Şimdi Ara

2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
23.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • trafoya prızden elektrik çektim diğeride normal mutfak lambasını kullandığım
  • Mevcut anahtarların her ikisine de 220 volt geliyor değilmi?

Öyleyse sadece birindeki fazı alıyorsun sıva üstü ikili anahtarın faz girişine bağlıyorsun.
    Anahtarların çıkışınıda söküp, ikili anahtarın çıkışlarına bağlıyorsun.

Aynı ilk resimdeki anahtarlara bağlamaktan bir farkı yok.
    ikili anahtarın tek faz girişi her iki düğmeyi de besler, yani düğmelere paralel bağlıdır içerde.
  • evet mevcut anahtarların 2 sinede 220 v geliyor.tamam trafodan gelen 220 v kabloyu faz olanı bir ucunu 2 li anahtarın faz girişine taktım diğer ucuda anahtarın faz girişin aitındaki girişede diğer faz ucu bağladım diyelim şimdi tavan lambasının 2 kablosundan birinide anahtarın son 3. girişinede birini bağladım diyelim kablonun bir ucu açıkta kaldı anlatabildim sanırım
  • 2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • Tamam işte resimdeki bağlantı tam anlamıyla en kestirme yol, zaten çözüm noktası burada yatıyor: Trafoya prizden nötr çekmek...

Bu şekilde sistemi kurduğunuzda 2 li anahtarın bağlantısı doğru oluyor.
  • Alıntı: hakan b
    quote:

... faz olanı bir ucunu 2 li anahtarın faz girişine taktım diğer ucuda anahtarın faz girişin aitındaki girişede diğer faz ucu bağladım ....

Burayı pek anlamadım. Anahtarın sadece girişine faz bağlanacak, diğer ucuna faz bağlanmayacak.

ikili anahtarın iki çıkış ucundan birine Tavan lambasına giden faz kablosunu, diğer çıkışa da Trafoya gideni bağlayacaksın.

Eğer böyle yaptıysan, söktüğün eski anahtarlardan birine gelen fazı kullanmadığımız için o açıkta kalacak zaten. Onun açıkta kalan ucun da sağlam bir şekilde izole edersin.

Ama sen trafoya giden hattı prizden aldığını söylemiştin, onu sökebilirsin.
    ikili anahtara girecek fazı, lambayı kontrol eden eski anahtara gelen fazdan alırsın.
    Böylece açıkta kablo kalmaz.
  • Son hatırlatma, trafoya prizden sadece nötr çekilecek, prizden faz da bağladıysanız onu iptal edin, trafo faz hattını zaten ikili anahtarın çıkışından alacak ki bu anahtardan kontrol edilebilsin.
  • Arkadaşlar Cevaplarınız İçin Teşekkür Ederim.Sanırım Demek İsteğinizi Şimdi Anladım Sanırım Fazı Trafoya Anahtardan Çekin Diyorsunuz.Tavan Lamba 2 Kabloyuda Anahtara Faz verip Diğer Ucuda 3.Girişe Bağlamam doğrumudur?

BU ŞEKİL2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • Aynen böyle
  • Prizden Nötr Çekme2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • Nötrü doğru tespit edip kablonuzu priz arkasına sağlamca baglarsanız problem olmaz. Dikkat edin priz terminalleri gevşek kalmasın, ark yapmasın, yeni kablonun izolasyonu​ iyi olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Teşekkürler2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.