Şimdi Ara

2.el satışında LPG'nin dezavantaj/avantajları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

İlkinde Lpg vardı. Kullandığım sürece beni çileden çıkardı. Kaç sefer sanayinin yolunu tuttum hatırlamıyorum. Beyne giden hortumun yerinden çıktığı bile oldu, arabanın içi bir anda gaz doldu:) Tam da arkadaşın sigara yaktığı ana denk geldi havaya uçmadığımıza hâlâ şükrederim.

İkincisini bilerek Lpg'siz aldım. Kendim Obd 2'li Atiker taktırdım. Hiç sorun yaşamadım. Bu saatten sonra da kesinlikle Lpg takılmış araç almam..

Şu an kullandığıma ise taktırmayı düşünümyorum.
  • Aracın KM'si önemli bir etmen. Mesela 200 binde bir araba alacaksam, benzinli olmasını tercih ederim. Yok 100-120 k civarı bir şey alacaksam da LPG olmasını yeğlerim.
  • Magnezyum sübaplı bir araca lpg takıldıysa örnek astra 1.6, mazda 3 ya da diğer euro5 benzinli motor üstelik bu da 50-60bin yapmışsa o arabayı asla almam.

Ancak araç çelik sübaplı örnek vw hitler, toyota 1.6, honda civic 1.6 vb gibiyse bal gibi de alır binerim yoksa bu araçlar zaten 8-10lt yaktığı için lpgsiz binecek kadar zengin değiliz.

Ayrıca burada kullanılan kit çok önemli, 1500-2000tllik bir kit veya üzeri sorun yaratmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir keresind arkadaş için chevrolet cruze ikinci el araştırıyorduk,bir tane bulduk,aracı beğendik ama sahibi cangaz mı cangas diye bir lpg kiti taktırmış,daha önce hiç duymadık,sırf bu yüzden aracı almadık,arkadaş daha sonra hiç lpg takılmamış cruze buldu gitti yetkili serviste brc taktırdı,vrs özelliğini de aktif ettirdi (üst devirlerde %85gaz %15benzin)
  • Aracın motorunun magnezyum subapları varsa lpg'siz alırım. Yani lpg ile anlaşamayan 60-70bin km'de motora anahtar değmek zorunda kalan araçlar...

Ama aracın lpg ile ilgili problemi yoksa(internetten araştırınca çıkıyor) o zaman lpg'li araç alırım. Ama alırken lpg'nin markasına bakarım, istersem 15bin TL'lik araç olsun atiker filan almam biraz bilindik servisi kaliteli düzgün firmaların olmasını isterim. Diğer önemli nokta ise aracın zengin/fakir karışım ayarlanmamış yani arıza ışığı yakmamış olması lazım. LPG'den dolayı arıza ışığı yakan aracı da almam.

Şimdiki aracımı alırken piyasa fiyatına üstelik BRC marka lpg kiti işlenik sorunsuz olarak aldım. Aracım gayet güzel montaj ve ayar yapıldığı için arıza ışığı yakmıyor, kokmuyor, sorun çıkarmıyor. Yıllık bakımları da eksik edilmemiş brc servisinde her yıl bakımı gözüküyor. Performans kaybı yok veya çok az hissetmiyorum bile. Arada basmak için benzine filan alıyorum hiçbir fark göremiyorum.

İzmir çevre yolunda üçkuyulardan toki uzundere konuklarına doğru olan sağlam rampada bile 5.viteste 130km/h ile sol şerit kapatarak çıkıyorum. Aracım bu arada 1.3 atmosferik 6ileri. Ulysse Speedometer Pro gps tabanlı ölçümde düz yolda 0-100km/h lpg'de 12.5sn çıktı. Aracın fabrika değeri 12sn. Lpg kit ağırlığı ve lpg'de kalktığımda durum bu Yılda 50tl bakım maliyeti oluyor bana o kadar ekonomisi bir dizel gibi hem de 2.el benzinli fiyatına aldım aracı LPG tüketimi ise aracın fabrika benzin verilerinin 1.2 katı kadar yani normal değerlerde. Aracım arıza ışığı yakmayıp atikerli filan olsa idi almazdım. Atiker markasına bir türlü ısınamadım.

LPG patlar artık sıktı, baydı... Yıllık bakımı yapılmıyor, hortum çıkıyor çürüyor 10yıl boyunca aynı tankı kullanıyor sızdırıyor. Ondan lpg problemli oluyor. Yılda 50tl verip bütün bakım ve kontrolünü yaptırırsan hiçbir şey olmaz. Aracımın hazirandaki son lpg bakımında borulardan biri çıkacak gibi olmuş. Servise gösterdim gerekli kontrolleri yaptılar ve boruyu tamir ettiler. Tamir etmeseler daha da ilerleyip çıkacak ve gaz kaçağı olacaktı. Çünkü benim söylememle kontrol ettiklerinde çok az bir kaçak çıkıyordu, tamir edilince hiçbir kaçak sezilmedi...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.