Şimdi Ara

2'li LNB önerisi Atlanta ve DM500s için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende orjinal digi çanağı var ve üstünde Philipsin lnb si var. Atlanda kullanıyorum bunu. Şimdi bu çanağa ikili lnb alıp hep dm de hemde atlanda da sorunsuz kullanabilirmiyim ? Kullanabilirsem hangi lnb yi alıyım. Önerilerinizi bekliyorum saygılar...

Bir de şu an çanak ayarlı mesela. ben lnb alsam kendim direk taksam herhangi bir ayara grk olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 11 Ocak 2011; 15:59:07 >

• INVERTO Red Extend 0,3dB Twin LNB'leri HD uyumlu ve kaliteli bir lnb olarak duydum ama kullanmadım. Fiyatı da 35 tl civarında.
    http://www.antenci.net/INVERTO-Red-Extend-0-3dB-Twin-LNB,PR-1332.html
     2'li LNB önerisi Atlanta ve DM500s için

Tabii çanak ve lnb ayarlamasını biraz biliyorsan yapabilirsin. Bilmiyorsan hiç uğraşma derim.
    Tekli lnb'yi sökmeden önce çanakla birlikte fotosunu çek. Ayarlama yaparken lazım olacaktır. Çanağın yanına uydu cihazıyla bir küçük tv getirip Twin lnb kablosunu uydu cihazına bağla. Uydu cihazında uydu ayarlarından taratacağın uyduya gelerek ayarlayacağın uydunun en kuvvetli frekansını seç. Lnb'yi hafifce sağa sola yada yukarıya aşağıya oynatırken tv'ye sık sık bakarak kanalın görüntüsünün gelip gelmediğine, sinyal ve ve kalite oranlarını kontrol ederek bak. Kalite oranın mutlaka %60'ın üstünde olmalıdır. Görüntü oturduktan sonra uydu ayarlarından şeebeke network on yada off seçerek uyduyu taratmaya başla.
    Şayet uydu cihazın Dreambox ise kalite ve sinyal oranı en az % 80-90'lar civarında olmalıdır. Yoksa görüntüde sık sık kırılımalar olur.
    Bu ayarlama bana göre en fazla 10 dakikamı alır. Ama ilk defa yapacaksan şansın varsa kısa bir sürede bulabilirsin. Yoksa saatlerce tırmalaman mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 11 Ocak 2011; 23:51:04 >

• İlginiz için çok teşekkürler. Elim çok yatkındır bu işlere. Sadece lnb çıkarılınca o hassas ayarlama gerekir mi veya zor olurmu diye tereddüt ettim. SAnırım tek nokta canagın oynamaması
  • Bu arada bu lnb dm500s ile uyumlu çalışır değilmi
  • Çanak daha önce tam ayarlanmışsa çanağı oynatmadan lnb ayarını yapabilirsin.
    Araştırınca bu lnb'nin Avrupa'da ençok satan ürünlerin başında geldiğini öğrendim. Ben kullanmadım ama kullanmak istesem bu ürünü alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 12 Ocak 2011; 12:56:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli 4 lü LNB tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.