< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2 Milyon TL ne iş kurulur (2. sayfa)
-
-
Kuytu köşede kalmış, imar izni gelebilme ihtimali olan tarla al.
-
Mining rig kur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
euro'ya çevirilerek avrupaya gidilir !...
-
Avrupa da ne yapılır kral sonra 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
At faize ayda 30 k çatır çatır ye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka geçti onun pazarı be, eth bitmek üzere geri kalan para kazandırmıyor, hele şu an getirisi acayip çöp
E artıyor hocam? Su an yarından daha ucuz
İstiridye mantarı üretim çadırı kur. Bende bu rakam olsa yapacağım iş bu olurdu. Bir çadır maliyeti 200K (alta atılan beton hariç diğer tüm sistemler dahil).
İstanbul'da olmaz ama. Ya şehir değiştireceksin yada İstanbul'un kırsalından yer alacaksın.
3 çadır 600K'ya yaptırsan,1 milyon'a 1 dönüm düz ayak tarla alsan toplam 1.6 milyon yapar. Betonu, tel ile çevrilmesi ıvırı zıvırı derken 2 milyon'a çıkar sanırım.
Ama işin güzel yanı yatırdığın paranın yarısı arazi olacak zaten olumsuz bir durumda paranın yarısından çoğunu kurtarırsın. Bir de forumda ergen dolu buradan çok fikir çıkmaz. Birazdan ps cafe aç diyenler gelir..
İstanbul dışında çok ucuza araziler bulabilirsin, o zaman maliyetin baya azalır. Arazi fiyatını İzmir'in taşrasına göre tahmin ederek yazdım. Bir de illa 3 çadır kurmana gerek yok 1 çadırla başlarsın iş oturdukça yenisini yaptırırsın. Riski az olur böylece. Ama her şeye rağmen tavsiyem seçimleri bekle o zamana kadar ne olacağı belli değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 3 Eylül 2022; 19:35:51 >
-
Balon gibi patlayacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kanka peki nerelere satılır bu meret nereden alınır baktım biraz güzel iş gibi duruyor
Al bir dükkan masaj salonu aç bir tanede masöz ya da kayroprakti uzmanı al. Çalıştırdığın elemana ver 10 bin lira saati 500den başlat. Günlük 5 saat çalışsa 2500 lira para bırakır. 4 günde elemanın maaşı çıkar kalanı kazanç.
Video eski fiyatlar güncel değil ama buradaki kişinin bilgileri var. Kendisi Aydın'da diye biliyorum.
Ege mantar İstiridye MantarıyoutubeEgemantar web: https://www.egemantar.com Kurduğumuz İstiridye mantarı üretim tesisinin özellikleri ve fiyat listemiz: https://www.egemantar.com/istiridye-mantari-cadir-ozellikleri/ Telegram Kanalımız: https://t.me/egemantar Gelir Gider tablosu: https://www.egemantar.com/wp-content/uploads/2020/07/gelir-gider-3.xlsx Merhaba İlk olarak en önemli maliyet faktörlerinden #kompost u her zamanki gibi başa yazıyoruz. Burada üretici kompostunu kendi yaparsa kazanç oranları ne olacak hazır kompost ile üretim yaptığında kazanç oranı ne olacak bunları hesaplamaya çalışacağız, fakat sıfırdan başlayan birisi olarak bilmelisiniz ki #istiridyemantari kompostu üretmek için işe yeni başlıyorsanız mutlaka profesyonel destek alın hatta böyle bir desteğiniz varsa bile ilk 1-2 parti kompostu güvendiğiniz bir firmadan hazır alın ve kendi kompostunuzu da ufak çapta yapmaya başlayıp hazır aldığınız kompost ile karşılaştırmalar yapın. İkinci olarak tek gelir kalemimiz olan #satış ve #pazarlama faktörünü yazalım Aslında tek gelir kalemimiz olmasından ötürü kazancı en çok etkileyen faktörümüz de tabi ki satış ve pazarlama, biliyorsunuz ki #egemantar olarak biz ve bizim gibi bazı firmalar üretim sonrası satış desteği sağlamaktadır fakat buradan şu anlaşılmamalıdır biz sizin tesisinize gelip ürününüzü toplayıp paketleyip kapı kapı dolaşarak perakende satış yapmamaktayız bizim desteğimiz toptan dökme olarak ya bulunduğunuz bölgedeki toptancılar ile tanıştırıp ürünü toptan fiyatından satmanızı sağlarız yada ürünü firmamıza gönderirseniz alım garantisi verebiliriz. Elbette bu başlangıç için üreticiyi rahatlatan bir deneyimdir ama üretici bu işten 2-3 kat fazla para kazanmak istiyorsa paketleme yapmayı ve bu ürünlerini perakende yada anlaşmalı kurumlara satmayı düşünmesi gerekmektedir. Bir diğer faktör olarak işletme büyüklüğünü inceleyeceğiz Eğer ürünü pazarlayacak enerjiniz yada yeteneğiniz yoksa bu sefer devreye sürümden kazanmak diye tabir ettiğimiz kısım devreye girer burada amaç ürünü daha çok üretip daha çok satmaktır bunun için de oda sayısını arttırmanız yani yatırım maliyetini yükseltmeniz gerekmektedir tabi ki hem daha çok üretip hem de güzel bir pazarlama ağı oluşturursanız işte o zaman bu işi yapanlara bahsettiğimiz kazanç , geçimini sağlamak yada para kazanmakdan çıkar ve işte o zaman rahatlıkla zenginleşmekten bahsedebiliriz. Önceki videomuzda iklim faktörünüde katmıştık fakat #türkiye 'de her bölgenin kendine has avantajları ve dezavantajları olması nedeniyle burada belirtmeye gerek duymadım çok soru geliyor sağolsun arkadaşlar arıyor bu iş #Adana da olurmu #Iğdır da olurmu #izmir de #istanbul da olurmu gibisine şunu bilin ki sınırlarımız içerisinde her iklimde bu iş yapılabilir arkadaşlar #Akdeniz ve #ege kıyıları gibi sıcak iklimlerde kış üretimi yüksek avantaj sağlarken #ianadolu gibi soğuk iklimlerde ise yaz üretimi daha avantajlıdır. Önemli olan üretim planlamasını doğru yapmakdır, Üretim planlamaları ile ilgilide ileriki dönemde video çekip paylaşmayı düşünüyorum. Şimdi gelir gider tablomuza geçebiliriz yine ilk videodaki gibi 4 farklı senaryo üzerinden gideceğiz 1. Senaryo ürünü toptan satan 1 odalı küçük bir tesis 2. Senaryo ürünü parakende satan 1 odalı küçük bir tesis Bu senaryolardaki kazançlar ile kafanızdaki oda sayısını çarparak 2 yada 3 odalı tesislerinde kazancını hesaplayabilirsiniz. 3. Senaryoya bakacak olursak ürünü dökme olarak toptan satan ve kompostu kendi üreten 6 odalı bir tesisin yani az önce bahsettiğimiz sürümden kazanan tesisin kazancını hesaplayacağız 4. Senaryoda ise pazarını kendi kurmuş ürünü paketli yada parakende satan kompostunu kendi üreten 6 odalı bir tesisi yani zenginleşmeye yakın olan tesisi ele alacağız. Bugün itibari ile güncel fiyatlara bakacak olursak #istiridye #mantarı kompostunun Kg fiyatı 1 lira 10 kuruştur yani 100 m2 odaya koyacağımız kompostun bedeli 11.000 türk lirası dır Nakliyesini de dahil ettiğimizde biz hesaplarımızı 12.000 Türk lirası olarak hesaplayacağız Kompostu kendimiz yaptığımızda ise bize Kg maliyeti 80 Krş dur yani 10 ton kompostun bize maliyeti 8000 TLdir. Günümüz teknolojisinde ortalama verimlilikler küçük farklılıklar göstermekle birlikte kuluçka ve hasat dönemleri toplamında 2 ay süresince ortalama 2.8 ton olarak hesaplamaktayız. Biz iklim farklılıkları olabileceği için ortalama elektrik giderini 12 ay üzerinden hesaplayıp aylık ortalamayı aldığımızda aylık yaklaşık 750 TL oda başına elektrik maliyetine ulaşmaktayız. Su gideri ise yüksek basınç sistemli profesyonel bir nemlendirme sistemi kullanıldığında bir üretim odasında yaklaşık 100 TL olarak hesaplayabiliriz, bunun dışındaki yol yemek vs giderler kişisel ve değişken giderler olduğu için burada belirtmiyorum siz hesaplamalarınız da dilerseniz bunları da ekleyebilirsiniz. Satış rakamlarına geldiğimizde Güncel olarak #istiridyemantari nızı toptan dökme olarak kasalarda sattığınızda şuan piyasa fiyatı 10-11 TL arasında gitmektedir biz burada minimumu baz alarak 10 TLden hesaplayacağız.https://www.youtube.com/watch?v=hwRaVKBSISU -
Hep oyle dediler. Yıllar önce 50 k olan ev 2 milyon oldu. Ne zaman patlar bu balon acaba...
Abi o parayla ne yapsan batma riski çok omg
Anca Francayzing falan alacan da kafe açacan
Taksi plakasi da cok mantıklı al abicim bir ortakla taksi 12 saat sen 12 saat o calissin deli para yaparsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
A4 kağıt ithalatı yap,son bir kaç ayda yüzde 20 den fazla kar bıraktı.Ulkede üretimi yok,tüketimi çok işin ucu nereye gidecek belli değil.Bir de kim bu işlerden ben anlarım diyorsa,o kişiden uzak dur.
hiçbi iş yapılmaz.
2 milyon tl bugünkü kurla 111bin dolar eder, dolarını alıp dolar vadeliye atıcan sonra 4 gözle altının ve gümüşün düşmesini bekliycen.düştüğünde altın veya gümüşe geçicen ve gümüş altın vadeli hesaba atıcan. herşey zamanla eskir değerini kaybeder. altın gümüş harici herşey.bu sırada sende gidip yurtdışında çalışıcan. başka bi cacık yapılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 3 Eylül 2022; 21:7:17 >
Meslek ne mezuniyet ne ? Para kadar buda önemli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X