Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
25
Favori
297.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim sitemize göz atın bu bilgiler filan hikaye asıl bilgiler bizde yabancı kaynaklardan Türkçeleştirdik..Pm'den yazarım linki..
  • Sitenizin adresini de verseydiniz keşke...
  • O zaman benim yerime sen ban yersin
  • Ban yemeye niyetim yok...Ama ne var bu kadar illegal olan sitede?
  • pm attım cvp beklyorum
  • DNA tahlilleri Adolf Hitler'e ait olduğu sanılan 'kurşun delikli' kafatasının aslında genç bir kadına ait olduğunu ortaya koydu.

LONDRA - Yıllardır Alman Nazi lideri Adolf Hitler’e ait olduğu sanılan kafatasının 40 yaşın altında bir kadına ait olduğu ortaya çıktı. Hatta Hitler’in bir sığınakta siyanür hapı aldıktan sonra başına ateş ederek intihar ettiği de kesinliğini yitirmiş durumda.

Tarihçi ve bilimciler uzun yıllar boyunca, Rus Kızıl Ordu tarafından bulunarak Moskova’da gizli servis deposunda saklanan ‘kurşun delikli’ kafatasının Hitler’e ait olduğuna inanıyordu. Ancak Connecticut Üniversitesi arkeologlarından Nick Bellantoni liderliğindeki ekibin yürüttüğü DNA araştırmasında, kafatasının 20-40 yaşları arasında bir kadına ait olduğu belirlendi.

Hitler’in Berlin’e Rus bombardımanı sırasında sevgilisi Eva Braun ile birlikte saklandığı sığınakta başına ateşederek intihar ettiğine inanmayan tarihçilerse, bunu Hitler’i kahramanlaştırmaya çalışan Nazi yönetiminin ürettiği bir yalan olduğunu savunuyordu.

O yıllardan kalan tutanaklar, Hitler ve Braun’un cesetlerinin Kızıl Ordu askerleri tarafından çıkarılıp bahçedeki bir bomba oyuğuna yerleştirildiğini ve üzerine benzin dökülerek yakıldığını söylüyor.

İngiliz Daily Mail gazetesine kafatasının o zaman 33 yaşında olan Eva Braun’a da ait olamayacağını söyleyen Bellantoni, Hitler ile Braun’un o sırada sığınakta bile olmadığına inandığını belirtti. Berlin’in göbeğindeki sığınak çevresinde Rus bombardımanı sırasında yüzlerce insanın cesetleri bulunuyordu.

Üstünde kurşun deliği bulunan ve Hitler’e ait olduğu sanılan kafatası 2000 yılında Moskova’da sergilenmeye başlamıştı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25004514/

Tarihle ilgili ne kadar çok yanlış bildiğimiz veya çarpıtılmış bilgiler var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 28 Eylül 2009; 17:52:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: allcay

böyle bir grubun kurulma amacı sanırsam olaylarla ilgili rassyonel bilgiler edinmekten çok Karizmatik bir ilgiye dönmüş yani savaş bir oyun gibi görülmeye başlanmış.

Oyunu şavaş sanan ,savaşı da oyun görüyor tabi .

Sana katılıyorum dostum...

Konuyu baştan sona kadar inceledim, orta da kaç milyon kişinin öldüğü bir gerçek var, ama insanımız hala silahlara önem veriyor, silahlarla ilgileniyor.. Şu silah böyle, şu tank böyle diye.. Çocuk oyuncağı gibi geliyor galiba.. Ben başlığı okuyunca irkildim, acıdım, içim sızladı o kadar masum insanın vefat etmesine...
  • arkadaşlar geceleri tgrt 'de yayınlanan oliver northla savaş hihayelerini izliyormusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplumb ağa

arkadaşlar geceleri tgrt 'de yayınlanan oliver northla savaş hihayelerini izliyormusunuz

denk gelirse izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

20-04-1945 , Berlin'in gönüllü savunucuları. Rus ordusuna karşı savaşan son Alman birliği.

Hitlerjugend!

Hitler gençliği adındaki gençlik örgütü. Berlin'in savunulması sırasında gönüllü olarak orduya katılma kararı alındı.

Aileler çocuklarını Kızıl Orduya karşı gönderiyorlardı. Bütün gençler büyük bir hırsla cepheye gidiyorlardı.

İşte Berlinde 100 civarı sovyet tankını yok eden Anti-Tank ordusu.

Video yanağını sevdiği çocuk 2 tane tank vurmuş....

"Keşke generallerim de sizin kadar cesaretli olabilseydi. Sizlerle gurur duyuyorum. Artık gözüm arkada değil." demiştir.

Çöküş (downfall, der undergang) filmine bu mesajdakileri aynen aktarmışlar. Konusu geçtimi bilmiyorum ama güzel ve etkileyici bir film. Tavsiye ederim...
    Bu arada benide gruba alırsanız memnun olurum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 10 Ekim 2009; 21:46:01 >

• Beni de ekleyin.İlgim var,uzun süre araştırma yaptım.Hatta avukat yerine tarihçi olmak isterdim bir aralar. :) Kaderimiz hukukta imiş.
  • gittigidiyor da satılan madalyalar sahte mi sizce?

madalya koleksiyonu yapan varmı
  • Mein General
  • Orijinalden alıntı: Erwin

İşte Nickimin ilk hali olan Efsanevi Çöl Tilkisi(Avrupa'da oynarken banlıyor ş.r.fsizler o yüzden sonuna Rommel yazamıyorum böyle kaldı nick )

rommelin kendisi ş.r.fsiz zaten. avrupalı doğru olanı yapmış.
  • birisi paylaşım yapsın ya
  • ya beyler 2. dünya savaşı tarihini baştan sona nasıl öğrenebilirim ??
  • arkadaşlar beni de ekleyin, savaş cepheleri ve ilgili konularda seve seve tartışmalara katılırım..
  • www.ikincidunyasavasi.org

bekleriz....
  • Profilimdeki site bizim sitemizdir herkezi bekliyoruz...
  • II. Dünya Savaşı sırasında Almanya Afrika Kolordusu komutanlığını da yapmış olan sıradışı general. Kuzey Afrika'da İngiliz birliklerine karşı kazandığı başarılar nedeniyle "Çöl Tilkisi" lakabıyla anıldı. Sadece askeri başarılarıyla değil rakiplerine karşı olan şövalyevari tutmuyla da hatırlanır
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.