Şimdi Ara

2. ele devam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sodömizer

yokuşta diyelim araba titreye titreye, motoru kaputtan uçacakmışcasına 180-190 bassam nolur basmasam nolur
    en fazla o hızda gidebileceği 1 dk belkide yoktur.

Valla ben 10 dk boyunca izmir - aydın otobanında 180 ile gittim sabah yol boşken hiçte birşey olmadı ..
    Türkiyede uzun süre 180-190 basılacak yol olmadığına göre (üstte yazdığım ve 1-2 yol hariç ) ,
    ve Formula'ya katılmayacağımıza göre bunun açıkçası hiç bir önemi yok..
    Önemli olan bence bu sınıftaki araçların ara hızlanmalarıdır , son hızı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 8 Aralık 2009; 20:18:28 >
  • o hızdayken devir saati kaçtaydı? muhtemelen 7 bin ve üstü.
    nasıl gidilir 10dk boyunca tam gaz son devirde 1.2 araçla?
  • Harika bir tercih yapmışsınız

Hem spor hem ekonomi yönünden güzel bir secim.

90 km gecmem derseniz lpg kullanmasanızda olur.

Eger cok km gidicem diyorsanız kesinlikle taktırın derim.

Yeni bir arac cok uygun fiyata almışsınız

Hem 1.3 altı vergi dilimi hem az yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yadigar. -- 8 Aralık 2009; 21:49:18 >
  • Söylemeden duramayacagım.

1.2 hb clio ile 180-190ın espirsi nedir?

Kazara bir yere girseniz imkanı yok saglam cıkamazsınız.

Clio bu araç en nihayetinde 2.0 motor vectra degil.

Şahsı görüşüm sollamalar hariç 140 ı gecmemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yadigar. -- 8 Aralık 2009; 23:42:08 >
  • 180-190 ile nereye hangi arabayla girsen sağlam çıkmazsın

Güzel otomobil, ekonomik kullanımkı ön plana alacaksınız tabiki. Arkadaşların belirttiği gibi yüksek süratlere oynarsanız hacminden büuyük tüketim değerlerine ulaşır. Güle güle kullanın.
  • Araciniz hayirli olsun. Gule gule kullanin.

Sürat konusunda ise sunu söyleyim. 1.2 Motor aracinizla 150 km ve üstünü zorlarken motor bangir bagir bagirirken, yaninizdan 2.0 ve ustu ve 200 km hizlarda bir arac gecse ne hissedersiniz.
  • Hayırlı olsun...
    Hız olayına dikkat edelim..
    Hiç gerek yok 180 lere...
  • Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız binmek nasip olsun.
    Hız yapmak elbette iyi birşey değil ama insan bindiği arabanın ne kadar hızlanabileceğini ölçmeden rahat edemiyor. Bende 1.2 80 bg palio ile Aydın otobanında 180 km hıza çıkmıştım.
  • hayırlı olsun
  • Anlaşılan o ki,
    keramet motorda değil Aydın-İzmir otobanında...
  • 2003 Palio 1.2 16v araçla 180 yaptım kadran sapması kaçtır bilemiyorum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 9 Aralık 2009; 0:51:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: irish

Anlaşılan o ki,

cidden nasıl bir yer orası birde bizim gitmemiz lazım aslında
    bi 300e çıkarız rahatlıkla
  • quote:

Anlaşılan o ki,

iyi tespit etmişin1.2 motor İzmir Aydın otobanına çıkınca kendini aşıyor sanırım.

o yola her çıkışımda yolu 100 le bitircem derim. Bu dediğime sadece 15 dakika uyabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodömizer

quote:

Anlaşılan o ki,

cidden nasıl bir yer orası birde bizim gitmemiz lazım aslında
    bi 300e çıkarız rahatlıkla

kadranın çubugunu kırıcaz desene

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

quote:

Anlaşılan o ki,

iyi tespit etmişin1.2 motor İzmir Aydın otobanına çıkınca kendini aşıyor sanırım.

o yola her çıkışımda yolu 100 le bitircem derim. Bu dediğime sadece 15 dakika uyabilirim.

100 le de bitmiyor o yol.
    Ben de 110 la gideyim diyorum, 140-150 yi buluyoruz farkında olmadan...

• 1.2 motorlu Corsa'nın (75 HP) fabrika verisi 170 km/h. Bu veriler düz yolda, rüzgarsız havada ve deniz seviyesinde ölçülüyor. İzmir - Aydın otobanı hem geniş, hem inişli çıkışlı, hem de keskin viraj yok. Maksimum hızı düz yolda 170 km/h olan bir araç meyilli yolda ve rüzgarın da yardımıyla rahatlıkla 180 km/h'a çıkabilir.

Keramet yolda değil, olaya biraz daha mantıklı yaklaşımda. 1.2 motor 220 km/h yaptı denmiyor. Fabrika verisi 170 km/h, dediğim koşullarda 180 km/h yapması çok mu ütopik, bunda anlaşılmayacak ne var, ben kavrayamadım.

İzmir otobanını bilenler bilir, Torbalı çıkışıyla Selçuk çıkışı arasında, asma köprüde Burger King vardır. O Burger King'e gelmeden önce (İzmir'den Aydın'a giderken) sağlam bir iniş ve devamında uzun bir düzlük vardır. Yol müsaitse eğer, dediğim gayet de ulaşırsınız. Burger King'i geçtikten sonra aynı şekilde bir tane daha iniş ve devamında uzun bir düzlük var. Burası da aynı şekildedir.

Olay gayet anlaşılır ve mantıklı. Çok da uzatmanın gereği yok bence. Eğer adam kalkıp 1.6 L atmosferik aracıyla "250 km/h gördüm" diyorsa beraber dalga geçelim. Ama bu durum gayet mantıklı.

• 1.2 motora yarım kutu bor koyun.200 görmezse usain bolt olayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

1.2 motorlu Corsa'nın (75 HP) fabrika verisi 170 km/h. Bu veriler düz yolda, rüzgarsız havada ve deniz seviyesinde ölçülüyor. İzmir - Aydın otobanı hem geniş, hem inişli çıkışlı, hem de keskin viraj yok. Maksimum hızı düz yolda 170 km/h olan bir araç meyilli yolda ve rüzgarın da yardımıyla rahatlıkla 180 km/h'a çıkabilir.

Keramet yolda değil, olaya biraz daha mantıklı yaklaşımda. 1.2 motor 220 km/h yaptı denmiyor. Fabrika verisi 170 km/h, dediğim koşullarda 180 km/h yapması çok mu ütopik, bunda anlaşılmayacak ne var, ben kavrayamadım.

İzmir otobanını bilenler bilir, Torbalı çıkışıyla Selçuk çıkışı arasında, asma köprüde Burger King vardır. O Burger King'e gelmeden önce (İzmir'den Aydın'a giderken) sağlam bir iniş ve devamında uzun bir düzlük vardır. Yol müsaitse eğer, dediğim gayet de ulaşırsınız. Burger King'i geçtikten sonra aynı şekilde bir tane daha iniş ve devamında uzun bir düzlük var. Burası da aynı şekildedir.

Olay gayet anlaşılır ve mantıklı. Çok da uzatmanın gereği yok bence. Eğer adam kalkıp 1.6 L atmosferik aracıyla "250 km/h gördüm" diyorsa beraber dalga geçelim. Ama bu durum gayet mantıklı.

hocam sorun şuradan kaynaklanıyor aslında. bu clio 170 rahat yapıyor ama bu arabayı 1.4, 1.6 moturlu eski nesil araçlarla kıyaslıyorlar ve 80-90 beygirlik eski arabalar zar zor 170 yaparken 1.2 clio nasıl bu hızlara çıkar diye düşünüyorlar. aslında biri 15 yıl önceki teknoloji ve ağır bir araba diğeri yeni teknoloji bir araba. sonuçta yüksek hızlara çıkabiliyor. güvenli mi değil mi orası ayrı mesele ama 170 rahat yapıyor. kullanmasam birşey demem ama yapıyor.

• eyvallah arkadaşlar daha iyisi sizlere. ben 180 falan yapmam çoluk cocuk var, ama uzun yolda, samsun-trabzon, 120-130 denerim bakalım vaziyet nasıl diye. arabaların yürüyeninde sorun olup olmadığı da biraz yüksek hızlarda ortaya çıkıyor.
  • bende herkesın aksine izmir-aydın otobanında hız yerıne yakıt ekonomısı arıyorum en saga gecıp 85-88 arası ford c-maxla 3.1 ortalama yakaladım hadı bıraz sapma olsun 3.3 lt / 100 km
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.