Kola kutusunda kumandalı arabalar hakkında lipo dönüşümü
Merhaba, yeğenlerime ve arkadaşıma aldığım kola kutusunda arabalar vardı. 1:42 ölçekli.
Bunların içerisinde 1 adet 1/3 aaa nicd pil bulunmakta. Yani normal ince kumanda pilinin 3'de 1'i büyüklüğünde.
Alıcı devresi vs 1.5 volt ile çalışmakta ve kumandadan jack aracılığı ile şarj edilmekte.
Pil yeri oldukça küçük ve bu pillerden de bulunmamakta. Normal kalem pil AA 1/3 var ama hem pahalı ve büyük (yuvaya olmayacaktır) hemde nimh batarya. Yani hem yuvaya olmuyor hemde şarj olayı sorun oluyor. Bunun yerine 3.7v lipo bir kulaklık pili gibi bir çözüm düşündüm. Ama tam şarj olunca 4.2v bu devreye fazla geliyor tamam kart çalışıyor ama kontrol edilecek gibi değil ve uzun vadede hızlıca motor ve kart bozulur diye düşünüyorum.
Bu arabayı çalıştırma adına ne yapabilirim alternatif bir pilde bulamadım. Sizlere sormak istedim. ams1117 regülatörler var 2 v veya 1.5 volt olanları bulunuyor. Bir şekilde edinsem arabayı çalıştırabilecek amperi aktarabilirmi? Teşekkürler cevaplar için şimdiden.
Merhaba çalıştığım kurumda kullanılan 2 adet kalem pille çalışan akg spr 4500 ah marka kablosuz kulaklık
https://www.akg.com/Wireless/wireless-components/SPR4500+IEM+Group_.html
pillerinin çabuk bitiyor olması nedeni ile şikayet alıyorum. Kurum idaresi şarj edilebilir duracell piller almış ancak pilleri skyrc IMAX B6 ile battery resistance ile kontrol ettiğimde dirençleri 400-500 ohm arası çıkıyor. Dolayısı ile cihazı çok çalıştırmıyor hemen bitiyor. Normal çinko karbon pillerle (kaliteli markalar) 3 saat kadar çalışıyor. Ama pil alımı vs. problem oluyor hatta işin aslı idare tek kullanımlık pil almak istemiyor. Bu cihaz 3 volt ile çalışmakta. Ben cihaza 3 boyutlu yazıcı ile 2 veya 3 hücreli 18650 pil Haznesi yapıp voltaj regülatörü ile 3volta sabitleyip çalıştırmayı düşündüm. Ancak Lm2596 kart ile yaptığım denemelerde tam şarjlı 18650den aldığım ve düşürdüğüm 3 volt ile cihaz çalışıyor ancak batarya zayıf uyarısı veriyor cihaz. Sanırım bu voltaj düşürücü 3a kadar verebiliyor. Bu cihaz ise kalem pille çalıştığından dolayı yüksek ampere ihtiyaç duyuyor.
Bildiğiniz herhangi bir yöntem var mı bu cihazı AA pil olmadan çalıştırmak mümkün mü? Benim bildiğim 3 volt yüksek amper adaptör vs de yok. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Merhaba,
Söz konusu cihaza bir tane bit pazarında denk geldim ve uğraşırım belki işime yarar diyerek aldım.
10" ekran var ekranında çizikler vs var (dokunmatikte) ama iç ekranın sağlam olduğunu düşünüyorum çünkü darbe vs yok.
Ürün bu adreste bulunuyor. https://dabmobil.com/Urun/Funtoro-10-inc-mod-plus_16
İçini ilk kez ben açtım. A23 işlemcili bir tablet anakartı bulunuyor. Birde ekrana ait kart. Sanırım kart 8 pinlik bir konnektörden besleniyor. Ancak sadece şase ayaklarını bulabildim. Fotoğraflarını yüklüyorum.
Bunu nasıl değerlendirebilirim acaba? AV in girişi bulunmuyor ama belki hdmi gibi bir görüntü girişi modlanabilir mi? Cihazla ilgili bir bilgi bulamadım pek. MSİ üretimi olduğunu okudum sadece.
Arkasında DC12-24V 1.2A ile çalıtığı yazıyor. Model numarası MS-5732(SE500-M10)
Tabletten çıkan flex kablo 50 pin
LCD ekran flex kablosu 60 pin olarak gözüküyor açıp baktım.
Değerlendirilebilir mi? Harici ekran vs gibi yapmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Bahçemizde 2 metre yükseklikte bulunan 1 adet 1 tonluk su deposu bulunmakta. Hemen 10 metre yanında küçük sulama kanalından su akıyor. Buraya öyle bir motor ve güneş paneli koymalıyım ki güneş sayesinde depo boşken akşama kadar depoyu doldursun.
Su koçu gibi sistemler var ancak çok mantıklı gelmedi bana, böyle bahçe hortumuyla su çekebilecek bir motor ve bu motoru çalıştıracak bir panel ne kullanabilirim? Elimde pek çok fırçalı motor var. 3d yazıcı bulunuyor mini su pompası yapabilirim ancak bunu çalıştırmak için ne kadarlık bir
panel olması lazım en azından? Birde araya dc konvertör vs gerekir mi acaba? Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.
LIR2032 li-ion pil yerine alternatif
Merhaba, kolla çevrilerek şarj edilen 3 ledli bir fener geçti elime. Kol çevrilince Dişliler yardımı ile dinamo ile LIR2032 pil şarj ediyor. 1 adet bu pil. Ancak bulunduğum şehirde bulamadım. Bu pil yerine li-po kulaklık pili gibi küçük bir pil kullanmak mümkün olur mu? Pil yatağı var pilin büyüklüğü kadar. Belki biraz bir alana daha büyük bir pilde koyabilirim. Cihaz 3.6v sanırım, 4.2 zarar verir mi ledlere? (Açma kapama tuşuna bir kez basınca tek LED yanıyor, bir daha basınca 3 LED birden yanıyor)
A1SHB yerine 2301P kullanılır mı?
Merhaba bir Bluetooth özellikli mp3 çalarda bu parça bacaklarından kırılmış lehim imkanı yok.
Bunun yerine eski tablet anakartı üzerinde 2301P kodu bulunan bir mofset buldum, çok anlamıyorum ama özellikleri yakın. Kullanılabilir mi?
Birde irlml5203 kullanılıyormuş ama elimdeki hurda parçalarda genelde parça üzerinde bir şey yazmıyor veya çok kısa qy, A1 vs gibi kısaltmalar oluyor, nasıl anlaşılır parçanın ne olduğu?
Şimdiden teşekkür ederim.
fsp3170 hakkında yardım.
Merhaba, görüntülü diyafona ait 3.5" ekran sürücüsü (gvs-tft-d24) üzerinde bulunan bu voltaj regülatörü ters voltaj yüzünden arızalandı. fsp3170 yazıyor üzerinde. Bunun görüntü işlemcisine enerji veren bacağın kaç volt verdiğini öğrenmem gerekiyor arkadaşlar.
Sanırım alt sağdan ikinci bacak.
Birde bu parçayı nereden bulabilirim aliexpress hariç hiç bir yerde yok. Farklı çözüm ne olabilir. Kızımın projesi için kullanacak idim.
- NOT : Kamuya Özel Tarifelerinden Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanları Türk Telekom mağazalarına giderek kurum kimliklerini ibraz etmeleri durumunda faydalanabileceklerdir. Kurumda görevli olduğunu gösteren kurum kimliği veya emekli belgesi yeterlidir.
Merhaba, bu tarifeye geçebilen varmı?
1 Nisan 2021 tarihi sonrasında tarifeye numara taşıma, yeni hat aktivasyonu veya Türk Telekom mobil faturasız tarifelerden geçiş yoluyla gelen bireysel müşterilerimiz için ücret tablosu;
Tarife İçeriği
1000 DK
1000 SMS
Şebeke İçi Sınırsız Konuşma**
15GB
Taahhütlü Aylık Ücret*
49 TL*
Taahhütsüz Aylık Ücret
75,47 TL
İnternetiniz Bittiğinde Kullanım Ücretlendirilmesi
Güncel kademeli internet ücretleri için tıklayınız
Dakikalarınız Bittiğinde Kullanım Ücretlendirmesi
Güncel aşım ücretleri için tıklayınız.
SMS'leriniz Bittiğinde Kullanım Ücretlendirmesi
MMS Ücreti
(*) Belirtilen fiyat, tarifeye numara taşıma, yeni hat aktivasyonu veya Türk Telekom mobil faturasız tarifelerden geçiş yoluyla gelen bireysel müşterilerimize, 12 ay taahhüt koşulu ile sunulmaktadır.
(**) Tarife kapsamındaki şebeke içi konuşma süreleri yurt içi olmak şartıyla mevcut tüm Türk Telekom mobil hatlara yapılacak aramaları kapsamaktadır.
Fiyatlara KDV ve ÖİV dahildir.
TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş., fiyatları güncelleme hakkına sahiptir.
Merhaba arkadaşlar, 10 f 2.7 volt süper kapasitörlere alternatif bir yöntem arıyorum aslında, çocuğun projesi için süper kapasitör yerine bunu yapabilirsem çok daha hafif ve defalarca kullanılır birşey olacak. Bir araç yaptık, bunda mini çekirdek motor var, pil 3.7 volt. Motor pile bağlı, arada aç kapa buton var mini. Öyle bir devre olmalı ki mesela aç kapa butonu açınca motor 30 saniye veya 1 dk çalışıp duracak, bu süre değiştirilebilir birşey olursa daha iyi olur.
Bildiğiniz bir yöntem var mı hafif olacak?
Premier Mini televizyon görüntü yok
Merhaba bir tane televizyon var küçük. LED takımı çalışıyor ancak görüntü yok. Fakat ses geliyor. Ekran Sharp marka. Ekranı söküp baktım aslında Flexlerde bir sorun gözükmüyor. Ekranın bozuk olduğunu deneme şansım da yok. Ekran sağlam ise muhtemel arızayı nerede aramak lazım. Birde pin yapısını ekledim illaki aynı model panel mi kullanmak gerekir? Fotoğraflar;
Meslek: Serbest
İlgi Alanları: Photoshop / Web Tasarım
- khalkedon - ereneren - kobe_bryant1977 - MTK - furkan-hakan - furkan- iyi aile robotu babür (Wii sattım) - Scalper (Psp sattım) |
Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar!!! |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.300
İkinci El Bölümü Mesajları: 127
Konularının görüntülenme sayısı: 44.297 (Bu ay: 821)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 71 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic