Şimdi Ara

2. EL Bu sistem alınir mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba daha önce hic 2. El sistem almadigim icin korkuyorum.

Begendigim urun bu urun almayi dusunuyorum ne dersiniz? Fiyatina gore cok iyi duruyor o yüzden biraz korktum nelere dikkat etmeliyim alinir mi 2. El kasa, sizin dusunceletiniz nelerdir?

Al derseniz dikkat etmem gereken puf noktalar ve kesinlikle yap dediginiz testler var midir?

Yardimlarinizi bekliyorum

Kasa link:https://www.sahibinden.com/s/x5eWwo2N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red___ -- 20 Aralık 2024; 20:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benzer fıyata sıfır sıstem dızılır bu ne

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmedim en uygun sıfır fiyatlarını hesapladım 116k civarı tutuyor ama bu fiyatlarda komple 2.el sistem mantıklı değil bence. Ürünleri faturası falan varsa garantileri devam ediyorsa belki ama yinede fiyat yüksek.

Hali hazırda bir sistemin varsa onu yükselten daha iyi olabilir.

• Sisteme linki olan yerden baktım parçalara sistem kesinlikle kötü bir sistem değil. Anakart , ssd, kasa , psu , sivi soğutma ,ram hepsi bnce iyi.

Yukarda arkadaşımız hesapladım demiş 116 k tutuyor demiş bnde onu baz aldım fiyat olarak 2. elde 80 k olması bnce normal. Bu düşüncem yukarda yazan arkadaşımıza değil sıfır ve 2. ele fiyata göre kendi yorumum.

Hazır sistem bakılsa, buna yakın sistem yapmak için saydım parçaları bu şekil yükseltme yapınca parçalarda , 110 /120 K lar olacak. Yine aynı şey yani.

Garantileri çok önce başlamamışsa ve fiyatta 3/5 k daha indirlebiliyorsa alınabilir. Çünkü parça kalitesi iyi olan bir sistem bnce.

Test yapabilirsiniz demişler, furmark testi ve oyun testi yaparsınız alırsınız. Zaten o parçalar eski olmadığından faturaları vardır. Çok bir sorun olacağını sanmam. Tabi piyasayı yine istediniz gibi araştırın.

Şunu da belirteyim öyle bir iyi parça kalitesi olan dolu bir sistemi öyle 60 k lara falan alamazsınız.

• Sistemde kullanılacak monitörün çözünürlüğü ne olacak? Sanırım oyun bilgisayarı. Bütçeyi de belirtirsen forum üyeleri bir kasa toplar ona göre karşılaştırma yapılır.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Simdilik 2k msi rapid ips 144hz monitorum var 6 ay sonra 4k yine msi 1 monitor daha eklemeyi dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Red___ kullanıcısına yanıt

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html

4K çözünürlükte 9800x3d, evet dünyanın en iyi oyun işlemcisi olan ile 7500f ile arasında 5-6FPS fark var.

En düşük FPS ise 3-4 daha düşük.

7500f, 7600x'den 1-2 FPS az performans veriyor.

Sadece oyun oynacaksan ryzen 5 ya da uygun fiyattan 9700x alabilirsin. Kalan parayı üst segment anakart, ssd, güç kaynağı, ekran kartı gibi diğer parçalara ayırma olanağı sunar.

7500F 5500 lira civarı

b650 tomahawk 8800 lira

Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 3700 lira

RTX 4080S en ucuzu 43 bin lira, orta segment olanlar 50 bin civarı. (43 bini yazdım)

Kingston Renegade SRNGS/1000G 1TB 7300/6000MB/s PCIe 4.0 NVMe SSD Disk 3300 lira

thermalright hava soğutucu stokları bitmiş, yenilenirler. Çift kule tipi; 120mm olan 1500 lira, 140mm olan 2000 liraydı. fiyatına ne kadar eklenir bilemem. (2 bin yazdım)

10-15 bin civarına kasa+güç kaynağı eklersek. (15 bini yazdım)

Toplam 81.300 lira ediyor. Eğer sıvı soğutma istersen 5 bine arctic liquid freezer III 360-420mm modelleri 5100 lira.

Sıvı soğutmalı, 84.400 lira.

420mm sıvı soğutma destekli ve tam modelini göremedim ama iyi güç kaynağı olan kasa+güç kaynağı

https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/be-quiet-shadow-base-800-dx-1000w-80-platinum-pcie-5-0-atx-3-1-3x14cm-fanli-temperli-cam-yan-ve-yuksek-hava-akisi-girisli-argb-on-panel-usb-3-2-bilgisayar-kasasi-bgw61-1000p.html

https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/be-quiet-shadow-base-800-dx-1200w-80-gold-pcie-5-0-atx-3-0-3x14cm-fanli-temperli-cam-yan-ve-yuksek-hava-akisi-girisli-argb-on-panel-usb-3-2-bilgisayar-kasasi-bgw61-1200g.html

bu kasada üç fan geliyor. 1 egzoz, 1 üst, 1 öne montajlı. sıvı soğutma alırsan üsttekini, öne takarsın zaten üst tarafta radyatör olacak. hava soğutma alırsan yine üstteki fanı öne takarsın, istersen bir fan daha eklersin.

Kasayı zevkine göre 3-5 bine seçip 6-10 bine kaliteli güç kaynağı seçebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 21 Aralık 2024; 22:10:14 >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Birde şöyle bir şey yapmak geldi aklıma sizce mantıklı mı olur aşağıdaki gibi bir sistemim var şu an bu sisteme

4070 ti super alsam 5600x işlemci ve 850w kaliteli bir powersupply alsam

beni 1-2 sene idare etse

sonrasında o zamanki şartlara uygun mobo cpu ram kasa yükseltmesi yapsam ne kadar mantıklı olur?

5600x zaten 4k bi cpu 1-2 sene 4070 tisuperi idare ederse sonrasında verdiğim paraya acımam..

Aşağıdaki mobo 5600x ve 4070ti superi çalıştırabilir diye tahmin ediyorum tam verim alamasamda beni en aşağı 1 sene idare etmesi gerek gibi?

Birde 850watt ilerde yapacağım güncellemeleri destekler mi sizce yoksa 900 1000 watta çıkmalı mı?

Anakart: TUF B450-PLUS GAMING

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X

Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX 1660 Ti

Bellek: Corsair Vengeance LPX 16GB

PSU: Xigmateg X-POWER 650W

KASA: Xigmatek 650 W Astro EN41466 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası

• elindeki platforma 5700x3d İşlemci alırsan

sıfırdan sistem toplamış gibi olursun 9600x seviyesinde

PSU değiştirmeden de 4070 super alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 21 Aralık 2024; 22:28:36 >

bir önceki mesajımı düzenleyip parçaları yazdım.

Tabii böyle de olabilir. Güç kaynağı, kasa, monitör, depolama gibi parçaları yeni sisteme göre alıp mevcut sistemde idare edebilirsin.

rtx 5000 serisi çıkacakken 4000 serisi almak ve eski nesil kartı ikinci elde satmak zarar ettirecektir. Burada tercih sana kalıyor. Belki satmadan mevcut sistemii ikinci sistem yapıp yeni sistemde toplayabilirsin. Tercih ve bütçe.

• Münebbih kullanıcısına yanıt

psu ve ekran kartım bi sonraki güncellememe taşıyabileceğim elemanlar olsun istiyorum o yüzden biraz daha kuvvetlendirmek mantıklı geliyordu.

İşlemciyi de ucuz tuttum ki seneye mobo cpu ram yükseltirken mutsuz etmesin diye. High end'e gidicem ama yavaş yavaş gideyim diyorum..

mobo cpu ram nesil atlasın seneye mesela 2-3 sene sonrada 5080ler düşer örneğin yada 6000 serisi gelir o şekil güncellerim 4k ya ulaşırım .

Çok mu mantıksız? high end'e gidişi 3-4-5 seneye yayayım her sene belli miktar yatırayım hem cüzdanımı üzmesin hem sistemim hep güncel olsun gibi bi plan düşündüm ama abi ne saçmalıyon öyle bişey olmaz derseniz de ona göre düşüneyim :D

Benim bilgisayar hem işim hem hobim günde 8-10 saat çok rahat geçiriyorum. High end bi sistem 2. el almak bana da mantıksız gelir gibi oldu o yüzden böyle yavaş yavaş geçsem güzel olur sanki.

Çıkan parçaları da şu an kızım 3 yaşında 2-3-4 sene içinde onun kullanacağı şekil bir sistem yaparım yada tv'ye bağlar kızımla daha tatlış grafik istemeyen oyunlar oynarım dedim :D

Bilmiyorum siz pc toplamaktan anlayan tecrübeli abiler nasıl yorumlar yapar bu düşündüklerime acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red___ -- 21 Aralık 2024; 22:51:12 >

• Yani planım şu

5600x 1-2 sene kullan

4070ti-super sıkılana kadar belki 6000 çıkana kadar 3-4 sene kullan

1-2 sene sonra high end cpu mobo ram al 4070i psu'yu taşı

1-2 sene daha sonra ekran kartını örnek o zamanın 5090'ı ile değiştir.

Bu arada hem eski sistem hem yeni sistemi idare eder bunu al rahat et diyeceğiniz bi psu önerirseniz çok makbule geçer psudan hiç anlamıyorum.. ucuzda değiller 850wat ufak baktım 5k yani tekrar almayayım..

Birde hiç bir yere yazmamışım oyun+yazılım için kullanıyorum.. :)

İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 34 Esports Duo şu an bu var 5600xi bence idare eder ama bilemedim bunun masrafını da yeni işlemci ile yapmak istiyorum aslında ama siz nedersiniz?

son olarak yazmayı unutmuşum bunları da yeniye kesin taşıycam kafama eserse güncellerim

SSD: Samsung SSD 860 EVO 250 GB Windows var

Samsung SSD 980 PRO 1TB

HDD:WDC WD10EZEX-60wn4a0 1 TB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red___ -- 21 Aralık 2024; 23:3:34 >
    Update ayagina 42 bin harcayacaksiniz(kart,islemci,psu)hadi ramde 32 olsun dediniz 2 bin de o yapti toplam 44 bin minimum.
    Bunun yerine sifir ddr5 toplanir eskiyi de satar ustune koyarsiniz.

Bundan yıllar öncesine gidip RTX 2000 serisi çıkacakken GTX 1070 almış gibi düşünebilirsin.

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-4080-super-founders-edition/31.html

2080 ti ile 4060ti yakın performans sergiliyor. tabii burada ray tracing ve DLSS performansını hariç tutarak.

2-3 senelik döngüler içinde F/P kartları alarak sürekli sistemi güncellemek daha mantıklı. Zamanında GTX 460 harika F/P karttı.

NVIDIA GeForce 8800 GT (2007)

ATI Radeon HD 4850 (2008)

NVIDIA GeForce GTX 460 (2010)

AMD Radeon HD 7850 (2012)

NVIDIA GeForce GTX 970 (2014)

NVIDIA GeForce GTX 1660 Super (2019)

AMD Radeon RX 5600 XT (2020)

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti (2020)

AMD Radeon RX 6600 XT (2021)

• n201 kullanıcısına yanıt

hocam ben kafayı kırdım bir ara 140klara falan çıkmıştım baktım böyle 1 kerede yorar dedim 4 seneye böleyim :D

40kya ddr5 sistemler istediğim sistemler değil şuan ama daha çok bu şekil yorum gelirse tekrar 80klara çıkıp TimFoster'ın dediği gibi bir şey de alabilirim.

Nasi bisey istersin ,herseyi degistirceksen upgradein manasi kalmiyor fiyattan dolayi,
    Cok upgrade istiyorsan 5700x3d-5070ti yap 4 bin civarinada 850w psu alirsin,ikinci elden de 32 gb ddr4 bulursun,ilerde de komple sistemi degistirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 21 Aralık 2024; 23:23:26 >

İşte sıkıntı zaten 4 seneye bölmekte. Teknoloji ürünleri Neredeyse her sene yenileniyor. 4 öncesinin High-End kartı şimdi oldu mid-range. İşlemciler içinde öyle, 4 sene öncesi ile şimdiki çok farklı.

İdeal olan dönemine göre F/P olan bileşenlerle sistemi toplarsın, Yükseltme yapabildiğin yere F/P bileşenleri alırsın. Artık yükseltme imkanı kalmadığında tekrar baştan sistem kurarsın.

Örnek olarak am4 çıktığında 1000 serisi işlemci aldın, gtx 1000 serisi ekran kartı aldın, yetmediğinde rtx 3000 serisine geçtin, işlemciyi ryzen 3000-5000 yaptın. Artık son noktaya geldiğinde belki AM5 ya da çıkması yakınsa AM6 ya da intel'e geçtin, tekrar aynı döngüyü başlatırsın.

• High end sistem 130 _140 bin TL yi bulur. 4090 + 9800x3d li sistem

bir alt sistem 4080 super li 80_90 bin TL civarı olur

14700k + 4080 superli sistemi

yazılım için de kullanabilirsin

4k oyun için de kullanabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.