Şimdi Ara

2 Modemden Tek Ağ Yaratma (doğru cevaba Havaş ve 1+1 Bilet hediyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklıma takılan ve Arama sonuçlarında bulamadığım bir soruyu siz değerli forum üyelerine yöneltmek istiyorum yardımcı olursanız minnettar kalacağım. :)

Minnettar kalmanın yanında emeğiniz karşılığında doğru cevap veren arkadaşa dilediği zaman kullanabileceği ücretsiz 1 binişlik havaş ve 1+1 bilet hediyesi vereceğim.

Bilgilendirme: 1+1 bilet hediyesi yalnızca cinemaximum sinemalarında Pazartesi,Perşemce,Cuma ve Pazar günleri 1bilet alınca 1bilet hediye şeklinde kullanılmaktadır.

Geleyim Soruma,

2 adet Modemim var

1.'si interneti alan Huawei modem Bunun Adı ASD1 olsun
    2.'si 802.11ac'li AirTies modem Bunun Adı da ASD2 olsun

İnterneti alan Huawei(ASD1) modemim interneti Airties(ASD2)'a ethernet kablo ile aktarıyor.

Sorum şu bu iki modemi tek modem gibi gösterebilir miyim?

Yani, şuan evde iki kablosuz ağ görünüyor ASD1 ve ASD2 şeklinde ben iki modemi birleştirip yalnızca tek ağ görünsün istiyorum.

Evin içerisinde ASD2 Ye yani 802.11ac'li cihaza bağlıyım . Bildiğiniz gibi bunun kapsama alanı çok düşük. biraz uzaklaştığımda sinyal çok düşüyor ama kopmuyor dolayısıyla manuel olarak iki modem arasında geçiş yapmam gerekiyor.

Dileğim 2 modemi tek ağ şeklinde olarak görmek. Bu mümkün mü ? Mümkünse nasıl?

Şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetpozer -- 18 Eylül 2017; 12:15:57 >

• huawei ana router olarak, airties bridge olarak çalışacak. SSID ve şifrelerini aynı yapacaksın. Bir de çakışmayı önlemek için farklı kanallar atamalısın.

https://www.hanselman.com/blog/ConfiguringTwoWirelessRoutersWithOneSSIDNetworkNameAtHomeForFreeRoaming.aspx Buradaki TECHNICAL SUMMARY bölümüne bakabilirsin.
  • ssid yi aynı yapacaksın
    bağlanan cihaz mac adresi üstünden geçiş yapar
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağlık durumumdan dolayı cevap yazamadım çok özür dilerim... ilk yazana bilet ve havaş demiştim...
    Fikrimi değiştirdim, herbirinize iletmek isterim şifreleri :) DM'den ulaşmanız yeterli @tany3450 @PurpleSnow @yücel52

Dediklerinizi uyguladım ve söylediğiniz gibi de oldu, yalnız şöyle bir sorunum var. Cihazlarım modemler arasında fark ettirmeden otomatik geçiş yapıyor evet, fakat örneğin bilgisayar ve telefon arası dosya transferi için INSTASHARE adlı uygulama kullanıyorum. cihazlar aynı modeme bağlı olmadığında birbirlerini görmüyorlar.

ya da ,

WDmyCloud cihazı kullanıyorum, bu 802.11acli modeme bağlı, örneğin telefonumdan bir videoyu bu clouduma atmak istediğimde ya da cloud cihazımdan bir dosyaya erişmek istediğimde diğer modeme bağlıysa telefon yada pc, erişim sağlayamıyorum.

Yani bu iki modemi tam anlamıyla tek bir modem,tek bir ağ şeklinde kullanmamın bir yöntemi yok mu?

Yani 802.11ac modeme uzak , düşük hızlı modeme yakın olduğum noktada (örn balkonda) tıpk 802.11ac li cihazıma bağlanır gibi (düşük hızda da olsa) bağlanma şansım yokmu?

• wetpozer W kullanıcısına yanıt
    Çözümü var .
    internetin geldiği modem ASD1 olsun diğer genişletici olarak kullandığın modem de ASD2 olsun.
    İlk modemin ip adresi ne bilmiyorum diyelim 192.168.1.1 ise senin ip bloğun 192.168.1.0-255 dir.
    ASD2 olan modem üzerinde DHCP aarına gel ve orada modemin ip adresini elle 192.168.1.2 yap DHCP de kapalı olarak seç.

Böylece Tek bir ip havuzun olacak ve cihazlar birbirini görecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.