Şimdi Ara

Yogusma Tahliye Hortumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
19.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni almis olduğum eve kombi aldim fakat yogusmali kombilerin su attigini bilmiyorum.
    Kombiyi kurmak için babamin arkadasini getirdiğimde yogusma suyunu tahliye etmek için gidere baglanmasi gerektiğini söyledi. Hortumdaki en ufak bi su birikintisinden dolayi kombinin calismayacagini söyledi.
    Acaba ne yapmam gerekiyor su giderim oldukça ters bi yerde ve tesisatta mutlaka birikinti olacak diye düşünüyorum.

• BiG_mAsTeR B kullanıcısına yanıt
    Don tehlikesi yoksa balkon giderine de verebilirsiniz.
  • Maalesef binanin disinda gider yok.
    Kombi nerde takılı?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Kombi mutfakta su gideri kombinin karsisinda kaliyor arada boydan boya cam var. Mutfakta balkon yok.
    Fayans altından veya duvar dibinden pprc boru ile geçiş yapabilirsiniz.
    peki burda borunun dibinde boruyu kapatmiyacak kadar su biriksede kombi calisirmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sirkulasyon pompası
    4 yıl önce açıldı
    Buzdolabı termostat delikleri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Benim boruda 1 yıldan fazladır zemine yakın kısmında birkmiş su var, kombi hala canavar gibi çalışıyor, önemli olan kombi seviyesine gelmeden bir noktadan yoğuşma suyunun tahliye edilebilmesi.
    Tesekkur ederim cevabiniz için.
    Benim tesisattada mutlaka birikinti olacak. Ama babamin arkadasi neden böyle bisey dedi anlamis değilim.
    Azda olsa su birikintisi varsa kombi calismaz dedi.
    Ozellikle sordum su agzina kadar dolunca mi yoksa birikinti olursa diye mi adam birikinti olursa calismaz dedi.
    Bendeki durum resimdeki gibi, siyah çizginin altı sürekli yoğuşma suyu ile dolu hala herhangi bir sorunum yok.

Yogusma Tahliye Hortumu
  • Bizim komşu gibi yap.Duvarı delmiş ordan kafamıza akıtıyor.
    Bu su zararlımı birde nereye şikayet etmek gerek
  • İgdaş'a bence
    Tahliye hortumu lavabo giderinin altina iniyor ve bir sorun yasamadinz ?
    Dogrumudur yoksa benmi çizimden yanlis anladim.
    Tahliye hortumunu su giderine ne skilde bagladiniz gideri delip silikonlami kapattiniz?
    Herhangi bir koku vs yapiyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiG_mAsTeR -- 30 Aralık 2013; 21:31:04 >
  • Sizin komsunun yaptigi saygisizlik.
    Keske insanlarda biraz anlayis saygi olsa.
    Bence kesinlikle igdas a sikayet edin bildiğim kadariyla zaten yagusma suyunun kanalizasyona akmasi lazim. yoksa igdas gaz açmıyor.
    herkez isin kolayini bulmuş biz boşuna uğraşıyoruz borulari nerden gecirecez diye
  • son ihtimal olarak pompa düşünüyorum daha once kullananiz oldumu acaba bu urun isimi gorurmu ?
    https://www.hepsimarkali.com/UrunDetay.asp?UrunId=4410&code=181700000000
  • Pompa güzelmiş.peki suyu geri nereye pompaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gordugum kadari ile Yogusma tahliye suyunu haznesinde biriktiriyor. hazne dolduktan sonra kisa bir sure calisiyor ve artik siz nereye yon verdiyseniz oraya pompalıyor. Teknik verilerinde okuduğum kadari ile 5metre yüksekliğe yada 50 metre yatay olarak pompaliyabiliyor.
  • size yanlış bilgi veriliyor. tahliye hortumunda yoğuşma suyu birikse bile birşey olmaz. giderin yüksekliği, kombinin alt yüksekliğini geçmediği sürece sorun olmaz. kombinin altından yoğuşma suyu aktıktan sonra kombinin hortumla işi olmaz.

boşuna para verip pompa almanıza gerek yok. zaten yukarıda zebza arkadaşımızda durumdan bahsetmiş, sorunsuz çalıştığını bahsetmiş.

mantık basit, bir hortumun sağını solunu ne kadar yukarıya kaldırsanız kaldırın su iki kolda da aynı hizada durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

Tahliye hortumu lavabo giderinin altina iniyor ve bir sorun yasamadinz ?
    Dogrumudur yoksa benmi çizimden yanlis anladim.
    Tahliye hortumunu su giderine ne skilde bagladiniz gideri delip silikonlami kapattiniz?
    Herhangi bir koku vs yapiyormu ?

Evet lavabo giderin altına iniyor, çatal dirsek kullandım aynı yerde bulaşık makinenin çıkışı da bağlı, herhangi bir koku falan yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.