Dostum en az 7-8 tane alfa kullandım, 1 tanesi 166 idi, 1 tanesi 147 idi, 1 i de 159 du, diğerleri 156, hiçbiri piyasanın üstünde yakmıyor, bugün 1.6 benzinli araçların %90 ı 35-40 kuruş yakar kilometrede, alfada aynen bu şekilde yakıyor, şuanda da 98 model 2.0 selespeed kullanıyorum, lpg de tam tamına 35 kuruş yakıyor araba, sürati çok sevmem, alfanın doğasına aykırı olsa da sert kullanmam arabayı, aynı araba aynı modelde arkadaşımda benzinde 60 kuruş yakıyor, deli gibi de araba kullanır, biraz ayağı terbiyeli olsa 50 kuruştan yukarı yakmaz, benzinin fiyatı olmuş nerdeyse 5 tl, kimse kusura bakmasında piyasada hangi 2000 motor benzinli otomatik araba 50 kuruş yakmıyor, bir aracı kullanmadan o araç hakkında yorum yapmak yanlış
Ben abimin galerisinde çalışıyorum, her hafta başka arabaya biniyorum birçok aracı test etme şansım oluyo, maalesef ülkemizde bu vergi sistemi oldukça 2. el araç fiyatları düşmez. 2. el yüksekte sıfır araçlar düşük mü, almanyada 30 bin euro ya satılan sıfır araba burada 150.000tl, almanyada adam gidiyor 10 bin euro lara sıfır araba alıyor, burada aynısı veya muadili 40 lı rakamlardan başlıyo. Galericiler insanların gözünde açgözlü olarak yer etmiş, haklılar da insanlar çünkü çoğu gerçekten öyle, ama türkler açgözlü de yabancılar değil mi, yurtdışında sıfır araba fiyatları bize göre çok düşük, bu yüzden kimse 2. elin yüzüne bakmıyor hele ki 8-10 yaşında arabaların, yoksa yurtdışında bizimkilerden beter galericiler türemez miydi. Kimseyi savunmak için söylemiyorum ama 2. el satan değil sıfıra bu vergileri koyanlar kafayı yemiş
kardeş çok iyi konu olmuş,bende araba almak istiyorum fakat fiyatlar o kadar abartılıkii bütün hevesimi söndürüyorlar.lanet olsun ya.
buraya bir bakın derim size, mevzu hiç te bahsettiğiniz gibi değil aslında..