Şimdi Ara

2 İşlemci 2 Anakart Intel mi Amd mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu söyleyeyim oyun ile işim olmaz tamamen yazılım geliştirme üzerine çalışacağım yeni bir makina kurmak istiyorum.
    2 Adet işlemci ve anakart çıkardım.

!!Yalnız çift ekran kullanacağım bir ekrana HDMI ile bir ekrana VGA ile çıkacağım. Onun için onboardın bana yeteceğini düşündüm intel için yaptığım sistemde ekran kartı koymadım çünkü dahili ekran var fakat amd olan sistemin anakartında yok.

Neyse meseleye gelelim,

------------------------------------------------------
    AMD Phenom II X6 1055T 2.8Ghz 6MB Cache Soket 938 Pin (AM3) İşlemci --> 307TL
    MSI 990XA-GD55 Amd 990 DDR3 Soket 938 Pin (AM3+) Anakart --> 272TL
    HIS Ati HD5450 Slint 512-1GB DDR2 64 Bit DX11 PCI Express 2.1 x16 Ekran Kartı --> 57TL

INTEL Sandy Bridge Core i5 2320 3.0 Ghz 6MB Cache Soket 1155 Pin İşlemci --> 405TL
    MSI Z68MA-G45 B3 Intel Z68 DDR3 Soket 1155 Pin Anakart --> 303TL

3.Seçenek bunu yeni çıkardım
    NTEL Sandy Bridge Core i5 2500K 3.30Ghz 6MB Cache Soket 1155 Pin İşlemci --> 480TL
    MSI Z68MA-G43 G3 Intel Z68 DDR3 Soket 1155 Pin Anakart --> 228TL

AMD li sistem Intel e göre 70lira daha ucuz hemen hemen. Sizce hangisini neden tercih etmeliyim açıkça söyliyeyim öyle OC ile filan ilgilenmedim yapcağımıda sanmıyorum ancak sağlam programlar kullanıyorum sizin de yorumlarınızı alayım lütfen saçma sapan fanboy tarzı mesajlar atmayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btungut -- 21 Şubat 2012; 1:23:44 >

• amd sistemi almalısın o zaman hatta biraz daha ucuz bir anakart alınmalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

amd sistemi almalısın o zaman hatta biraz daha ucuz bir anakart alınmalı bence

Peki sizce neden Amd ? Yani benim uğraşacağım işler için daha mı iyidir ? ve anakart konusunda hep kaliteli olmalı diye düşünüyorum arkadaşımda i7 2600K var asus bir de anakart ve verimsiz bir makina neden anlamıyorum :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: btungut

quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

amd sistemi almalısın o zaman hatta biraz daha ucuz bir anakart alınmalı bence

Peki sizce neden Amd ? Yani benim uğraşacağım işler için daha mı iyidir ? ve anakart konusunda hep kaliteli olmalı diye düşünüyorum arkadaşımda i7 2600K var asus bir de anakart ve verimsiz bir makina neden anlamıyorum :S

Alıntıları Göster
    sırf yazılım işi ile uğraşacaksınız bir adet ssd alırım 960T işlemci sata3 9xx serisi ucuz bir board alırım çünkü PC de hızlı limitleyen şey depolama birimi yani HDD, SSD alırsanız daha hızlı ulaşırsınız PC içersindeki verilere

• quote:

Orijinalden alıntı: gkn_ymz

sırf yazılım işi ile uğraşacaksınız bir adet ssd alırım 960T işlemci sata3 9xx serisi ucuz bir board alırım çünkü PC de hızlı limitleyen şey depolama birimi yani HDD, SSD alırsanız daha hızlı ulaşırsınız PC içersindeki verilere

Alıntıları Göster
    Peki sizden işlemci + anakart + SSD olarak bir seçenek istesem 850-900TL aralığında ama dediğim gibi aldımmı bir daha değiştirmek istemiyorum uzun vadede beni götürsün ve anakart sorun çıkarmasın OC hiç yapmadım ve korkutuyor beni işlemciye zarar gelir diye güzel bir kombin yaparmısınız rica etsem ?

• quote:

Peki sizden işlemci + anakart + SSD olarak bir seçenek istesem 850-900TL aralığında ama dediğim gibi aldımmı bir daha değiştirmek istemiyorum uzun vadede beni götürsün ve anakart sorun çıkarmasın OC hiç yapmadım ve korkutuyor beni işlemciye zarar gelir diye güzel bir kombin yaparmısınız rica etsem ?

Alıntıları Göster
    ne kadarlık ssd lazım? 60 gb yeterli olur mu? 120 gb için 350 tl gibi bir bütçe ayırlmak gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

ne kadarlık ssd lazım? 60 gb yeterli olur mu? 120 gb için 350 tl gibi bir bütçe ayırlmak gerekli

Alıntıları Göster
    Hocam 120GB ssd yeterli. Max 500TL işlemci + anakart lazım şimdi.Ama dediğim gibi OC ile ilgilenmem herhalde ihtiyacımda olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd mi Intel mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ustadlar yardimlarinizi bekliyorum
  • quote:

Ustadlar yardimlarinizi bekliyorum
    amd sistemdeki o ise yaramaz karta para vereceginize 880G bir anakart alsaniz, onboard vga ile kullansaniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

amd sistemdeki o ise yaramaz karta para vereceginize 880G bir anakart alsaniz, onboard vga ile kullansaniz ?

Hocam peki 2 anakart arasnda performans farki buyuk olrmu ve onboarddan cift ekran yapabiliriz degil mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hocam peki 2 anakart arasnda performans farki buyuk olrmu ve onboarddan cift ekran yapabiliriz degil mi ?

hybrit mi demek istiyorsunuz ? mumkun...
    -
    Hybrid CrossFire / Hybrid CrossFireX

The Hybrid CrossFireX is a technology allowing the IGP, or Integrated Graphics Processor, and the discrete GPU, or Graphics Processing Unit, to form a CrossFire setup to enhance the system capability to render 3D scenes, while the Hybrid CrossFire X technology is present on the 790GX and 890G chipsets, with two supplied physical PCI-E x16 slots at x8 bandwidth,[4] can form a Hybrid CrossFire X setup with two video cards and the IGP, enhancing the 3D rendering capabilities.[5]

Initial performance results paired with a Radeon HD 2400 video card leads to a 50% performance increase over standalone Radeon HD 2400 performance,[6] notebook products will also be available. Three operation modes were spotted as follows:[7]
    ATI Hybrid Graphics Mode On-board IGP Discrete PCI-E video card(s)
    (including AXIOM/MXM module(s))
    On-board IGP only On Off
    Discrete mode Off On
    Hybrid Mode On On

Notes:

1. Hybrid CrossFire X is only available on 790GX, 780G, 760G, 785G, and 880G and 890GX chipsets.

• Hibrit teknolojisi onboarddan cift ekran yapmayimi sagliyor ? Yoksa hem onboard hmde pciden ekran kartinin kullanilmasinimi sagliyor ?
  • quote:

Hibrit teknolojisi onboarddan cift ekran yapmayimi sagliyor ? Yoksa hem onboard hmde pciden ekran kartinin kullanilmasinimi sagliyor ?
    ANAKARTI GİGABYTE MARKA AL. ÇÜNKÜ ONUN KAPASİTÖRLERİ KATI KAPASİTÖR OLDUĞU İÇİN 5-6 KAT DAHA DAYANIKLIDIR.

ASUS BU YÜZDEN HIZLA GERİLİYOR. GİGABYTE BU YÜZDEN EN ÇOK SATILAN MARKA OLDU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 21 Şubat 2012; 17:10:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auronus

ANAKARTI GİGABYTE MARKA AL. ÇÜNKÜ ONUN KAPASİTÖRLERİ KATI KAPASİTÖR OLDUĞU İÇİN 5-6 KAT DAHA DAYANIKLIDIR.

ASUS BU YÜZDEN HIZLA GERİLİYOR. GİGABYTE BU YÜZDEN EN ÇOK SATILAN MARKA OLDU.

Alıntıları Göster
    BEN GİGABYTE ALDIM, YANINDA ÇİFT ÇEKİRDEKLİ PHENOM II X2 ALDIM AMA BU ANKART GÖMÜLÜ ÇEKİRDEKLERİ DE AÇIYOR BÖYLECE 4 ÇEKİRDEKLİ PHENOM II X4 OLDU.

Gigabyte 880GM-D2H DDR3 1866MHz S+V+GL+16X AM3+

AMD PHENOM II X2 565

BÖYLECE NEREDEYSE YARI FİYATINA 4 ÇEKİRDEKLİ BİLGİSAYAR TOPLAMIŞ OLURSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 21 Şubat 2012; 17:14:58 >

• Ustadlar peki benim kullanimim icin intelmi amd mi dersem ne dersiniz ?
  • quote:

Ustadlar peki benim kullanimim icin intelmi amd mi dersem ne dersiniz ?
    kenlikle amd al. intel haksız rekabet yüzünden çok satılıyor. tekelleşme yüzünden milyonlarca dolar tazminat ödedi. ikisi eşit şartlarda yarışsa amd daha çok satılır. çünkü performans ta aşağı kalır tarafı yok, ve fiyatı hesaplı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 21 Şubat 2012; 17:21:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auronus

kenlikle amd al. intel haksız rekabet yüzünden çok satılıyor. tekelleşme yüzünden milyonlarca dolar tazminat ödedi. ikisi eşit şartlarda yarışsa amd daha çok satılır. çünkü performans ta aşağı kalır tarafı yok, ve fiyatı hesaplı.

Alıntıları Göster
    İşlemci : AMD A6 X4 3650
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-ad3650wngxbox-a6-x4-3650-soket-fm1-26ghz-4mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=55963

Anakart : MSI A55M-P35 SOKET FM1
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-a55m-p35-a55m-p35-soket-fm1-amd-a55-ddr3-1866mhz-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56673

SSD : OCZ 120GB AGILITY
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-agt3-25sat3-120g-120gb-agility-3-serisi-sata-30-ssd-(525mb-okuma-500mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56519

Toplam 760 yapıyor, %25 indirime denk getirirsen 660 yapar

buraya yorum yapanlar genelde başlığa bakar içeriği okumaz pcnin amacını bilemeden bodoslama yorum yapar oyun ile işin yoksa yukarıda önerdiğim parçalar fazlası ile işini görecek amd fusion işlemcinin içersindeki GPU ufak tefek oyunlarıda iyi kalitede açar yani piyasadaki en iyi dahili GPU fusionlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: gkn_ymz

İşlemci : AMD A6 X4 3650
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-ad3650wngxbox-a6-x4-3650-soket-fm1-26ghz-4mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=55963

Anakart : MSI A55M-P35 SOKET FM1
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-a55m-p35-a55m-p35-soket-fm1-amd-a55-ddr3-1866mhz-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56673

SSD : OCZ 120GB AGILITY
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-agt3-25sat3-120g-120gb-agility-3-serisi-sata-30-ssd-(525mb-okuma-500mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56519

Toplam 760 yapıyor, %25 indirime denk getirirsen 660 yapar

buraya yorum yapanlar genelde başlığa bakar içeriği okumaz pcnin amacını bilemeden bodoslama yorum yapar oyun ile işin yoksa yukarıda önerdiğim parçalar fazlası ile işini görecek amd fusion işlemcinin içersindeki GPU ufak tefek oyunlarıda iyi kalitede açar yani piyasadaki en iyi dahili GPU fusionlarda

Alıntıları Göster
    EXA' DAN AL VE İŞTE FİYATLAR:

ANAKART: Gigabyte 880GM-D2H DDR3 1866MHz S+V+GL+16X AM3+ ........... 144 TL

İŞLEMCİ: AMD PHENOM X2 565 7 MB BLACK ED. .............210 TL

İKİSİNİ 354 TL .... NAKİT ÖDEMEYLE 330 TL YE ALIRSIN.

ANAKARTTAN KAPALI ÇEKİRDEKLERİ DE AÇIP, 4 ÇEKİRDEKLİ PHENOM II X4 YAPABİLİRSİN.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.