Şimdi Ara

2.el için hemen almalı mı Aralık beklenmeli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Su an seninle ayni durumdayim. Ben de ceed cp bakiyorum. Hatta biri ile anlastim sayilir. Cok temiz ve az kullanılmış bir arac. 1-2 bin dusecek diye beklemeye gerek yok, araci kaçırmayayım diye dusunuyorum.

Siz Otomatik mi bakiyorsunuz? O model otomatik asiri fazla yakıyor biliyorsunuz degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el araç alırken ÖTV ödenmediği için fiyatlarının çok fazla oynayacağını sanmıyorum. Sadece 0-2 yaşındaki araçların fiyatı bir miktar düşebilir, sıfırlarının fiyatı düştüğü için. Daha eski araçlara fazla yansımayacaktır bu indirim. Bu sadece bir tahmin. Siz yine de 1 ay daha bekleyip fiyatları gözlemlerseniz daha iyi olur.

• Aralık kesinlikle beklenmeli! Hatta Aralık 2. Hafta sonrası.
    Edit: Şu anda 2. El piyasası bir aparkat yedi ve ayakta zor duruyor. Aralık’ta nakavt olacak. 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 4 Kasım 2018; 9:13:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

İkinci el araç alırken ÖTV ödenmediği için fiyatlarının çok fazla oynayacağını sanmıyorum. Sadece 0-2 yaşındaki araçların fiyatı bir miktar düşebilir, sıfırlarının fiyatı düştüğü için. Daha eski araçlara fazla yansımayacaktır bu indirim. Bu sadece bir tahmin. Siz yine de 1 ay daha bekleyip fiyatları gözlemlerseniz daha iyi olur.
    İkinci el de ötv yi sahibine ödüyorsunuz. Sizin mantığınızda gidelim. 75 bin giriş fiyatı olan araç 150 bine satılsın ve bunun 50 bini ötv olsun. 1 yaşındaki araç yaşan dolayı değer kaybı olarak 140 dan, 2 yaşındaki 135 den satılsın. Sizin mantığınızda göre ötv ödenmiyor ve bu sadece 2 taşa kadar araçlara etki ediyorsa 2 yaşından büyük araçlarla, 2 yaşındaki araçlar arasında ötv kadar fark olmalı. Yukarıdaki örneğe gelirsek 2 yaşındaki 135 satılıyorsa, 3 yaşındaki ötv ödenmediği için 80 e satılmalı(5 bin yalan dolayı değer kaybı). Lakin öyle olmuyor 3 yaşındaki 130 a satılıyor. Yani ötv yi bu sefer sahibine ödüyorsun.

Ayrıca ötv KDV gibi şeyler 2. elde ödenmeseydi, sıfırlara ötv ya da KDV zammı gelince ikinci eller zamlanmazdı. Oysa görüyoruz ki sıfıra gelen zam hemen 2. ele yansıyor

• Playas kullanıcısına yanıt
    Konumuz ikinci el. 0 km düşünmüyorum :)

• Öner kullanıcısına yanıt
    Sırf bu sebepten manuel bakıyorum. Belki 2000 kira ucuzla alırım diye de beklememe taraftarıyım hazır bulduğum temiz aracı. Sizinki ne durumda? Km tramer ve fiyat?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemagrba

Sırf bu sebepten manuel bakıyorum. Belki 2000 kira ucuzla alırım diye de beklememe taraftarıyım hazır bulduğum temiz aracı. Sizinki ne durumda? Km tramer ve fiyat?
    45000 km de.
    tramer kaydı sadece tampon değişimi. O da serviste.
    km bakımları ve muayene de km yi doğruluyor.
    hafta içi bir gün gidip expertiz ile motor durumuna bakacağım, sorun yok ise almayı düşünüyorum.
    Ben de manual bakıyorum.

ben 2 aydır opel astra j kasa ve kia ceed cp arasında gittim geldim.
    her iki araçta da son ön direk görüşü kapatıyor (astra biraz daha fazla kaatıyor gibi).
    Ayrıca Astranın bagajdaki camdan arkası pek görünmüyor. biraz sıkıntı olabilir sürüş esnasında.
    motor olarak kağıt üzerinde astra daha güçlü görünse de sonunda kia'da karar kıldım.
    Tam bu aralar focus 2015 lerin de fena olmadığını gördüm ama iş işten geçti gibi :D

Fiyat nedir?

Brn 80 bindeki araç için 73’e anlaştım

• quote:

Orijinalden alıntı: cemagrba

Fiyat nedir?

Brn 80 bindeki araç için 73’e anlaştım
    ben de 76 bin.
    Benimkinden tramer ve boya da yok. O zaman normal yani. İçim rahat etti :)

Motor experde % kaç çıkmalı

• Paranızı vadeli yapıp bekleyin şubattada alın.

• labidu kullanıcısına yanıt
    Faiz kazancı yapmam. Bu sebeple bu senaryo benim için uygun değil

• ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Yıl sonuna kadar geçerli ÖTV indirimi için kimsenin acele edip arabasının değerini düşürmek isteyeceğini sanmıyorum. Ancak çok acil paraya ihtiyacının olması lazım. Yine de düşük bir ihtimal de olsa 1 ay bekleyip görmek lazım.

Bu zamana kadar kendim veya arkadaşlarım araba alacağı zaman bekle yıl sonuna doğru ikinci el fiyatları düşer gibi yorumlar çok duydum. Fakat ikinci el piyasası hiç düşmediği gibi daha da arttı. Beklediğim her süre zarar ettim.

İkinci el piyasası çok garip. 2015 yılında araç alacaktım. lpg li sıfır civic bayide kampanyayla 56 bine satılırken, 1 yıl kullanılmış aynı paket civic için 65 bin isteniyordu.

ÖTV yi aracı satan kişiye ödüyoruz doğru. Ama kimse kendi verdiği paranın çok altında satmak istemiyor.

Tekrar söylüyorum bunlar kendi tahminlerim. Çok gecikmeden 1 ay kadar bekleyip görmek en doğrusu.

• Sıfırı yukselen arabanin 2017 si yükselir, 2017 yükselirse 2016da yükselir, 2016 yukselirse 2015 yükselir böyle gider. Dolasiyla küçük indirim görülür ama temsili ve yel tadında olur. Sonucta kdv indirimide üst düzey değil, artan dolara ve vergi yüküne bakarsan. Yok ya ulkede afedersin sicmak bile lüks ama olsun :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    Kur biraz daha düşecek buna inanıyorum ama ikinci el ne kdar etkilenir bilemiyorum. Bir de hazır temiz araba bulmuşken almakta makul geliyor

• kesinlikle aralığı bekle ötv indirimi gelmezse pazar bitecek

• Herkes arabasını sıfır gibi görüyor. Anlaşılan kimse ÖTV indirimini dikkate almamış.

https://forum.donanimhaber.com/otv-indirimi-sonrasi-2-elde-abuk-sabuk-fiyatlar--135702618

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.