Şimdi Ara

2.el Neden Bu Kadar Pahalı????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir süre önce ilk arabamı almak istedim ve 2. el fiyatlarına bakmaya başladım.Ama gördüklerime inanamadım gerçekten de.Yüksekte de gözüm yok arkadaşlar yani sıradan markaların sıradan modellerine bakarken 15-16 yıllık arabalara (çoğu 1300 motor ve 150-200 bin kilometre civarında) 15-20 bin tl istendiğini gördüm ve şok oldum gerçekten de.

Soru 1) Bunun aslı nedir arkadaşlar, internetteki bu fiyatlar gerçeği yansıtıyor mu?? Piyasa böyle mi?
    Soru 2) Bu fiyatlar sizce düşer mi belli bir süre sonra?

• 1) evet,internetteki fiyatlar biraz yüksektir. ortalama %10 düş, gerçek piyasa fiyatı ortaya çıkar. çoğu gerçek satıcı bile değil, öylesine yazıyor. yani tok satıcı.
    2) hayır, fiyatlar düşmez. kış sezonu olduğundan fiyatlar bahardan itibaren yaza doğru biraz daha yükselecektir. 2.el fiyatların bu kadar yüksek olmasının bir diğer nedeni, gelen ötv zamları ve sıfır araba fiyatlarına gelen zamlardır. şu an c sınıfı araçların en boşu bile 45bin tl den başlıyor, en dolusu ve dizeli 60bin tl yi geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft19

1) evet,internetteki fiyatlar biraz yüksektir. ortalama %10 düş, gerçek piyasa fiyatı ortaya çıkar. çoğu gerçek satıcı bile değil, öylesine yazıyor. yani tok satıcı.
    2) hayır, fiyatlar düşmez. kış sezonu olduğundan fiyatlar bahardan itibaren yaza doğru biraz daha yükselecektir. 2.el fiyatların bu kadar yüksek olmasının bir diğer nedeni, gelen ötv zamları ve sıfır araba fiyatlarına gelen zamlardır. şu an c sınıfı araçların en boşu bile 45bin tl den başlıyor, en dolusu ve dizeli 60bin tl yi geçiyor.
    0 araba fiyatları uçuşda onunda etkisi çok 15000tlye 4sene önce aldığım dizel puntoyu şimdi 15000e vermem mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft19

1) evet,internetteki fiyatlar biraz yüksektir. ortalama %10 düş, gerçek piyasa fiyatı ortaya çıkar. çoğu gerçek satıcı bile değil, öylesine yazıyor. yani tok satıcı.

peki ötv düşer mi? (sanmıyorum ama...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs007tr

0 araba fiyatları uçuşda onunda etkisi çok 15000tlye 4sene önce aldığım dizel puntoyu şimdi 15000e vermem mesela

Yalnız şu an oha dedim ve sustum...
    Kanada'da 1998 model Accent 750$
    Amerika'da 1999 modeli 800$
    bizde 13 bin tl.....Yuh ya bu kadar da olmaz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedrider

quote:

Alıntıları Göster
    o kadar uzağa gitmene gerek yok 1 leva da tlye yakın
    http://www.arabaooyyo.com/ikinci-el-araba/bulgaristan

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    şuan iyi dönem zaten, 1 ay sonra 10 nisanda bu rakamlarada araba görünme oranı yok gibi bişi hele 2 ay sonra 10 mayısı tahmin dahi edemiyorum fiyat acısından

• quote:

Orijinalden alıntı: cavador

şuan iyi dönem zaten, 1 ay sonra 10 nisanda bu rakamlarada araba görünme oranı yok gibi bişi hele 2 ay sonra 10 mayısı tahmin dahi edemiyorum fiyat acısından

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 30 Mart 2012; 17:07:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Bende bakınıyorum ben iyi kötü bir spring falan alayım demiştim 5000 - 6000 civarı ama millet burnundan kıl aldırmıyor vallahi. Dün 7000 diyen bir tanıdık yemin billah ediyor ben 7000 demedim 7500 dedim diye. Böylelerinin anladığı bir dil var ama neyse. Almayacağım inat ettim almayacağım varsın yarın bir gün aniden bir kampanya başlasın fiyatlar düşsün ellerinde kalsın.

Helal olsun usta! ben de bilerek almıyorum bekliyorum. Keşke herkes bizim gibi tavrını ortaya koysa da eşşşşek gibi düşürseler şu fiyatları.
  • quote:

en pahalı uno TL ye vurur isek 5000 TL ye geliyor bizde 8000 den kapı açılıyor 10000 TL rahat çekiliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

en pahalı uno TL ye vurur isek 5000 TL ye geliyor bizde 8000 den kapı açılıyor 10000 TL rahat çekiliyor :)

Alıntıları Göster
    beyler almayalım aldırmayalım yahu bu nedir ?gider işim olursa kiralarım..

• 0 alicamda pesinat bile yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunate

0 alicamda pesinat bile yok :D

Kredi çek bankadan kardeş
    Valla ben ciddi ciddi 0 araba almayı düşünüyorum bikaç sene taksitle.
    Şu külüstürlere bu kadar servet saymaktansa paşalar gibi sıfır arabama binerim her ay da öderim taksidini
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fortunate

0 alicamda pesinat bile yok :D

Kredi çek bankadan kardeş
    Valla ben ciddi ciddi 0 araba almayı düşünüyorum bikaç sene taksitle.
    Şu külüstürlere bu kadar servet saymaktansa paşalar gibi sıfır arabama binerim her ay da öderim taksidini

peşinatsız veriyorlar mı? ben ayda 500 tl taksit verebilirim
  • Valla arkadaslar bende 4aydır bıktım 2.el araç aramaktan. Yıllardır ufak tefek biriktirdim ilk aracımı alayım diye. Alıcagim modelede karar verdim iki kere aracida buldum dedim ama birini iki saat farkla kacirdim. Digerinide ekspertiz yok diye almadim ayni gun galeri aldi 3bin fazlasina ilan acti :( tüm bunlari gectim ailem Alfa almama karşı çıktı. Ne yapıcagımi sasirdim. Daha ucuz bisey al diyolar. En kötu clio bile 10bin lira afedersiniz g*t kadar araba. Clio3 e bile anca sığıyorum yani. Sevmedigim aracida almak istemiyorum.
    5-6bine alıncak araçta hicbi guvenlik onlemi yok kelle koltuk ve 200bin km üstü sadece masraf. Ne yapıcam bilmiyorum kafayı yiycem. Sırf kafa dağıtmak için istanbula gittim gezdim içtim geri geldim ama yok yani kafa dağılmıyor. Maddi olarak babamda biraz destek olucak. Şimdi tekrar konuşucam ama yine olay çıkıcak diye tahmin ediyorum...
    Ayrıca ulkemizde gelir duzeyi dusuk ama 2.el cok yuksek. Almanyada ayni arac 1.000euro. Burdan 12bin lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metintekin -- 11 Mart 2012; 18:52:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

Valla arkadaslar bende 4aydır bıktım 2.el araç aramaktan. Yıllardır ufak tefek biriktirdim ilk aracımı alayım diye. Alıcagim modelede karar verdim iki kere aracida buldum dedim ama birini iki saat farkla kacirdim. Digerinide ekspertiz yok diye almadim ayni gun galeri aldi 3bin fazlasina ilan acti :( tüm bunlari gectim ailem Alfa almama karşı çıktı. Ne yapıcagımi sasirdim. Daha ucuz bisey al diyolar. En kötu clio bile 10bin lira afedersiniz g*t kadar araba. Clio3 e bile anca sığıyorum yani. Sevmedigim aracida almak istemiyorum.
    5-6bine alıncak araçta hicbi guvenlik onlemi yok kelle koltuk ve 200bin km üstü sadece masraf. Ne yapıcam bilmiyorum kafayı yiycem. Sırf kafa dağıtmak için istanbula gittim gezdim içtim geri geldim ama yok yani kafa dağılmıyor. Maddi olarak babamda biraz destek olucak. Şimdi tekrar konuşucam ama yine olay çıkıcak diye tahmin ediyorum...
    Ayrıca ulkemizde gelir duzeyi dusuk ama 2.el cok yuksek. Almanyada ayni arac 1.000euro. Burdan 12bin lira

Dostum bence palio felan bak..memnun kalırsın..alfa ya bulaşma..acayip yakıyor..ben de cok alfa almak istedim ama vaz geçirttiler..simdi iyiki az geçmişim diyorum.

• Alfa hastalık gibi kafaya taktim. Simdiki olmasa bile bidahaki aracim kesin Alfa olucak hocam
    Palio cok kullandim. Kusura bakmada o araca on bin vermem. 7-8bine lütfen tavsiyede bulunun. HB - Hidrolik - Lpg istiyorum. Airbag olursada cok iyi olur
  • quote:

Alfa hastalık gibi kafaya taktim. Simdiki olmasa bile bidahaki aracim kesin Alfa olucak hocam
    Palio cok kullandim. Kusura bakmada o araca on bin vermem. 7-8bine lütfen tavsiyede bulunun. HB - Hidrolik - Lpg istiyorum. Airbag olursada cok iyi olur

O paraya mitsubishi galant alınabilir ama temiz bulmak mesele tabi. Süper Saloon olursa tadından yinmez. Ama temiz olacak dediğim gibi. HB yok bildiğim kadarıyla. ama klima hidrolik direksiyon falan var. LPG tam uyumlu. Bulsam alacağım ama onlarada dünya kadar para ister oldular bu günlerde. Bu gidişin sonunu ben pek hayırlı görmüyorum.
  • quote:

Valla arkadaslar bende 4aydır bıktım 2.el araç aramaktan. Yıllardır ufak tefek biriktirdim ilk aracımı alayım diye. Alıcagim modelede karar verdim iki kere aracida buldum dedim ama birini iki saat farkla kacirdim. Digerinide ekspertiz yok diye almadim ayni gun galeri aldi 3bin fazlasina ilan acti :( tüm bunlari gectim ailem Alfa almama karşı çıktı. Ne yapıcagımi sasirdim. Daha ucuz bisey al diyolar. En kötu clio bile 10bin lira afedersiniz g*t kadar araba. Clio3 e bile anca sığıyorum yani. Sevmedigim aracida almak istemiyorum.

Dedim ya usta amerikada 700-800 $ olan araba (çoluk çocuk gidip alıyor ilk araba olarak) bizde 13-14 bin tl.
    Bu ülkede 2.el satanlar gerçekten de kafayı yemiş.Bu fiyatlara bu arabaları alanlar da resmen kafayı yemiş.

• quote:

quote:

Dedim ya usta amerikada 700-800 $ olan araba (çoluk çocuk gidip alıyor ilk araba olarak) bizde 13-14 bin tl.
    Bu ülkede 2.el satanlar gerçekten de kafayı yemiş.Bu fiyatlara bu arabaları alanlar da resmen kafayı yemiş.

Alıntıları Göster
    Vallahi napıcam bilmiyorum arkadaşlar. 20-25bine sıfır araçlar varken 15yaşında biraz eli ayağı düzgün araca 8-10bin vermek hiç içimden gelmiyor.

yarın ciddi olarak konuşucam pederle. gerekirse biraz kredi çek ben çalışır öderim diycem bunu beğendim ne dersiniz. ilk çıktığından beri sevdiğim bir araçtır
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-acil-ihtiyactan-satilik-77583209/detay/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.