Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
25
Favori
297.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ares_turk

quote:

Orjinalden alıntı: meta5

Burayı hatırlayan varmı?

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

hatırlamam mı

phoenix bridge

Eh yani

Pegasus

6 Haziran 1944 saat 5.30

• quote:

Orjinalden alıntı: Erwin

quote:

quote:

Burayı hatırlayan varmı?

hatırlamam mı

phoenix bridge

Eh yani

Pegasus

6 Haziran 1944 saat 5.30

yanılmışım

• quote:

Orjinalden alıntı: Erwin

quote:

quote:

Burayı hatırlayan varmı?

hatırlamam mı

phoenix bridge

Eh yani

Pegasus

6 Haziran 1944 saat 5.30

@Erwin yarışmayı kazandınız tebrikler evet sıradaki yarışmayı bekliyoruz...

• Quetolara boğdunuz hiç nizam yokmu ya sizde.
  • konu amacından saptı herzamanki gibi
  •  2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

Buranın ismi Chateau
    buranın tarihini bulabilecek olan varmı?

Chateu ikinci dünya savaşında amerikanların bir esiri kurtardıkları yerdi ama kimdi o esir?
    bana detaylı tarihi bulabilecek varmı? burası çok önemli br yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta5 -- 11 Eylül 2007; 16:24:45 >
  • Okumak insanları yorar.

Bunlarda benden olsun

Bankanlardaki Türkenübung tatbikat Almanya Tiger tankını Bize tanıtıyor
    Eğer Almancanız varsa anlarsınız Fevzi Çakmak lı Türk heyeti Tankları inceliyor.
    Ekşi Sözlükten kopy paste yapana kadar azçık araştırın
  • @meta5

Ya kardeş Sen bu işe call of duty ile karıştırdın. Oyundaki bölümleri niye bize anlatıp duruyorsunuz. Yazacak başka bir şey yokmu.
    Onu araştırana kadar Hans uldrich Rudeli yaz . Ne biliyim Pattonu yaz. Bismarchı yaz
    Oooo bu işin tadı kaçtı.
    Of sıkıldım ben bu işten Ben Fsx ime dönüyüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Schaffer

konu amacından saptı herzamanki gibi

bilgi tazelemekten zarar gelmez

aşağıdaki resimde günümüzdeki hali, dikkat edilecek olursa hemen hemen hiç değişmemiş

• quote:

Orjinalden alıntı: NitroCharger

@meta5

Ya kardeş Sen bu işe call of duty ile karıştırdın. Oyundaki bölümleri niye bize anlatıp duruyorsunuz. Yazacak başka bir şey yokmu.
    Onu araştırana kadar Hans uldrich Rudeli yaz . Ne biliyim Pattonu yaz. Bismarchı yaz
    Oooo bu işin tadı kaçtı.

call of duty 'deki olayların hepsi gerçektir tıpa tıp aynı tarihi yansıtmışlardır
  • 3 KÖPRÜ
    PEGASUS-ARNHEM-REMAGEN SAVASLARI
    Esin Akan

Savaslarin kaderini stratejik hedefler tayin eder.
    Tarih boyunca köprüler stratejik ana hedef olagelmistir.
    Köprüleri elinde tutan, ele geçiren veya imha eden taraf, sa-vaslarin kaderini büyük ölçüde etkilemistir.
    2’nci Dünya Harbi’nde Avrupa’daki savaslarda, Müttefiklerin ele geçirmeye, Almanlarin da elde tutmaya çalistiklari üç köp-rü çok ünlüdür.
    Fransa Normandiya’daki Pegasus köprüsü, 6 Haziran 1944’te Almanlardan Ingilizlere,
    Hollanda’daki Arnhem köprüsü, 17 Eylül 1944’te, Almanlar-dan Ingilizlere, sonra Almanlara,
    Almanya Remagen köprüsü, 7 Mart 1944’te, Almanlardan Amerikalilara geçti.

Bu köprülerin elde tutulmasinin veya ele geçirilmesinin nefes kesen öyküsü, kitaplara, dergilere ve filmlere konu oldugu gi-bi, günümüzde bilgisayar oyunlarina da konu olmaktadir.
    Stephen E. Ambrose’un, Bestseller satan ‘D-Day-Normandi-ya Çikarmasi’ ve ‘Kardesler Takimi’nin çevirmeni, ‘II. Dünya Savasi’nda Hava Harekatlari ve Hava Kuvvetleri Komutanla-ri’nin yazari Esin Akan, olaylarin geçtigi yerlere gidip, gazi-lerle görüserek, yerinde incelemeler yaparak ve de, 2’nci Dünya Harbi tarihçileri ve strateji uzmanlarinin yazdiklarini ir-deleyen Akan, köprülerin ele geçirilmeleri için yapilan çarpis-malarda uygulanan taktikleri ve sürekli olarak gerilim içinde yasayan askerlerin ve sivil halkin çarpici öykülerini aktarmak-tadir. Bu kitapta, köprülerin imha edilmesini önleyen veya ön-lenemeyen savasçilarla birlikte o günleri yasamis olacaksiniz.

bu köprüyle ilgili kitap bile yazılmış

• Hocam beni de eklersen sevinirim
  • konu bitmek üzere tartışma olmazsa konuda olmaz tartışma olmadığı için konu düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 11 Eylül 2007; 16:46:11 >
  • eğer tartışma çıkarsa konuda kitlenir
  • quote:

eğer tartışma çıkarsa konuda kitlenir

öyle tartışma değil yani yoğun konu olacak

tartışmayıda beceremiyoruz malesef
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: NitroCharger

@meta5

Oooo bu işin tadı kaçtı.

call of duty 'deki olayların hepsi gerçektir tıpa tıp aynı tarihi yansıtmışlardır

Biliyorum hepsi gerçek. Ama konu cal of duty de gelişen olaylar üzerine gelişiyor. hep aynı şey oluyor.
    Ben dedimki savaşın başından başlayalım. Yazın "Uzun bıçaklar gecesi" ni. Kim bilecek. Yazın u47 nin hikayesini. Ben yazardım ama ben işteyim ve çalışıyorum. sana cevap yazmak için bile cok değerli zamanımı harcıyorum. Boğun konuyu fotorafa. Ben nasıl yazdım baktınmı. Messerschmitt bf 109 gibi doldurun fotoya. Korkmayın kotayı doldurmaz. Boğun video görüntülere. Youıtubede Totaler Krieg var alın koyun. Yazık bunlar havada kalıyor..

Ayrıca bu konu konu dışına deyil. Genel kültüre açılmalı. Yanlış insanlar girip kirletiyor konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 11 Eylül 2007; 16:55:39 >

• Amerikan Airbone Troops PARAŞÜTÇÜLER

• UZUN BIÇAKLAR GECESİ (Kısa)

Adolf Hitlerin bir gecede pek çok üst düzey SA elemanının öldürülmesini emrettiği ve en azından 85 kişinin SS subayları tarafından katledildiği gecenin adıdır. 30 Haziran 1934'ü 1 Temmuz 1934'e bağlayan gecedir. Operation Hummingbird (Sinekkuşu Operasyonu) olarak da bilinir.
  • ERNEST RÖHM

Bilgi:
    Onuda siz bulun
  • Kursk Savaşı

Kursk Savaşı, II. Dünya Savaşı sırasında Doğu Cephesi'nde, Alman kuvvetlerinin Sovyetlerin Kursk çıkıntısına karşı giriştikleri genel taarruzdur.

Doğu Cephesi'nde 1943 yılının en önemli çatışmalarından biri olan Kursk Savaşı, tarihin en geniş kapsamlı tank meydan savaşı olarak bilinir. Taraflar 6 binden fazla tankı savaşa sürmüşlerdir. Her iki tarafın kayıpları da korkunçtur. Her ne kadar Rus kayıpları Almanlarınkinden fazlaysa da, Kursk meydan savaşı, Alman zırhlı birliklerinin “ölüm şarkısı” olmuştur. Çünkü Almanlar, Doğu Cephesi’ndeki neredeyse tüm zırhı birliklerini Kursk savaşına sevkettiler

1-4 Haziran 1943 günleri, tarafların Kursk civarında, karşılıklı giriştikleri hava taarruzlarıyla geçer. 1 Haziranda Sovyet hava kuvvetleri Orel, Biryamsk ve Simolensk’deki Alman havaalanlarına, ulaşım hatlarına saldırdılar. Ertesi gün Kiev ve Roslavl’a hava saldırıları düzenlediler. Aynı gün Luftwaffe de Kursk bölgesindeki Sovyet mevzilerini bombaladı. 4 Haziranda da Moskova'nın gerisindeki Gorki'deki Sovyet tank fabrikalarını bombaladılar.

Hemen ertesinde Almanlar 5 Haziran 1943 günü sabaha karşı saat 05:30’da Kursk’da saldırdılar. Kuzeyde, general Model komutasındaki yedi zırhlı tümen, iki mekanize tümen ve dokuz piyade tümeni, Orel yönünden taarruza geçer. Güneyde Von Manstein komutasındaki on zırhlı tümen, bir mekanize tümen ve yedi piyade tümeni ise Belgorod’dan kuzey ve kuzey doğu yönünde harekata giriştiler. Toplam 17 zırhlı, 3 mekanize ve 16 piyade tümeninden oluşan toplam 36 tümenle taarruza girişmişlerdir.

Bir hafta boyunca Almanların birbiri ardına giriştikleri sert saldırılar Rusların inatçı savunmalarını yaramamıştır. Sonunda geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Kursk Savaşı, Almanlar açısından Doğu Cephesinde artık büyük çaplı bir taarruz umutlarının tümüyle yok olduğu bir dönüm noktasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palm Mute -- 11 Eylül 2007; 17:11:56 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.