6900 xt ekran kartı alacağım. Satan arkadaşın elinde 2 adet var. Furmark testlerini gönderdi. Yaklaşık 6 ay mining yapılmış. Ben 4k oyuncusu değilim. Muhtemelen 3060 ti bir ekran kartı benim işimi görür ama fiyatı çok uygun. Anlayan arkadaşlar yorum yapabilir mi? Kartı i7 13700f işlemci ile kullanmayı düşünüyorum. İş + oyun amaçlı toplanıyor sistem. 2.el kartın fiyatına 4060 8gb anca alınıyor. Bu şekilde daha mantıklı olur mu? |
2. El Ekran Kartı İçin FurMark ile Kapsamlı Testler
İkinci el bir ekran kartı satın almayı düşünüyorsanız, FurMark, kartın kararlılığını ve performansını değerlendirmek için oldukça değerli bir araçtır. Bu kapsamlı test yazılımı, ekran kartını yoğun bir şekilde yükleyerek potansiyel sorunları ortaya çıkarmanıza yardımcı olur.
FurMark Testi Nasıl Yapılır:
- FurMark yazılımını indirin ve bilgisayarınıza kurun.
- Yazılımı başlattıktan sonra, ekran kartınızı seçin.
- "GPU Stress Test" seçeneğini belirleyin ve "Run" düğmesine tıklayın.
- Test, ekran kartınızı maksimum seviyede yükleyerek başlayacaktır. Sıcaklık, voltaj ve kare hızı gibi önemli metrikleri takip edin.
FurMark'ın Özellikleri:
- Stres Testi: FurMark, ekran kartınızı zorlayarak kararlılık sorunlarını ve ısıyla ilgili sorunları tespit etmenize yardımcı olan kapsamlı bir stres testi sunar.
- Benchmarking: Yazılım aynı zamanda, farklı ekran kartlarının performansını karşılaştırmanıza olanak tanıyan bir karşılaştırma özelliği içerir.
- Isı İzleme: FurMark, ekran kartınızın sıcaklığını gerçek zamanlı olarak izleyerek aşırı ısınma sorunlarını belirlemenize yardımcı olur.
- Tam Ekran Modu: Yazılım, ekran kartınızı tam ekran modunda test etmenizi sağlar, bu da gerçekçi kullanım koşullarını simüle eder.
FurMark ile Test Sonuçlarını Yorumlama:
FurMark testleri, ekran kartının kararlılığı ve performansı hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Eğer test sırasında çökmeler veya aşırı yüksek sıcaklıklar yaşarsanız, bu, kartta donanım sorunları olabileceğinin bir göstergesi olabilir.
İkinci el bir ekran kartı satın almadan önce FurMark testi yapmak, bilinmeyen sorunları ortaya çıkarmanıza ve bilinçli bir seçim yapmanıza yardımcı olacaktır.