Şimdi Ara

2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
23.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar resimde görülen aç kapa anahtarları Birisi mutfağln led trafosundan gelen elektrik bağlantısı ben bu bağlantıyı 2 li prizden fiş ile trafoya elektrik bagladım burdan gelen 2 kablonun faz olanı kesip anahtara giriş çıkış yaptım böyle kullanıyordum.Diğer anahtarda normal dairenın anahtar kısmından 2 kabloyla çekilmiş bağlantı Anahtar kısmı mutfak dolabı yapılınca mecburen kapandı bende ordan kablo uzatıp aç kapaya bağladım.Burda 4 kablo olmuş oldu 2faz 2nötr Şimdiyse bunları sıva ustü 2 li anahtara bağlamak istiyorum nasıl bağlamam gerek?2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI

• Yapay Zekanın Yanıtı

2'li Anahtar Bağlantıları: Kapsamlı Bir Kılavuz

Elektrik tesisatında, anahtarlar devreleri açıp kapatmak için kullanılır. 2'li anahtar bağlantıları, bir devreyi iki farklı noktadan kontrol etmek için kullanılır ve aydınlatma sistemlerinde yaygındır. Bu kılavuz, farklı 2'li anahtar bağlantı türlerini ve nasıl bağlanacaklarını inceleyecektir.

2'li Anahtar Bağlantı Türleri

• Aç-Kapa Anahtar Bağlantısı: Bir devreyi tek bir noktadan kontrol eder.
    • İkili Anahtar Bağlantısı: Bir devreyi iki farklı noktadan kontrol eder.
    • Sıva Üstü Çiftli Anahtar Bağlantısı: Duvar yüzeyine monte edilen çiftli bir anahtardır.
    • Çiftli Anahtar Bağlantısı: Duvar içine monte edilen çiftli bir anahtardır.
    • Tekli Anahtar Bağlantısı: Bir devreyi tek bir noktadan kontrol eden tek bir anahtardır.

2'li Anahtar Bağlantıları Nasıl Bağlanır?

İkili anahtar bağlantıları, faz (L) ve nötr (N) kabloları kullanılarak bağlanır. Faz kablosu genellikle siyahtır, nötr kablo ise mavidir.

• Anahtar Faz Mı Nötre Mi Bağlanır? Faz kablosu her zaman anahtarın giriş klemensine bağlanır. Nötr kablo doğrudan armatüre bağlanır.
    • İkili Anahtar Bağlantı Şeması: İkili anahtar bağlantısı şeması, anahtarların nasıl doğru şekilde bağlanacağını gösterir. Şema, anahtarların faz giriş klemenslerini ve armatürün nötr klemensini göstermelidir.

2'li Anahtar Bağlantılarının Avantajları

• Bir devreyi farklı noktalardan kontrol etme esnekliği sağlar.
    • Aydınlatmayı kullanışlı ve etkili bir şekilde kontrol etmeyi mümkün kılar.
    • Güvenli ve güvenilir elektrik tesisatı sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fazlar ortak değilmi normalde aynı yerden,, anahtarın birisi , mutfak lambası fazını açıyor, diğeri led trafosu fazını açıyor.. eğer bu şekilde ise,, ortak faz ikili sıva üstü anahtarın ortak ucuna gelecek.. lamba ve led fazları ise ayrı ayrı diğer iki uca bağlanacak. Nötr hattı zaten başka yerde ortak.. iki cihazda aynı yerden fazdan besleniyorsa, sorun olmaz ,, Takippp
  • Fazlar ortak deyil ayrı yerlerden çrkilmiş elektrik 2 fazı sıva ustü anahtara ortak bağlarsam sorun olurmu ?
  • Yani mutfak lambasını yaktığımda led lambanın yanmasını istemiyorum 2si aynı anda yanmasın ayrı ayrı
  • İki ayrı faza gerek yok ki birini iptal edip diğerinden ortak bağlantı alın. Anahtar çıkışlarından ise ayrı ayrı iki hattı kontrol edersiniz.
  • Şunu da karıştırmayın, anahtarlara bağlanan kablolarda nötr olmaz. Faz olur, bir de ampule faz çıkış... Nötr zaten lambalara sabit bağlıdır.
  • mustyyyyy Birini iptal ettikten sonra nasıl ortak bağlaya bilirim ?

2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Anahtar 2 lamba ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Trafoya nasıl elektirik verebilirim?
  • hakan b H kullanıcısına yanıt
    Lamba ve mutfak lambası faz uçları, hangisi diye sorduğunuz uçlara ayrı ayrı bağlanacak, zaten faz ucunu siz girmişsiniz anahtara,,, nötr ise önceden ortak bağlı olduğu yerde kalacak.. sizin anahtarlama işiniz sadeece faz uçları ile, onuda anahtara faz girip, anahtarın hangisi diye sorduğunuz uçlara, lamba ve led lambanın fazını almak işlemi tamamlamış olacak.
    anahtar sadece fazları aç kapa yapacak.. Bu duruma göre bize bağlantı yapın bakalım, doğrumu ??
  • 2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • Arkadaşlar açıklamalarınız için tşklr.Fakat yine çözemedim sanırım anlatamıyorum.Burdan sonrasını anlatırsanız sevinirim tşk2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • Evet şimdi demek istediğinizi anladım galiba, dolap yapılmadan önce tavan lambasını açıp kapattığınız düğmeye gelen iki kabloda nötr yok. Nötr direkt lambaya tavandan bağlı olduğu için anahtarın olduğu yere hiç uğramıyor. Anahtara gelen kablolardan biri canlı uç yani faz, diğeri ise anahtarlama sonucu bu fazın iletildiği lambaya giden kablo...

Yani sadece bu iki kabloyu kullanarak led trafosu çalıştıramazsınız, üçüncü bir kablo ile led trafosuna direkt nötr çekmelisiniz. Yeni takacağınız ikili anahtardan ise fazı yukarıda anlattığımız gibi alacaksınız. Led trafosunu koyacağınız yere yakın bir priz varsa en kolayı oradan tek kabloyla nötr çekebilirsiniz.
  • Evet mustyyyyy aynen anlamışsınız dediğin gibi tavan lambasını kullandığım lamba kabloları.şuan trafoyu prizden fiş ile çektiğim elektrik kablosunun faz olan kabloyu kesip yukarda attığım resimdeki anahtardan faz giriş çıkış yapıp kullanmaktayım. şimdi yapmak istediğim o iki anahtarı iptal edip 2 li sıva üstü anahtara bağlamak
  • Bu şekil olurmu?2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI
  • sakın böyle bağlama ikinci düğmeye bastığın anda kısa devre yapar patlatırsın hattı

Nötrü trafoya direkt bağla anahtara bağlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 14 Haziran 2017; 23:8:30 >
  • Paintle çizdim acele pek düzgün olmadı kusura bakma

2 Lİ ANAHTAR BAĞLANTISI

Bu şekilde bağlarsan, ikili anahtarda birinci düğmeye bastığında Trafoya akım gider, ikinci dümeye bastığında tavan lambasına gider.
  • Tamam omdan sordum
  • Şu an kullandığım anahtarlar Bunları söküp 2 li sıva üstü anahtara bağlamayı anlatırmısınız Burda dört kablo var şuan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.