Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
25
Favori
297.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bierhoof

Almanya'da yaşadığım kasaba da Aryan Irk saçmalığına inanmış Cahil Neo-Naziler Apartmanlarımızın altarına, otopark alanlarına !Aşağılık Türk, Türkler Ölmeli" yazarken kendi ülkemde ki gençlerin Nasyonel Sosyalizm hayranlığına Şaşıp kalıyorum doğrusu bir de yeni fark ettim site bile açmışlar Türk Nazi Birliği diye Aferim onlara Ama bir de gelip Abenberg da nazi soytarılarına anlatsınlar bakalım o naziler de benim Türk kardeşlerimi onların nazileri sevdiği kadar seviyorlarmıymış bir görsünler

dediğin gibi cahil ve serseri olan bir topluluk şu andaki neo nazi diye geçinenler
    o hakaret ettikleri Türklerde zamanında waffen ss e katılmışlardı
    bakınız Türkistan birliği
    özellikle himmler tarafından bu birliklerin kullanılması istenmiş
    ayrıca 1943 yılında Adolf Hitler Türk generalleriyle de görüşme yapmış
     2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

Hitler ve Türk subaylar

Türk subaylarına Tiger tankının tanıtımı

Türk subaylar ve Erich von Manstein

buda videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru81 -- 9 Mayıs 2009; 4:00:39 >

•  2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

waffen ss deki Türk birliklerinin kol bandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru81 -- 7 Mayıs 2009; 23:33:58 >

• Yazık oldu Türkmenlere de. Ama onlar Wehrmacht' a katılmakta pek de haksız Sayılmazdı. Nitekim Stalin'in diktatörlük!!ğünde ülkeleri esaret altındaydı.(Bkz.Türkmenistan'da Totaliter Rejim Dönemi) Açlık ve sefaletin yanı sıra ülke de sayısız katliam yaşanıyordu. Onlar da bir şeytan dan kaçıp ikinci şeytan a sığınmak zorunda kaldılar ne yaz ki! hatta konu ile ilgili paralel olarak bir fıkra vardı : )
    "İkinci Dünya savaşının ardından bir Rus askerine sorarlar; Şu dört yıl boyunca ne oldu, Ne ile karşılaştınız diye. Asker cevap verir, Karşımıza iki tane diktatör çıktı, Biz Rusça konuşanı tercih ettik."
    Ama ilginçtir. Adolf Hitler dan daha büyük bir cani ve ondan iki kat daha fazla insanı katletmiş bu kızıl cani Iosif Stalin a kimse birşey demiyor o ayrı!!. Ama Sezarın Hakkı Sezara Volgograd ta direniş için halkı örgütlemeyi başaramasaydı, Sanıyorum şu an bizde kendi ülkemiz de "Sieg Heil mein Führer" diye bağırıyor olucaktık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bierhoof -- 5 Mayıs 2009; 9:21:24 >

• beni de eklerseniz sevinirim. savaşlara acayip merakım vardır ama dünyada barış olsun

• renkli görüntülerle bakalım birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru81 -- 7 Mayıs 2009; 23:21:13 >
  • benide ekleyin hastasıyım 2.dünya savaşının.
  • quote:

Orjinalden alıntı: masum koylu

benide yazar misin ilgilenilmez mi ya 2.dunya savasiyla oyunlarinida oynuyoruz filmlerinide izliyoruz
    hitlerin ordusu:

vatya bu almanlar durdurulmasalar su anda dünyanın içine ediyor durumda olacaklardı..dunyanın egemeni olacaklardı

• 2. dünya savaşı ile ilgili tüm belgeselleri,filmleri izlemiş ve o dönemi yansıtan hemen hemen tüm oyunları oynamış biri olarak aranızdayım...öğrendiğim şonuçlar:

- kimse masum değil
    - kimse kahraman değil
    - dinsizin hakkından imansız gelir atasözünün vukuu bulduğu bir olay
    - savaş sonrası madem birbirimizi yiyemedik bari 3.dünya ülkelerini yiyelim felsefesinin zirve yaptığı zamandır.
    - savaşa katılan tüm devletler katılmayanlara oranla şimdi çok güçlülerdir
    - savaşın siyasi sonucu bir hiç...tüm ülkeler yerinde ve şimdi kolkola yaşıyorlar.
    - olayın çıkış sebebine göre taraf tutmamak lazım...arkadan gelen süreçte herkesin tuzu var.
    - amerika boyundurğunun boynumuza geçtiği andır.
    - dünyanın ideolojik olarak ikiye bölündüğü andır.
    - savaş boyunca türk halkı, savaşan tüm ülkelerin halkından daha çok açlık çekmiştir.
    - türk cuntasının palazlandığı zamanlardır.
    - Türk'ün gücünün dip yaptığı yıllardır. (1938-1945 yıllarını anlatan hiçbir belgesel izleyemedim.sanırım tarihden geçici olarak silindiğimiz yıllardı)
    - amerikan film endüstrisine muhteşem bir kaynaktır...birçok film yapıldı ve çoğu kahramanlık filmleri dötlerinden üfürüldü.
    - savaşın tek galibi: kurulacak olan israil olmuştur.

• konuyu açan ve bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler 2.dünya savaşını anlatan belgesel veya film isimlerini yazarmısınız
  • - ww2,battlefield,the war,secret of ww2 gibi seri belgeseller var...discovery world,science ve airport tv gibi kanallarda izleyebilirsin.
    - rüzgarla konuşanlar,schindlerin listesi,piyanist,kapıdaki düşman,hayat güzeldir,er ryan'ı kurtarmak, pearl habor,çöküş gibi filmler.
    - call of duty, battlefield,company of heroes,medal of honor,blazing angels(şuan oynadığım) gibi oyunlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgur825

konuyu açan ve bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler 2.dünya savaşını anlatan belgesel veya film isimlerini yazarmısınız
  • teşekkürler hemen bakıyorum belgesellere
  • Arkadaşlar 2.dünya savaşında İtalyanlarla ruslar savaştı mı
  • Dün akşam uyduda bir film izledim.Konusu 2.dünya savaşında İtalyanlarla Ruslar savaşıyordu.Bne 1.dünya savaş filmi zannedim.Ama filmin ismini almışdım.Nette araştırma yapdım Youtube de videosu bile var kısa 10 dakkalık.Filmin dvd si bile var ama yutdışında

Aklıma bile gelmedi şimdiye kadar İtalyanlarla Rusların savaştığını
  • ww2 ile ilgilenen ark. size bi sorum olacak bu hitlere ne oldu almanya savaşta yenildi ....Ama hep merak etmisimdir adolf hitlere ne oldu???
  • Avatarına, imzasına yok Schutzstaffel, Wehrmacht gibi Nazi diktatörlüğünün, faşizanlığın simgesi olan şeyleri nasıl koyabiliyor insanlar gerçekten anlam veremiyorum.

Bir düşünce de silahsız bir dünya, insanlık barışı varken insanlar nasıl insanların öldüğü, bir ırkın sivrildiği düzeni kendilerine ütopya olarak alabiliyor?

Nazilere en ufak yakınlık duyan kişi insanlıktan zerre nasibini almamış, o dönemki katliamların fazlasını hakeden biridir bana göre, ister kızın, ister darılın.
  • forumda boş boş dolaşırken gördüm bu konuyu,hayattaki en büyük hobim bu savaşla ilgili bilgi edinmektir,benide eklerseniz sevinirim
  • yaz benide
  • bu arada bütün sayfaları okuyamadım ama büyük bir hata yapılmış

bf-110 bf-109 gibi uçaklara
    me-110 me-109 denildiğini gördüm

bu çok büyük bir yanlışlıktır

me messerschmitt yani bf 109 bf 110 gibi uçakları tasarlayan üreten firmanın adıdır

me isimli uçakları da bulunmaktadır örnek vermek gerekirse

me-262
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.