Şimdi Ara

2 kere sinava girmis biri olarak sinav anina yonelik sorulariniz varsa cevaplayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende bu heyecani yasadigim icin elimden geldigince bilgi verebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sen genel bir bilgi verde biz sorularımızı sonra soralım.

• O zaman ben kendi yasadigimi anlatayim ozellikle ilk senemden bahsedicem cok heyecanliydim sinav haftasi geceleri ruyamda soru cozuyor 2 3 saatlik uykuyla duruyordum cunku gece hep terleyip uyaniyordum sinav gecesi hic uyumadan kalkip gittim sinava. Sabah normalde kahvakti yapmam ama onlem olsun diye sabah 2 dilim ekmek yedim duş aldım ve rahat olabilecegim kıyafetlerle gittim sinava. Ailemle gitmistim hep kendimi rahatlatmak icin kendime telkinde bulunuyordum iyide gidiyordum taki okula girerken ailemi öpüp arkami dondugum an soguk soguk terledim bi gerildim korktum ama sinav yerine oturdugunda alisiyorsun o yuzden sinav salonuna bi yarim saat erken gitmekte fayda var. Tuvalet olayina gelince en cok dusunulen sorunlardan biri bu arkadaslar oncelikle sunu soyleyeyim ben dershane sinavlarinda bile heyecan yapip tuvakete giden biriydim en korktugum seydi ama sinav basladi derin nefes alip basladim sinav sonuna kadar aklima ne tuvaket geldi ne su icmek sinav boyunca sadece 1 yudum su icmistim sinava dalmistim emin olun cogu kiside boyle olucak. Siz yinede sinav başlamadan 5 dakika once tuvalete gidin iciniz rahat olsun. Eger gercekten dayanamayacaginizi dusunuyorsaniz buyukler için hasta bezi var takın oyle girin 1 senenizden onemli degil ve disardan belli olmuyor kimse bilmek zorunda degil dalga gecen kimse olmaz siz soylemediginiz surede. Sinavda her zaman alisik oldugunuz sirayla gidin son anda mattan baslayayim falan olmasin sinav oncesi belirleyin. Bir soruda fazla takilmayin. Ozellikle sayfalari kontrol ederken sinavdan once sorulara bakmayin bilmediginiz bi soru gorurseniz daha sinav baslamadan moralinizi bozar. Ve sinava dershanedeki gibi en basta kolay sonra orta sonrada zor sorular gelicek gozuyle bakmayin direk matta mesela basit islem yerine problem sorusuda olabilir ilk soru. Yapamadiginiz anda derin nefes alip 1 dakika bekleyin kendinize geliceginizden emin olun. Ve en onemlisi bu sinavin her sey olmadigini unutmayin. Buyur ben anlattim varsa sorunuz cevaplarim umarim iyi aciklamisimdir

• Biraz da mexun olaylarindan bahset

Ne yaptin ne yapmadin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonbalıklı T kullanıcısına yanıt
    Hocam bir onceki seneye gore daha iyi yaptim hedeflerimden birinin oldugu yere girdim. Ama soyle bisey var yine cok calismadim ben milletin gazina geldim daha rahat oluyor dediler zaten 1 sene hazirlandin buda pekistirme oluyor falan filan dediler. Evet az bile calissan sinav ani bisey yasamazsan sonucun bir onceki seneye göre azda olsa gelisir. Ama mezun senesi hicte soylenilen kadar kolay degil aksine daha zor sıkıcı bunaltıcı ve ustunde ki yük stres dahada artiyor. 1 sene calisiyorsun kazanamiyorsun arkadaslarinin cogu kazanip unide şenliklerde gezerken sen kendini 1 sene daha derse odakliyorsun coguyla baglantin kopuyor ve ayni konular oldukca dahada sıkılıyorsun zatrn 1 seneni vermissin devam edince daha ygsye bile gelmeden bunaliyorsun. Ilk sene amaan olmazsa mezuna kalirim gibi olan dusunce yerini bu sene son sansim 1 sene daha yapamama birakip stresi arttiriyor ve tabiki 2.senen oldugu icin milletin beklentiside artip ayri baski olusturuyor. Yani evet gelistirir sonucunu ama kendine fazlasiyla güvenmeyen içinde birazcik bile acaba yapabilir miyim diyen acaba diyen kuşkusu olan hic bulasmasin yarıda sıkılıp bunalir. He ben zaten calismamak icin allahtan ariyordum bide bunalinca pek calismadim ama ona ragme ilk sene lys 135 binken ikinci sene 75 bin oldu ilk sene ygs 150 binken ikinci sene 55 bin oldu he iste lysde 10 bin geri atti 10 binde okul atti 75 oldu yoksa ygsye bakinca az calisarak 100 bin cekmisim

• quote:

Orijinalden alıntı: Numans96

Hocam bir onceki seneye gore daha iyi yaptim hedeflerimden birinin oldugu yere girdim. Ama soyle bisey var yine cok calismadim ben milletin gazina geldim daha rahat oluyor dediler zaten 1 sene hazirlandin buda pekistirme oluyor falan filan dediler. Evet az bile calissan sinav ani bisey yasamazsan sonucun bir onceki seneye göre azda olsa gelisir. Ama mezun senesi hicte soylenilen kadar kolay degil aksine daha zor sıkıcı bunaltıcı ve ustunde ki yük stres dahada artiyor. 1 sene calisiyorsun kazanamiyorsun arkadaslarinin cogu kazanip unide şenliklerde gezerken sen kendini 1 sene daha derse odakliyorsun coguyla baglantin kopuyor ve ayni konular oldukca dahada sıkılıyorsun zatrn 1 seneni vermissin devam edince daha ygsye bile gelmeden bunaliyorsun. Ilk sene amaan olmazsa mezuna kalirim gibi olan dusunce yerini bu sene son sansim 1 sene daha yapamama birakip stresi arttiriyor ve tabiki 2.senen oldugu icin milletin beklentiside artip ayri baski olusturuyor. Yani evet gelistirir sonucunu ama kendine fazlasiyla güvenmeyen içinde birazcik bile acaba yapabilir miyim diyen acaba diyen kuşkusu olan hic bulasmasin yarıda sıkılıp bunalir. He ben zaten calismamak icin allahtan ariyordum bide bunalinca pek calismadim ama ona ragme ilk sene lys 135 binken ikinci sene 75 bin oldu ilk sene ygs 150 binken ikinci sene 55 bin oldu he iste lysde 10 bin geri atti 10 binde okul atti 75 oldu yoksa ygsye bakinca az calisarak 100 bin cekmisim

Peki dostum bir sey soracagim

Eger psikolojinin ustunden gelip calissaydin kac yapardin?

Hocam doğruyu soylemek gerekirse cemberlitas feme gidiyordum mezun senesinin f1 sinifindaydim ortalam net araligim 120 ve 13p net arasindaydi ygsde ama bu calismaktan degil genek olarak ortaokuldan beri okul birincisi oldugum icin lise 1e kadar hep 98 99 diploma notuyla geldigim icin ygs temelim cok kuvvetliydi sadece 1er kere baktigimda bu netlere ulasmistim benim yenemedigim sey sinav anindaki heyecan oldu. Evet tuvaletim falan gelmedi ama sorularin cevaplarida aklima gelmedi yani ortalama 36 yaptigim matematikten 28 net ortalama 33 34 yaptigim turkceden 26 net yaptim ve 55 bin olunca lysye hic asilmadim. He sinav psikolojimi yensem rahatlikla ilk 25 bine girer lysye calisip farkli yerlerde olurdum ama kismet degilmis hocam stres ve heyecan bitirdi dedigim gibi o gece 1 dakika bile uyumadan sinava girdim

• quote:

Hocam doğruyu soylemek gerekirse cemberlitas feme gidiyordum mezun senesinin f1 sinifindaydim ortalam net araligim 120 ve 13p net arasindaydi ygsde ama bu calismaktan degil genek olarak ortaokuldan beri okul birincisi oldugum icin lise 1e kadar hep 98 99 diploma notuyla geldigim icin ygs temelim cok kuvvetliydi sadece 1er kere baktigimda bu netlere ulasmistim benim yenemedigim sey sinav anindaki heyecan oldu. Evet tuvaletim falan gelmedi ama sorularin cevaplarida aklima gelmedi yani ortalama 36 yaptigim matematikten 28 net ortalama 33 34 yaptigim turkceden 26 net yaptim ve 55 bin olunca lysye hic asilmadim. He sinav psikolojimi yensem rahatlikla ilk 25 bine girer lysye calisip farkli yerlerde olurdum ama kismet degilmis hocam stres ve heyecan bitirdi dedigim gibi o gece 1 dakika bile uyumadan sinava girdim

Sanada yazik olmus be dostum

Ben seneye kalmayi planliyorum saolsun ailem destekliyor bu konuda psikolojidede sıkıntı olmaz hayırlısı

Biraz daha bahsedermisin mezun psikolojisinden?

• Hocam uykusuz sınava gitmek çok kötü olmuştur.Sağlam uyku çeksen eminim çok daha iyi alırdın
    Hocam dedigim gibi iste benimde ailem destekliyordu mezuna birakicam dedigimde tek kelime etmediler istedigim dershaneyede yazdirdilar ama ben kendim cok bunaldim arkadaslarimin çoğu unideydi ve onların konser şenlik eglence arkadas ortami fotograflarini gordukce cildiriyordum ben evde ygs calisirken sadece vize ve finak haftasi calisip diger zamanlar hep geziyorlardi ve kendime yediremiyordum. Birde bi onceki seneyle ayni konular olunca insan bunu zaten biliyorum deyip atlamak istiyor konuyu aman bunu yapma eger gercekten kendine güvenip seneye birakicaksan kendini her seyden soyutlamaya hazirla ve konulara en basindan hic atlamadan duzenli sekilde basla. Ama dedigim gibi ailenin desteginden cok kendine olan guvenin onemli. Ilk senesi olanlar bile bu aykarda yorulmusken stresten bikmisken ikinci sene gercekten zor ama gercekten hakkini verirsen hedefine ulasacagindan emin olabilirsin

• Hocam şöyle soyleyeyim sinav salonuna gelen hoca bile ben en önde oturuyordum bu halin ne gozlerin kipkirmizi uyuya kalicaksin git elini yuzunu yika dedi gittim yikadim falan ben dondugumde sinav baslamisti bile 5 dakika olmustu o derece kotu bi durum ama o geceki psikoloji gercekten farkli degil 2, 5 kerede girsem stres yaparim cunku her sey olmasa bile hayatin buyuk kismini belirleyen bir sinav ve insanlarinda beklentisi vardi he karsilayabildim mi hayir hocalarim ilk 15 20k beklerken 55k geldi herkes şok oldu en cokta ben tabi

• quote:

Hocam şöyle soyleyeyim sinav salonuna gelen hoca bile ben en önde oturuyordum bu halin ne gozlerin kipkirmizi uyuya kalicaksin git elini yuzunu yika dedi gittim yikadim falan ben dondugumde sinav baslamisti bile 5 dakika olmustu o derece kotu bi durum ama o geceki psikoloji gercekten farkli degil 2, 5 kerede girsem stres yaparim cunku her sey olmasa bile hayatin buyuk kismini belirleyen bir sinav ve insanlarinda beklentisi vardi he karsilayabildim mi hayir hocalarim ilk 15 20k beklerken 55k geldi herkes şok oldu en cokta ben tabi

Hocam şimdi ne yapıyorsunuz ? Ben son 25 gün sosyal türkçe çalışarak 280 puan almaya çalışıyorum çok ümitli değilim şahsen
  • Ben suan unideyim istanbul Üniversitesinde 2.tercihimi kazandim mutluyum baba meslegi iş olanagimda yuksek babamdan dolayi sevdigimde bir bolum okuli ortaminida sevdim acikcasi kazandim ve rahatladim. Acikcasi turkcede 32 soru falan zaten paragraf cikiyor okudugunu anlama 8 taneside dil bilgisi diyebilecegimiz seyler onlarda genelde bellidir zaten bulup calissan 4 5 günlük calismayla baya arttirirsin sosyale gelince din ve felsefe toplam 13 soru rahat 10 tanesi okudugunu anlama benim zamanimda 15 tarih sorusununda 11 12 tanesi okudugunu anlamaydi bi cografya kismi bilgi agirlikli oluyor eger sosyal arttirmak istersen cografyaya agirlik ver turkcedede son 2 3senenin sorularina bak genelde dil bilgisi sorularinin konulari aynidir o 4 5 konuyu bul calis artar ya zaten yazim kurallari de ve kinin yazimi noktalama anlatim bozuklugu etken edilgen gecisli gecissiz bunlar banko gibi 1 2 konu kaliyor onlar aklimda yok onlarada bakarsan neden olmasin insallah olur

• quote:

Ben suan unideyim istanbul Üniversitesinde 2.tercihimi kazandim mutluyum baba meslegi iş olanagimda yuksek babamdan dolayi sevdigimde bir bolum okuli ortaminida sevdim acikcasi kazandim ve rahatladim. Acikcasi turkcede 32 soru falan zaten paragraf cikiyor okudugunu anlama 8 taneside dil bilgisi diyebilecegimiz seyler onlarda genelde bellidir zaten bulup calissan 4 5 günlük calismayla baya arttirirsin sosyale gelince din ve felsefe toplam 13 soru rahat 10 tanesi okudugunu anlama benim zamanimda 15 tarih sorusununda 11 12 tanesi okudugunu anlamaydi bi cografya kismi bilgi agirlikli oluyor eger sosyal arttirmak istersen cografyaya agirlik ver turkcedede son 2 3senenin sorularina bak genelde dil bilgisi sorularinin konulari aynidir o 4 5 konuyu bul calis artar ya zaten yazim kurallari de ve kinin yazimi noktalama anlatim bozuklugu etken edilgen gecisli gecissiz bunlar banko gibi 1 2 konu kaliyor onlar aklimda yok onlarada bakarsan neden olmasin insallah olur

İnşallah hocam hayatınızda başarılar dilerim.Mutlu olmanıza sevindim.

• Eyvallah hocam bende hayatta ve sinavda basarilar dilerim yardimci olabildiysem ne mutlu

• Sınav sırasında gereğinden fazla stres ve heyecan yapmanın net sayısını düşürdüğünü, soğukkanlı ve normal denemeymiş gibi çözenlerin ise başarılı olduğu söylenir, doğru mudur?

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Hocam dedigim gibi cok stresli olmak kotu ama cok cok rahat olmakta kotu. Cok stres yaparsan tabiki netlerin duser elin ayagina dolanir stresten bildiklerinide unutursun en basit sorulari bile kacirabilirsin tuvalet sorunu yasayabilirsin stres karin agrisi yapabilir mide bulantisi yapabilir asiri stres bunkari beraberinde getirir ve bunlar hep sinavi olumsuz etkileyen seyler. O yuzden tadinda bi stres heyecanla girip cozmek cok daha iyi stresli biriyseniz simdiden kendinizi alistirmaya yatistirmaya baslayin he ben yapamadim dedigim gibi çok iyi yapicakken sinav anindaki ve gecesindeki stresten yapamadim ama umarım siz yaparsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.