Selam arkadaşlar. Cata Ct-4015 Akıllı Swıtch Modül (Wifi+Zaman Ayarlı) ürününe bakıyordum. Birisi kombide kullandım başarılı diye yorum yapmış. https://www.n11.com/urun/cata-ct-4015-akilli-switch-modul-wifizaman-ayarli-21316973 Benim 2 sorum var. 1- Bu ürünü direkt olarak demirdöküm nitromix kombiye bağlayarak petekleri açıp kapatmak mümkün olabilir mi? Yani aynı oda termostatının açıp kapattığı gibi. Sadece sıcaklığa bakmayacak manuel ya da saat ayarlı kontrol için. 2- Demirdöküm RF6001 kablosuz oda termostatım var. Bu termostatı bu akıllı switch modülü ile kapatıp açmak mümkün olur mu? Termostat 2 adet pil ile çalışıyor yani 3 Volt ile devreye girer mi bilemedim. Yorumlarda yazan arkadaş tam olarak nasıl yapmış olabilir bunu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 5 Şubat 2023; 18:24:10 > |
90 TL'lik WiFi & Zaman Ayarlı Akıllı Switch Modülü ile Kombi Yönetmek
-
-
Oda termostatının 220 girişini bu akıllı switch in çıkışından alırsanız, dediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer bir şekilde, akıllı priz ile de yapılabilir. Oda termostatının 220 VAC girişini akıllı priz ya da akıllı switchden alıp, bu akıllı cihazı da belirlenen saatlerde vb. programlarsanız, kombiniz kalorifer tesisatı için akıllı cihazı kapattığınız zaman aralığında ısıtma yapmayacak ancak sıcak su kullanımı için çalışmaya devam edebilecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk45 -- 5 Şubat 2023; 21:7:36 > -
Benim oda termostatım 2 adet pil ile çalışıyor hocam.
Bahsettiğiniz gibi 220 V bağlanabilir mi bu alete?
-
Bahsetmiş olduğum 220 VAC besleme, sizin RF Oda termostatınızın alıcı modülünün beslemesi.
Sizin bahsettiğiniz pil ile çalışan ise verici modülü.
Paylaşmış olduğunuz ürün sayfasında yer alan ürün dokümanında 9.5.1 kısmında bahsedilmektedir.
Ancak kesinlikle ve kesinlikle bu konuda yetkin olmayan kişiler tarafından bu işlemin yapılmasını tavsiye etmemekteyim.
Bu konuda bilginiz olmadığını varsayarak sizin de bu bağlantıları yapmamanızı tavsiye ederim. -
Çok teşekkür ederim hocam yardımınız için.
-
Hocam benim kombideki besleme 220 değil de 24V imiş.
Bide 9.5.1 kısmına baktım orada da 24V yazıyor.
24V DC ile de çalışmaz sanırım bu akıllı switch.
-
@ucanturk45 Hocam bu da oda termostatının alıcısının içi.
-
Evet, 24 VDC görünüyor.
Benim söylediğim yöntem malesef ile yaramaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: ucanturk45
Evet, 24 VDC görünüyor.
Benim söylediğim yöntem malesef ile yaramaz.Teşekkürler hocam
-
https://forum.donanimhaber.com/adaptorler-yazandan-2-kat-fazla-voltaj-veriyor--155084219
Bir düzenek yaptım neredeyse başarıya ulaşmak üzereyim. Bu konudan devam edeceğim merak eden olursa. -
220V'yi wifi switch'e bağladım. Oradan gelen çıkışa 5V eski android telefon şarj aletimi taktım. Ondan gelen girişi lm2596 ile tam 2.99V'ye düşürdüm. Onu da kombi alıcı termostata taktım.
Termostatın ayarı 30 derecede. Telefondan açtığımda elektrik gidiyor ve termostat çalışıyor. Telefondan kapattığımda elektriği kestiği için termostat vericisi kapanıyor. Alıcı da 5 dakika sinyal alamayınca gazı kesiyor.
Yardım için yazan herkese teşekkürler. Akıllı kombim oldu :)
-
İçten bir şekilde tebrik etmek istiyorum.
Ayrıca yukarıda yazmış olduğum yorumdaki tavsiye için de özür dilerim. Açıkçası bu konulardan temel düzeyde anladığınızı varsayarak önerilerimi sonlandırmıştım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X