

arnavutluk,yunanistan ve bir kısım rus(doğu)cephelerinde
  • Hemmen ekleee.
  • Lütfen ekle.
  •  2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

japon zero uçakları

japon donanma bayrağı

alman donanma bayrağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru81 -- 17 Nisan 2009; 21:43:31 >

• Stalingrad, normandiya, Berlinin Düşüşü hepsinde oradaydım... :)
    Band of Brothers'in tüm bölümlerini izledim yetmez mi? :)
  • topic harika resimler,konular,yazılanlar harika 2.dünya savaşıyla ilgili böyle şeyleri çok seviyorum benide ekle
  • Alman SS(schutzstaffel)üniformaları

• Daha önce bilgisi verildiyse özür dilerim, Bana göre 2. Dünya Savaşının En iyi anlatımlı ve belgeli eseri :

Yazar: William L. Shirer

Kitap İsmi : Nazi İmparatorluğu 1-2-3 (Toplam 3 Cilt 1500 Sayfa)

Yayın Evi: İnkilap

Kısaca Yazar Ve Kitap:
    William L Shirer Amerikanın yetişdiriği en ünlü gazetecilerden ve dış muhabirlerden biridir.Paris,Londra,Berlin,Viyana ve Roma'da uzun yıllar çalıştı.1926/1941 arasında Columbia Radyosu'nun
    Almanya'da ajans muhabiriydi.Hitler Amerika'ya savaş ilan ettikten sonra Almanya'dan en son ayrılanlardan
    biriydi.Sonradan yazdığı Berlin Güncesi(Berlin Diary)adlı kitabı ile büyük ün kazandı.Savaştan sonra Nümberg'de Nazi suçlularının yargılanmasını yakından izledi ve Müttefiklerin eline geçen resmi Alman belgelerini görüp inceleme fırsatını buldu.Bu kitap uzun yıllar süren bu çalışmanın ürünüdür.

• Merhaba.2.dünya savaşına benimde ilgim var.2.dünya savaşı öncesi ve sırasında yaşanan olayları harita üzerinde güzelce anlatan bi belgesel arıyorum.Yardım edebilecek var mı?Ken Burns-The War belgeselini izledim (ilk bölümü) çoğunluğu yaşamış insanların anlatımı vardı.bu şekilde olmayan az önce dediğim gibi belgesel tavsiyeniz var mı??
  • ekle bayılıyorum 2. dünya savaşına özellikle normandiya çıkartması
  • quote:

Orjinalden alıntı: CCaaNN

Merhaba.2.dünya savaşına benimde ilgim var.2.dünya savaşı öncesi ve sırasında yaşanan olayları harita üzerinde güzelce anlatan bi belgesel arıyorum.Yardım edebilecek var mı?Ken Burns-The War belgeselini izledim (ilk bölümü) çoğunluğu yaşamış insanların anlatımı vardı.bu şekilde olmayan az önce dediğim gibi belgesel tavsiyeniz var mı??

The Nazis "A warning From History" (Naziler Tarihten Bir Uyarı) BBC'nin Etkileyici bir belgesel, Carrefour'larda bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: edarguner

quote:

Merhaba.2.dünya savaşına benimde ilgim var.2.dünya savaşı öncesi ve sırasında yaşanan olayları harita üzerinde güzelce anlatan bi belgesel arıyorum.Yardım edebilecek var mı?Ken Burns-The War belgeselini izledim (ilk bölümü) çoğunluğu yaşamış insanların anlatımı vardı.bu şekilde olmayan az önce dediğim gibi belgesel tavsiyeniz var mı??

The Nazis "A warning From History" (Naziler Tarihten Bir Uyarı) BBC'nin Etkileyici bir belgesel, Carrefour'larda bulabilirsin.

çok teşekkürler.indiriyorum (: pasifikte geçen savaşlar da var mı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: edarguner

quote:

çok teşekkürler.indiriyorum (: pasifikte geçen savaşlar da var mı?

Kısmen var, genelde Avrupa ve Almanların Hammadde kayıplarının olduğu yerler vs..

• Almanya'da yaşadığım kasaba da Aryan Irk saçmalığına inanmış Cahil Neo-Naziler Apartmanlarımızın altarına, otopark alanlarına !Aşağılık Türk, Türkler Ölmeli" yazarken kendi ülkemde ki gençlerin Nasyonel Sosyalizm hayranlığına Şaşıp kalıyorum doğrusu bir de yeni fark ettim site bile açmışlar Türk Nazi Birliği diye Aferim onlara Ama bir de gelip Abenberg da nazi soytarılarına anlatsınlar bakalım o naziler de benim Türk kardeşlerimi onların nazileri sevdiği kadar seviyorlarmıymış bir görsünler
  • quote:

Orjinalden alıntı: bierhoof

Almanya'da yaşadığım kasaba da Aryan Irk saçmalığına inanmış Cahil Neo-Naziler Apartmanlarımızın altarına, otopark alanlarına !Aşağılık Türk, Türkler Ölmeli" yazarken kendi ülkemde ki gençlerin Nasyonel Sosyalizm hayranlığına Şaşıp kalıyorum doğrusu bir de yeni fark ettim site bile açmışlar Türk Nazi Birliği diye Aferim onlara Ama bir de gelip Abenberg da nazi soytarılarına anlatsınlar bakalım o naziler de benim Türk kardeşlerimi onların nazileri sevdiği kadar seviyorlarmıymış bir görsünler

Bazı Arkadaşları bu şekilde bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Bu forum ve benzeri forumlar 2.Dünya savaşının ekonomik,sosyal ve askeri taktik içeriğini tartışmak için açılmıştır.Aslında şahsen ben buna inandığım için burada yazmaktayım.Ama bazı insanlar dediğiniz olaylara hayranlık duymakta ve olayın vahşetini anlamamaktadır.Birçoğumuzun savunduğu burada tabiki ırkçılık ve Nazi sempatizanlığı değil.Bir savaşın İnsanlığa nasıl zarar verdiğini , neleri kaybettiğimizi daha iyi öğrenmek bu gibi siteler ile anlaşılabilmektedir.Verdiğiniz bilgilerde sizin de bahsettiğiniz kişiler için umarım aydınlatıcı olmuştur.

• 2. Dünya Savaşı Geçen Yüzyılı Şekillendirmiş Bir Savaştır.İşin İlginç Yanı,Savaşta Kazanan ve Yenilenlerin Neredeyse Tamamı O Günlerden Bugünlere Gelişmiş,Sanayileşmiş Birer Devlet Olmuşlardır.Neredeyse Tamamen Yıkılan Yerle Bir Olan,Nüfusu Büyük Ölçüde Kırıma Uğrayan Avrupa,Sıfırdan Ayağa Kalkmış ve Yüksek Hayat Standartlarını Yakalamış,Bir Gelişmiş Ülkeler Coğrafyası Olmuştur.Bir Ucu Pasifikte Bir Ucu Avrupa'nın Göbeğinde Olan Bu Savaş,Dünya'nın Yeni Patronlarını Tayin Etmiştir.

Lütfen Beni de Ekleyin...
  • Benide eklermisin şu an 16 saatlik belgeselini indiriyorum ve hemen hemen savaşı ezbere biliyorum
  • Bosnalı Nazi SS fotoğrafları (alıntı: ares_turk)

resimlerdeki din adamı Kudüs Müftüsü El Hüseyin miş.

aşağıdaki fotoğraf ise Hitleri'in KAVGAM isimli kitabının arabça çevirisi

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.