Şimdi Ara

2.el için hemen almalı mı Aralık beklenmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 75 bin lira nakitim var. Başka bir taksit ödeme gücüm yok.
    Şuan Kia ceed cp alabiliyorum 2013 model. Fena bir araç değil ama en nihayetinde 2013 yani. Biraz daha beklesem 2. El piyasası hafifler mi yoksa bunu da mı alamam?

75 bin liranın 1 lira üstünü ödeyemediğim için ÖTV tamamen kalksa bile 0 km araç alamam. O yüzden ikinci ekin seyri önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de aynı durumdayım. Dizel otomatik bir araç bakıyorum. Kia ceed veya citroen 1.6 bluehdi tercihim olacak.

Dolar düştükten birkaç gün sonra herkes 1-2 bin tl fiyat düştü, bence bu ötv değişiminden sonra da düşecekler, aralık gibi tekrar bir hamle olursa o zaman da düşecektir.

Diğer taraftan parayı vadeli hesaba koyduğunda ayda 1300tl i verir. Benim acelem yok o sebeple bekliyorum şuanda.

• oarsiyuen kullanıcısına yanıt
    Şuanki ÖTV muhabbeti Bu araçların fiyatlarını etkilemiyor.

Bin ikibin için çok beklemeye gerek yok. Benim ihtiyacım var çünkü. Şuan 75 isteyenler 2 ay sonra 70 mi ister 80 mi ister onu öngöremiyorum. Mesele o

• Ben de 45bin lira ile beklemedeyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boşuna beklemeyin. Kimse aracının fiyatını düşürmez. Hele hele ben hiç düşürmem kusura bakmasın. Adam 2007 modeline 45000 yazarken benden hiç beklemeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Sıfır fiyatları düşünce öyle bir düşürürsünüz ki...

2 ay önce fiyat sorduğum adamlar arayıp indirim yapıyor :)

Öngöremediğim ÖTV muhabbeti. Tamamen kaldırılırsa piyasa ciddi düşecek ama ne olacağı muamma

• %15 ötv indirimi fiyatlara yansırsa bir miktar daha düşebilir. ötv indirimi kalktıktan sonra 2019 ile beraber fiyatların artacağını düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemagrba

Sıfır fiyatları düşünce öyle bir düşürürsünüz ki...

2 ay önce fiyat sorduğum adamlar arayıp indirim yapıyor :)

Öngöremediğim ÖTV muhabbeti. Tamamen kaldırılırsa piyasa ciddi düşecek ama ne olacağı muamma
    Yoo düşürmem. Neden düşüreyim? 2013 model araca kasko değeri 63.000 lirayken 44.000- 45.000 lira para istiyorum zaten.

2013 hangi araç o? Ben alayım Renault yada Fiat değilse 🤣

• Norain kullanıcısına yanıt
    İşte düşüş 1000 lira olacaksa beklemeye lüzum yok ama 5 bin düşecekse beklenir.

• quote:

2013 hangi araç o? Ben alayım Renault yada Fiat değilse 🤣
    Opel Astra H kasa hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Boşuna beklemeyin. Kimse aracının fiyatını düşürmez. Hele hele ben hiç düşürmem kusura bakmasın. Adam 2007 modeline 45000 yazarken benden hiç beklemeyin
    Klasik Anadolu insanısın. Her durumda kendini düşünür bi kazanç elde etme derdindedir. Hiç bir zaman etiği, doğruyu, dürüstlüğü düşünmez varsa yoksa kendidir.

Sizin gibiler sıfır araca 15.000 zam gelince hemen 7-8 bin zam yapar hatta kendince 15.000 zam yapmadığı için az bile zam yaptım diyerek sanki onurlu bir duruşu varmış gibi lanse eder kendini.

Fakat şu anda olduğu gibi bir durumda sıfır araç fiyatları 15.000 düştüğünde, 7-8 bin indirmez, çünkü doğruluk dürüstlük gibi değerleri barındırmaz bünyesinde.

Peki bunun sonucunda ne mi olur? Daha önceki durumda o fiyata satamadığı bir aracı, fiyatların düşmesiyle hiç satamaz...

Opel H da etmez ki o para. 5 sene önce sıfırı 30 35 bindi belki. Bir de muhtemel tramer veya km yüksektir

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Klasik Anadolu insanısın. Her durumda kendini düşünür bi kazanç elde etme derdindedir. Hiç bir zaman etiği, doğruyu, dürüstlüğü düşünmez varsa yoksa kendidir.

Sizin gibiler sıfır araca 15.000 zam gelince hemen 7-8 bin zam yapar hatta kendince 15.000 zam yapmadığı için az bile zam yaptım diyerek sanki onurlu bir duruşu varmış gibi lanse eder kendini.

Fakat şu anda olduğu gibi bir durumda sıfır araç fiyatları 15.000 düştüğünde, 7-8 bin indirmez, çünkü doğruluk dürüstlük gibi değerleri barındırmaz bünyesinde.

Peki bunun sonucunda ne mi olur? Daha önceki durumda o fiyata satamadığı bir aracı, fiyatların düşmesiyle hiç satamaz...

Alıntıları Göster
    Yahu şunu anlayamadınız değil mi? 2 aylık kıytırık ÖTV indiriminde bütün piyasa düşecek mi sizce? Tabi her tarafı boyalı 2006-2007 Civic için 45.000 verirsiniz değil mi? Takla atmış 2010 Golf Tidiay Desegeli olunca 70.000 ediyor değil mi? Benim aracım ilanda falan değil artık. Araçtan kar falan etme derdim de yoktu zaten. Kanım ısınmadı bir türlü araca sadece. Siyah renk araç sarmadı ayrıca yakıtı beklediğimden fazla. Benim eski aracım daha az yakıyordu.

Boş boş muhabbet yapmayın. Yok anadolu insanıymış. Yok şöyleymiş. Bu ülke böyle kardeşim. Üçkağıtçı heriflerin boya değişen hasar kaydı yok deyip heryeri doğrultulmuş aracı 55-60a itelediği yerde ben aracımın herşeyini söyleyip satamamaya da razıyım.

• quote:

Opel H da etmez ki o para. 5 sene önce sıfırı 30 35 bindi belki. Bir de muhtemel tramer veya km yüksektir
    5 sene önce Golf’ün de sıfırı 45.000 liraydı. Git de bakalım bugün Golf mü veriyorlar yoksa kapıdan postalıyorlar mı? 5 sene önce 1.9 liraydı dolar.

Sanki golf eder dedik. Buzdolabı alırım 5 bin liraya daha çok fonksiyonu olur. Zaten kimse gerizekalı değil gidip 150 bin liraya golf alsın. Farkında mısın bilmiyorum da bu vasat bile olmayan arabalar bu paraları gerçekten etmediği için sektör %80 daraldı

• quote:

Sanki golf eder dedik. Buzdolabı alırım 5 bin liraya daha çok fonksiyonu olur. Zaten kimse gerizekalı değil gidip 150 bin liraya golf alsın. Farkında mısın bilmiyorum da bu vasat bile olmayan arabalar bu paraları gerçekten etmediği için sektör %80 daraldı
    Gerçi doğru siz de haklısınız. Amaaan boşverin bizim araba alabileceğimiz mi var Geçen seneye kadar yatırımını yapan, evini arabasını alan yaşadı. Ben de dahilim bunlara. Çok şükür evimizi aldık. Hatta 1,15ten çektim krediyi. O zaman bile üzülmüştüm çok oldu yahu diye ama şimdi baktığımda iyi ki almışım diyorum. Araba için borcumuz yok. Eşimle mayısta evlendik. Bir tek ev borcu ödüyoruz. Aracımızı da kullanıyoruz. Satılsaydı model düşürecektim biraz ama olmadı binmeye devam :)

Ev borcu ödeyebilecek güç varsa iyiymiş

Şuan borca girilerek ne ev ne araba alınır. Ben anca araba alırım toplu paramla mesela. Şu ortamda ev imkansız borçlanarak. Geçen seneye kadar alan aldı, doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemagrba -- 3 Kasım 2018; 13:32:31 >
  • quote:

Ev borcu ödeyebilecek güç varsa iyiymiş

Şuan borca girilerek ne ev ne araba alınır. Ben anca araba alırım toplu paramla mesela. Şu ortamda ev imkansız borçlanarak. Geçen seneye kadar alan aldı, doğru
    Hocam 1.15 ile evi aldım Mart sonunda. Sonra kampanya çıktı 0.98 faiz. Kimseye vermediler doğru düzgün. O ara tüh falan filan derken 2 oldu faizler nerdeyse. Bugün gitsem Egea alsam en kötü sıfır. 20.000 kredi çeksem 40.000 geri ödeyeceğim. Nerde kaldı ÖTV indirimi? Evin 8. taksidini ödeyeceğim bu hafta. Kaldı 70

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.