Şimdi Ara

2 Modemi Birbirine Bağlama ( Birini Access Point Olarak Kullanma )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
3
Favori
22.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 Modemim var ve birini access point olarak kullanmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olucak arkadaş varsa çok sevinirim.

Modemler

1) Huwai modem ( turkcell super online verdigi tılgın marka modem ) Bu modemi kullanıyorum access pointi destekliyor.

2) Acces point olara kullanacağım modem ise airties 5452 .
    http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air 5452&s=2&ci=104&i=&cat1=Kablosuz+Ürünler+&cat2=Kablosuz+DSL+Modem/Ağ+Geçitler&dil=tr

Kablosuz olarak bağlamak istiyorum..

Yaptığım işlemler ;

1) airties rt5452 marka modemin içine girip imesh teknolojisi ile ap modunu açtım. Sonra ap'den kendi modemimi buldum ve seçtim. Sonra kayıt et dedim. Bu arada aynı channel, aynı şifreleme türü ve aynı şifre yaptım.

2) Gene airties modemin dhcp kapattım.

Ama internete giremiyorum arkadaslar neyi eksık yada yanlış yaptım lütfen yardımcı olur musunuz gerekirse teamviwer'dan id pass verebilirim 3-4 dk bir seydır. Yardım ederseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist_can -- 1 Ekim 2012; 18:55:10 >

• airties in ip adresi ile diğer modemin ip adresini aynı aralığa fakat farklı ip ye al.
    Örn. Tılgın 192.168.1.1 ise airties i 192.168.1.254 yap.
    Ayrıca airtiesten dhcp kapatma relay seç ip olarak 192.168.1.1 gir
    tekrar bak bakalım bağlanabilecekmisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen deniyorum cevap için çok teşekkür ederim..
  • Denedim olmadı. Resim koyuyorum burdaki yerlere ne yazılıcak yardımcı olur musunuz ? ana modemin ip 192.168.1.1 airties modem baslangıc ip 192.168.2.1 Birde ana modemde yani tılgın modemde yapmam gereken bir şey var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist_can -- 2 Ekim 2012; 0:17:47 >

• tam tersi yapacaksın.
    yerel ip adresini 192.168.1.254 ( 255 diil)

dhcp relay ı 192.168.1.1 yapıp lan0 yada lan1 artık ne varsa onu seçeceksin.

olmazsa kapatacaksın.
  • Resımdekı gıbı yaptım. Su anda test ediyorum. Bu arada yardım için çok teşekkür ederim.

• Yok gene olmadı lanet olsun walla. Bir tane access point alıcam onu da yapamıcam verdiğim para boşuna gidecek wala :S elimde 200 tl modem bi işe yaramadı .ss
  • yaşadığın sıkıntı airties routerin mallığından kaynaklanıyor.
    Yoksa tılgın modemle 40 liralık tplink router i sorunsuz wds yapıyoruz.

• Saol dostum cevabın ıcın. Modemde sorun mu var anlamadım ki. Yardımın için saol.
  • Merhaba;
    Airties sayfasında ürüne özel manuel mesh yapma ile ilgili doküman var ilk önce oraya bakmanı tavsiye ederim.
    Huawei modemin TEMEL yazan ayarlar kısmında WLAN kısmını seç. WLAN köprüleme seçeneğini bulup aradan etkin hale getir ve wireless şifreleme tipini WEP olarak ayarla.Köprüleme kısmını işaretlediğinde AP olarak ya da Erişim noktası olarak seçenek çıkacak.Sen erişim noktasını seçmelisin
    bunları yaparken airties modemin ayarlarını yapmış olman ve şifrelemeyi WEP olarak seçmiş olman gerekli.Bu arada Airties modemle huaweinin kablosuz ismini farklı yap ki hangisine bağlandığın karışmasın
    Airties modemde dhcp kapatmana gerek yok.Bu kablolu interneti kablosuza çevirmek için kullanılan bir yöntem.
    Umarım yardımcı olur.Bende aynı yöntemle Airties 210 ile Huawei'yi kablosuz olarak bağladım ve gayet güzel çalışıyor
  • Pm attım yardımcı olursan sevınırım.
  • Huwaie modemle sorunu çözdüm. Eger ki konuyu okuyan olursa tılgın modem ile olmuyor. Desteklemiyor tılgın modem. Turkcell superonline arayıp 100 kez sonunda kabul ettirdim. Huwaie modem alıp kablosuz acces poınt olarak baglayabıldım sonunda.
  • merhaba arkadaşlar
    birkaçgündür huavei modemimle tplink modemimi kablolu olarak birbirine bağlamaya çalışıyorum 2 kat aşşağıya internet vermek için fakat arayüzleri çok karışık ve anlıyamadığım birsürü terimler var çokda kıt olmasamda resimli yada yalın bir dille anlatıma ihtiyacım var gurur yaptım ben bu işi yaparım diye..
    yardımcı olursanız çok sevinirim
  • adsl hattı hangi modemde. yani internet kaynağı hangi modem.?
  • internet tplinkte
    şimdi ben huaweinin arayüzünden ip değiştirip dhcp kapattım bunun dışında bişe yapamadım..
  • tplink in ip adresine bak.
    192.168.1.1 ise huwai modemi 192.168.1.254 yap.
    Dhcp server kapat kablosuz ağ ismi şifre v.s. Ayarla bu kadar.

• sorun: tplink modemin şifresi yok satan adamda geldi bi halt yapamadan gitti şuanda internet hattım güvenliksiz
  • sorun2: huawei arayüzünden ip 192.168.1.254 yaptım arayüz sayfasını tamamen kaybettim :S
  • Arkadaşlar yaptım ve kendime ben bile inanamıyorum. yazılarını okuduğum ve cevaplayan herkese teşekkür ederim
    Süpersiniz
  • Benimde yapmam lazım onu biraz yardımcı olabilirmisin acaba :) air ties 205 var bende bunu acces point olarak kullanabilirmiyim ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.