Şimdi Ara

2. El Jazz Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 model Renault Clio HB 1.2 16V aracımı satıp, 2007-2008 model CVT şanzımanlı Honda Jazz almak istiyorum ve bir süredir Honda forumlarını takip ediyorum. Oldukça bilgi edindim sayenizde. Ankara'daki özel servisleri, Kadir Ustayı , Efe ile Bora arasındaki farkı vs. vs..

Ancak, belki gözümden kaçtı, bilemiyorum. 2. el Jazz alırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin derli toplu bir bilgi bulamadım. Genelde sıfır kilometre araç alacaklara tavsiyeler var.. O nedenle bu başlığı açtım, eğer başka bir konuda bu hususla ilgili bilgi varsa oradan da devam edebilirim.

Honda'nın 2007 yılından itibaren uygulamaya başladığı 6yıl/150.000km garantisi kapsamında olması açısından 2007 ve yukarısı, i-Shift şanzımana sahip olmaması için de 2009 model ve aşağısı, maksimum 50.000-60.000 km yol yapmış bir araç aramaktayım.

Garanti kapsamında olup olmadığının ve servis bakımlı olup olmadığının teyidi açısından aracı ekspertize Honda Yetkili Servisine götürmeyi planlıyorum.

Merak ettiğim birkaç husus var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1- Eski kasa Jazz'ların ağır bakım diye tabir edilen bakımları hangi kilometrede yapılmaktadır ve neleri kapsamaktadır ve yaklaşık ne kadara mal olmaktadır (serviste)?
    2- Aracı alırken şanzıman ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
    3- Kaç bin kilometreden sonraki araçları tavsiye etmezsiniz?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Belki sorularınız tam cevabı olmayacaktır ama şu an kullandığım 2005 Jazz LS 78.000 km de.
    Şu ana kadar balata vb. değişimlerin olduğu bakımlar dışında yüklü bir bakım yaptırmadım. Bildiğim kadarıyla (hafta sonu Kadir ustaya danışacağım) triger kayışı değişimi gibi bir işlem olmuyor Jazzlar' da.
    Jazz' ın genel kullanıcı olarak ise şunu söyleyebilirim genelde ya ince eleyip sık dokuyarak araştırıp alanlardır ya da bu kişilerin şiddetli tavsiyeleri üzerine alanlardır. Bu kullanıcılar da genelde aracını temiz kullananlar gördüğüm kadarıyla.
    Bu sebeple km nin çok yüksek olmaması dışında bir sorun olacağını inanmıyorum Jazz'da.
    Bir de aracın aynı servise gitmiş ve servis geçmişinin kayıtlarının olması önemli bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.