Şimdi Ara

Sıradan Bir Radyonun Çekim Güçünü Nasıl Arttırabilirim ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim evde kullandığım hem saat hem radyo görevi yapan cihazımın sadece saat özelliğinden yararlanabiliyoum çünkü radyosu vasat !!!Anten olarak 30cm lik bi kablo koymuşlar.Ben hem daha çok yayın yakalamak istiyorum hemde daha net dinlemek istiyorum yapabileceğim bişey varmı yoksa gidip adam akıllı bi radyomu alayım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıradan Bir Radyonun Çekim Gücünü Arttırma

Radyo dinlerken zayıf çekim gücüyle karşılaşmak sinir bozucu olabilir. Neyse ki, evde radyonun çekim gücünü artırmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Anteninizi Yükseltin ve Dışarı Çıkarın

Bir radyonun çekim gücü, antenin yüksekliğinden ve konumundan etkilenir. Dış antenler genellikle iç antenlerden daha iyi çekim gücü sağlar. Anteni mümkün olduğunca yükseğe yerleştirin ve engellerden uzak tutun.

Radyonuzun Yerini Değiştirin

Radyo çekim gücü, bölgenizdeki coğrafyadan ve binaların yerleşiminden de etkilenir. Radyonuzun çekim gücünü iyileştirmek için farklı yerlere taşımayı deneyin.

Bir Anten Güçlendirici Kullanın

Anten güçlendiricileri, radyonuzun anteni tarafından alınan sinyali güçlendirmeye yardımcı olan cihazlardır. Anten güçlendiricileri, zayıf çekim gücü olan alanlarda radyo dinlemeyi iyileştirebilir.

Radyonuzun Antenini Değiştirin

Bazı radyolar değiştirilebilir antenlerle birlikte gelir. Daha güçlü bir çekim gücü için daha uzun veya daha hassas bir anten deneyebilirsiniz.

Diğer Cihazların Etkisini Azaltın

Mikrodalgalar ve diğer kablosuz cihazlar radyo sinyallerine müdahale edebilir. Radyo dinlerken bu cihazları radyonuzdan uzakta tutun.

Ek İpuçları:

• Radyonuzun pillerini düzenli olarak değiştirin. Zayıf piller çekim gücünü etkileyebilir.
    • Radyonuzun anten kablosunun hasar görmediğinden emin olun.
    • Mümkünse AM yerine FM radyo dinleyin. FM sinyalleri genellikle AM sinyallerinden daha güçlüdür.

Yukarıdaki ipuçlarını uygulayarak, evde radyonuzun çekim gücünü artırabilir ve en sevdiğiniz radyo programlarını sorunsuz bir şekilde dinleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel......
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamuelColt

Güncel......
    eğer profesyonel bişey istersen antrakın projelerini araştır. benim kullandığım bi yöntem kalın tesisat kabloları var onlarda iyi iş görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertuq26

Merhaba arkadaşlar benim evde kullandığım hem saat hem radyo görevi yapan cihazımın sadece saat özelliğinden yararlanabiliyoum çünkü radyosu vasat !!!Anten olarak 30cm lik bi kablo koymuşlar.Ben hem daha çok yayın yakalamak istiyorum hemde daha net dinlemek istiyorum yapabileceğim bişey varmı yoksa gidip adam akıllı bi radyomu alayım

Herhalde FM bandı için sorulmuş, Alıcı kalitesi sınırlı olduğundan çok fazla bir şey yapamazsın ancak harici veya daha büyük bir anten ile alış arttıralabilir ama istanbul gibi bir yerde isen o zamanda alıcı kısım fazla yüklenip kanallar birbirine daha çok karışabilir.

Sayısal tunerli kaliteli bir marka bir radyo alıcısı almak tavsiye edilir

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Merhaba arkadaşlar benim evde kullandığım hem saat hem radyo görevi yapan cihazımın sadece saat özelliğinden yararlanabiliyoum çünkü radyosu vasat !!!Anten olarak 30cm lik bi kablo koymuşlar.Ben hem daha çok yayın yakalamak istiyorum hemde daha net dinlemek istiyorum yapabileceğim bişey varmı yoksa gidip adam akıllı bi radyomu alayım

Herhalde FM bandı için sorulmuş, Alıcı kalitesi sınırlı olduğundan çok fazla bir şey yapamazsın ancak harici veya daha büyük bir anten ile alış arttıralabilir ama istanbul gibi bir yerde isen o zamanda alıcı kısım fazla yüklenip kanallar birbirine daha çok karışabilir.

Sayısal tunerli kaliteli bir marka bir radyo alıcısı almak tavsiye edilir
    En iyi sonucu 10.7 MHz ara frekans katlarına ilave amplifikatör yaparak sağladım . ara frekans katlarının arasını ayırıp araya tek transistörlü 10.7 bobinli ara frekans katı ilave ediyorsunuz . bencede yeni radyo alsanız daha kolay olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: akkaymaz

En iyi sonucu 10.7 MHz ara frekans katlarına ilave amplifikatör yaparak sağladım . ara frekans katlarının arasını ayırıp araya tek transistörlü 10.7 bobinli ara frekans katı ilave ediyorsunuz . bencede yeni radyo alsanız daha kolay olur .

Alıntıları Göster
    üstteki yorumlara katılıyorum. yine de farklı birşeyler denemek istiyorsanız başka pratik hack'ler de var:

1. sıradan bir audio amp. out + radyo antenine, out - toprak ve in + yeni anten, in - toprak
    amp.'i çalıştırın (ciddi bir ısınma sorunu olabilir, dikkat!)

ya da

2. eski bir bobini antene ekleyin (5 tl'ye satılan quartz masa saatlerinin bobini gibi)

kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: a_l_v_b

üstteki yorumlara katılıyorum. yine de farklı birşeyler denemek istiyorsanız başka pratik hack'ler de var:

1. sıradan bir audio amp. out + radyo antenine, out - toprak ve in + yeni anten, in - toprak
    amp.'i çalıştırın (ciddi bir ısınma sorunu olabilir, dikkat!)

ya da

2. eski bir bobini antene ekleyin (5 tl'ye satılan quartz masa saatlerinin bobini gibi)

kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    pratik ve kısa yoldan bi tavsiye, radyonun bulunduğu yerde, muhakkak bir tv vardır, ince bir kablo çek tv nin, anten girişine bağla, anten kablosu zaten yukarı kadar gidip antene bağlı, ondan daha iyi bi anten olacağını sanmıyorum, yinede çekmezse çatıya çık, radyoyu aşağı at yenisini alırsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetrex

pratik ve kısa yoldan bi tavsiye, radyonun bulunduğu yerde, muhakkak bir tv vardır, ince bir kablo çek tv nin, anten girişine bağla, anten kablosu zaten yukarı kadar gidip antene bağlı, ondan daha iyi bi anten olacağını sanmıyorum, yinede çekmezse çatıya çık, radyoyu aşağı at yenisini alırsın

Alıntıları Göster
    Yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar... En iyisi adam akıllı bi radyo almak Bu aralar radyo dinleyesim var nedense muhtemelen MP3 player ımdaki şarkıları ezberlememden olsa gerek

• quote:

Yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar... En iyisi adam akıllı bi radyo almak Bu aralar radyo dinleyesim var nedense muhtemelen MP3 player ımdaki şarkıları ezberlememden olsa gerek

Alıntıları Göster
    eğer tv de anten yükseltici varsa boşta olan çıkışın orta ucuna ekledinmi sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: akak93

eğer tv de anten yükseltici varsa boşta olan çıkışın orta ucuna ekledinmi sorun olmaz

Alıntıları Göster
    Benim odamda ne tv var ne anten çıkışı
  • quote:

odanda pencere vardır kesin_? pencerenin önündede muhakkak korkuluk vardır, Korkuluktan ucunun bi kısmını tornavida ile kazı yani iletken demire kadar, korkuluğun üzerindeki boya gitsin, ondan sonra ince bir kabloyu radyonun antenine bağla, korkuluk sana sepet anten görevini yapacak orda:) radyon süper çeker.

Hee Bu arada benim odamda pencere yok yada pencere varda korkuluk yok dersen eğer, yaşama bu dünyada :):):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetrex

quote:

odanda pencere vardır kesin_? pencerenin önündede muhakkak korkuluk vardır, Korkuluktan ucunun bi kısmını tornavida ile kazı yani iletken demire kadar, korkuluğun üzerindeki boya gitsin, ondan sonra ince bir kabloyu radyonun antenine bağla, korkuluk sana sepet anten görevini yapacak orda:) radyon süper çeker.

Hee Bu arada benim odamda pencere yok yada pencere varda korkuluk yok dersen eğer, yaşama bu dünyada :):):)

Alıntıları Göster
    Korkuluk yok yaw Kalorifer peteğinde işe yararmı ?

• quote:

Korkuluk yok yaw Kalorifer peteğinde işe yararmı ?

Alıntıları Göster
    Kalorifer Peteğide Olur, Bi Dene Bakalım, Nasıl Olacak

• aleti peteğe bağladım yuh dedim resmen çile çekiyomuşum çekim kalitesi inanılmaz derecede arttı tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar ;-)
  • quote:

aleti peteğe bağladım yuh dedim resmen çile çekiyomuşum çekim kalitesi inanılmaz derecede arttı tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar ;-)
    Dostum sen 2 senedir radyo almadın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir radyonun iyi çekip çekmediğini nasıl anlarız almadan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

şaka gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

quote:

şaka gibi.

harbiden şaka gibi.-
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

quote:

şaka gibi.

harbiden şaka gibi.-

Alıntıları Göster
    adı gibi tarihten geliyor arkadaş. 1.Selim

• Eskiden iyi çeken radyo artık çekmiyor veya kanallar birbirine çok yakın gibi. Radyo bozuk değil başka radyolarda da aynı sorun var. Güncel bir çözüm var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.