Şimdi Ara

(2.PilTesti) IPOD Nano 4G Chromatic incelemesi, 40 Fotograflı, kutu açımından, kuruluma (DH'ya özel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
13.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ipod chromatic alıcağımdan değilde inceleme çok iyi olmuş emeğine sağlık... keşke her inceleme seninki gibi olabilse.
  • çok güzel bir iceleme gerçekten bende 2-3 ay önce indirimden 3g almıştım ve arasındaki farkı merak ediyordum bi yararlı bi inceleme olmuş eline sağlık
  • İçerik bakımından derken yani video oynatma kalitesinde değişiklikler, yeni özellikler vb. var mı?
  • ürünün istnbul bilşim fiyati iyi ama bunun bilkom veya apple türkiye garantisi olmadığını söylemekte fayda var. istanblbilşim kendisi garanti veriyor. nisbeten büyük bir satıcıdır ama hiçbir zaman apple türkiye gibi rahat garanti koşulları olmaz. aradaki fark çok fazla büyük değil ben 490 civarına vade farkı olmadan taksitle karttan elmasepeti'nden aldım. garantisi de bilkom garantili, en sağlamı.

bu arada, benim cihazda volume limit i en yükseğe ayarlayabiliyorsunuz. nasıl yapıldığını öğrendim. ki en yüksek değerde iyi bir kulaklıkla gayet tatmin edici ses alabiliyorsunuz, merak etmeyin. ben şu anda maksimumda dinleyemiyorum zaten, kulkalarımı rahatsız ediyor.

quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

Çok güzel inceleme olmuş..

Bende biraz konuyla alakasız olacak ama; orjınal kulaklıkla cx500 arasındaki farkı kullanan birinden duymak isterim..Mümkünmü acaba

ne demek alakasız dostum, sonucta ucundan değiyor, yardım edebilirsem ne mutlu bana. ama şu var, şu anda biraz önce 2. pil süresi testine başladım. sennheiser cx 500 ile maksimum duzeye epey yakın bir duzeyde, ipod u acık biraktım. su anda ve onumuzdeki 20 saat boyunca dokunmayacağım. orjinal kulaklığı açmadım ama sizin için sanıyorum naylon kabından cıkartıp deneyeceğim. 1-2 gün beklerseniz yorumumu eklerim. aynı zamanda sony ile de karşılaştırırım, ml90 mı ne o seriden bir kulaklık var. (hatta ipod touch ustunde birazdan karşılaştırayım. )

quote:

Orjinalden alıntı: Mr. XaaN

İçerik bakımından derken yani video oynatma kalitesinde değişiklikler, yeni özellikler vb. var mı?

valla zor soru dostum. 3g yi tam bilmiyorum. sanıyorum menuler genel olarak aynı. tahminim donanımsal olarak kucuk iyileştirmeler yapılmış olabilir çünkü cihaz cok hızlı acayip hızlı calısıyor, takılma yok. mesela buradaki 40 resimi, orjinal dosya olarak attım klasorden itunes ile, hızlı bir optimizasyondan sonra kabul etti -zaten transfer hızı ipod touch 1g den daha hızlı gibi geldi- ve fotolarda kesinlikle takılma yok. video gösterim desen aynen.

lakin video cozunurlugu aynı sanıyorum, yani ekran cozunurlugu ama genel olarak hız cok iyi cihazın. iste tasarımdan cok vurucu, 3g yi çok düşündüm bundan önce ama şimdi bakıyorum alete, acayip karizmatik ve güzel duruyor, siyah hali, ince zarif, herşeyi ile güzel. iyi ki bundan almışım.

quote:

Orjinalden alıntı: gaspery

ipod chromatic alıcağımdan değilde inceleme çok iyi olmuş emeğine sağlık... keşke her inceleme seninki gibi olabilse.

çok çok teşekkür ederim. ilk başta biraz yoruldum ve dedim yapmayacağım ama sonra inat edip yaptım. fotografları kroplayıp kucultmek ve imageshack e gondermek epey zaman aldı ama değdi saniyorum. ayın değerlendirmesi seciliyorsa, nacizane adaylığımı koyuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: onurbass

çok güzel bir iceleme gerçekten bende 2-3 ay önce indirimden 3g almıştım ve arasındaki farkı merak ediyordum bi yararlı bi inceleme olmuş eline sağlık

çok teşekkür ederim, bu sözler çok motive edici oluyor. darısı gelecekteki incelemelerime.

• bir şey sormak istiyorum,inceleme süper onun dışında touch varken neden nano ya ihtiyaç duydun ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Voldroy5

bir şey sormak istiyorum,inceleme süper onun dışında touch varken neden nano ya ihtiyaç duydun ki?

tabi ki dostum, teşekkür ederim inceleme hakkındaki yorumuna.

simdi touch cok guzel bir cihaz ama büyük geliyor. hep belinde tasıman sart. ben ev icinde pijama ile sortla gezerken muzik dinlemek istiyorum, cepte kocaman bir cihaz, sonra dısarı cikiyorum, gezmeye, kosmaya vs. ye her zaman o kadar büyük bir cihazı yanında taşımak ve ona sahip olmak zorunda olmak insanı zorluyor.

kucuk bir mp3 player a ihtiyac duyuyorsun. bilmiyorum touch un var mı, eger hergün iste gezmede sureki yanında ise anlarsın. birde aleti kaybederim, calınır stresi oluyor.

nano daha kolay zaptolunacak bir alet, hem kucuk bir kol bandı ile su anda bileğimde duruyor, yukardaki fotograftaki gibi. touch ta bu mumkun olmuyor. o yuzden,tasınabilite, mobilite icin aldım.

• nejat_80 adlı arkadaşım ilk yazında "bazılarının dediği gibi" kelimelerine anlam veremedim

ismimi verebilirdin,ayrıca aletin şarj süresi hakkında vurucu-kırıcı konuşan tek kişi benim

ve bunu yapmamın nedeni şarj önem veren,parasını sokağa atmasın dediğim arkadaşlara yarımcı olmaktı

her neyse incelemen güzel omuş,bende cihazı 1 hafta olarak en ince ayrıntısına kadar inceledim

benim açıklamalarımı okudunmu bilmem ama sende belirtmişsinki cihazdan daha iyi performans almak için öz.

kısmak gerekiyor ki ben özellikleri kıstıktan sonra cihazın neyine para vericem,arkasındaki elma resminemi

dediğin gibi cihazı açık bırak sabaha kadar çalsın mantığını bende denedim ki gün içinde cihaz bu şekilde kullanılmıyor genel

olarak.şarkıyı değiştirmek istiyorsun ekran açılıyor vs.

diğer yorumları okumayan arkadaşlar için diyorum

yurt dışı ürün alırsanız,bir de sennheiser cx300 yada cx500 alırsanız sağır olursunuz ses kısıtlaması bulunmamakta

fotoğraf ve video kalitelerini de inceledim,tek kelimeyle mükemmel

ama son söz olarak şarja önem veren arkadaşlar için o kadar sert eleştirim vardı hala da diyorum sadece şarj aleti almamak için

temel bahane olur

• saol cvp için bende de touch var heryere götürüyorum stres gerçekten de oluyor birçok insan iphone zannettiği için sürekli soruolar falan onun dışında kol bandına fazla ihtiyacım olmadı ancak şarkı değiştirmek falan cidden zor bende onun için a815 kullanıyorum bilmiyorum nano tabi ki daha iyi ancak 815 in ses kalitesi daha ii geldi bana arkadaşımın nano su bende iken karşılaştırırken(ikisini de orj. kulaklığı ile dinledim)diğer kulaklarla hallolur mu bilemiyorum ama küçük bir mp3 artık düşünmüyorum zaten aktif olarak kullandığım 3 tane mp3 player ım bulunuyor touch,samsung u3 ve sony nwz-a815 genelde u3 ü götürüyorum klik olduğu için koşarken asla düşme derdi olmuyor ancak ses kalitesi pek de tahmin edici değil,olmazsa u3+a815 i satıp yada bir şekilde takas edip nano da alabilirim ama şu aralar pek de gerekli görmüyorum şarjı konusunda emin değilim çünkü bnde iken şarkı vb atmak için sürekli şarja taktım nese olmazsa arkadaşımdan alabilirsem uzun bir süreliğine alırım
    bir de bu alete touch daki app. store den yada başka bir şekilde oyun atılıyor mu çünkü hiç o taraflarını kurcalamadım
    (nedense elimde iken aklıma gelmedi her şey gidince "keşke şuna baksaydım..." falan diyorum şimdi)

• quote:

Orjinalden alıntı: _hendrix_

nejat_80 adlı arkadaşım ilk yazında "bazılarının dediği gibi" kelimelerine anlam veremedim ismimi verebilirdin,ayrıca aletin şarj süresi hakkında vurucu-kırıcı konuşan tek kişi benim

merhaba _hendrix_ arkadasim, ifadem birazcik yanlis anlasilabilir gibi olmus, bunun icin uzgunum ama aleti o kadar sevdimki, o yuzden elestirileri de biraz kisisel almıs olabilirim.

simdi soyle diyeyim, aleti guzel optimize edersek ve 3-4 full sarj ve bosaltmadan sonra gunluk performans suresinin 20 saati asacagini dusunuyorum. benim temel amacım bu aleti alırken kucuk,duzenli, estetik, kullanımı ve kontrolu kolay bir mp3 player almaktı.

elimde zaten ipod touch var birde creative zen kullandım. sarj konusunda creative zen'den cok cektim, 1 gun full gidiyor, ama o gece sarj etmezsem geceleyin bitiyordu. yani zen'de yasadiklarimdan sonra pek fazla bisiy beklememeye basladim bu segmentte. bu arada ipod touch un sırf mp3 dinleyecekseniz performansı muhtesem, en az 2 gun sarjsız kullanilabiliyor. wireless kapali iken, ekran kapanma suresi bir dakika iken, cok uzun sure mp3 dinlenebiliyor.

nano'ya donersek, ben zen'de yasadıklarımdan sonra nano'nun performansı tatmin edici geldi. ozellik kapatma konusuna katılmıyorum. olay aleti optimize ederek kullanmakla ilgili. sonucta foto ve video isi icin zaten gerekirse touch u kullanicam. (bu arada video isine girdikmi, foto isine, menuleri kurcalamaya, ipod touch bile cabuk tukeniyor. )

ben itunes kullaniyorum, tum playlistlerim ve on the go listelerim, calinacak parcalarim belli. ipod nano'yu actiktan sonra dinlemek istedigim parcayı, playlist i aktif ettikten sonra alete belki 1 saat dokunmuyorum. yani oyle acayim, muzik dinlerken fotolarda gezeyim, oyun oynayım maksadım yok.

bu tarz dusunen arkadaslara yetecegine inanıyorum. yani sizin sarj suresine verdiginiz tepki ye pek katılmıyorum. ozenli sekilde, playlistini hazırlamıs, muzik amaclayan arkadasların isini gorecektir.

ha su var, o zaman neden dandik bir mp3 player tercih etmedik, bu kadar para saydık. olay itunes programında ve bunu kullanabilmekte yatıyor. ben bu programı iyi kullanıyorum -zaten zorda degil kullanmakta- ayarlarını, duzenini seviyorum. tum bunlar birlesince ipod a mecbur oluyorsunuz zaten.

quote:

ama şu aralar pek de gerekli görmüyorum şarjı konusunda emin değilim çünkü bnde iken şarkı vb atmak için sürekli şarja taktım nese olmazsa arkadaşımdan alabilirsem uzun bir süreliğine alırım
    bir de bu alete touch daki app. store den yada başka bir şekilde oyun atılıyor mu çünkü hiç o taraflarını kurcalamadım
    (nedense elimde iken aklıma gelmedi her şey gidince "keşke şuna baksaydım..." falan diyorum şimdi)

dostum yukarda hendrix e de yazdım. sarj konusunda biraz cimri kullanmak lazım. ben gerekirse yedek piller var, 35 ytl ye satılıyor onlardan alıcam. ama sanmıyorum, sonucta zen'den, creative zen'den daha iyi gibi duruyor. bu arada kafana ne takılırsa sorabilirsin.

store'dan bisiy almaya gelince, sadece turkiye store kullanilabilir oda kredi kartından dolayı, turkiye adresli kredi kartları diger ulkelerin abd nin store unda gecmiyor. ve tabi hesap olusturduktan sonra sanal kartını kullanarak diledigin herseyi alabilirsin merak etme, sorun olmaz. turkiye store unda oyunlar ve aplikasyonlar var, ben 4-5 tane aldım. bedava da bulunabiliyor ama ucuz oldugundan ugrasmadım, birde korktum sonucta bir zarar gelir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 30 Kasım 2008; 19:59:10 >

• silinebilir, hatalı post.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 30 Kasım 2008; 19:58:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nejat_80

quote:

Orjinalden alıntı: _hendrix_

nejat_80 adlı arkadaşım ilk yazında "bazılarının dediği gibi" kelimelerine anlam veremedim ismimi verebilirdin,ayrıca aletin şarj süresi hakkında vurucu-kırıcı konuşan tek kişi benim

merhaba _hendrix_ arkadasim, ifadem birazcik yanlis anlasilabilir gibi olmus, bunun icin uzgunum ama aleti o kadar sevdimki, o yuzden elestirileri de biraz kisisel almıs olabilirim.

simdi soyle diyeyim, aleti guzel optimize edersek ve 3-4 full sarj ve bosaltmadan sonra gunluk performans suresinin 20 saati asacagini dusunuyorum. benim temel amacım bu aleti alırken kucuk,duzenli, estetik, kullanımı ve kontrolu kolay bir mp3 player almaktı.

elimde zaten ipod touch var birde creative zen kullandım. sarj konusunda creative zen'den cok cektim, 1 gun full gidiyor, ama o gece sarj etmezsem geceleyin bitiyordu. yani zen'de yasadiklarimdan sonra pek fazla bisiy beklememeye basladim bu segmentte. bu arada ipod touch un sırf mp3 dinleyecekseniz performansı muhtesem, en az 2 gun sarjsız kullanilabiliyor. wireless kapali iken, ekran kapanma suresi bir dakika iken, cok uzun sure mp3 dinlenebiliyor.

nano'ya donersek, ben zen'de yasadıklarımdan sonra nano'nun performansı tatmin edici geldi. ozellik kapatma konusuna katılmıyorum. olay aleti optimize ederek kullanmakla ilgili. sonucta foto ve video isi icin zaten gerekirse touch u kullanicam. (bu arada video isine girdikmi, foto isine, menuleri kurcalamaya, ipod touch bile cabuk tukeniyor. )

ben itunes kullaniyorum, tum playlistlerim ve on the go listelerim, calinacak parcalarim belli. ipod nano'yu actiktan sonra dinlemek istedigim parcayı, playlist i aktif ettikten sonra alete belki 1 saat dokunmuyorum. yani oyle acayim, muzik dinlerken fotolarda gezeyim, oyun oynayım maksadım yok.

bu tarz dusunen arkadaslara yetecegine inanıyorum. yani sizin sarj suresine verdiginiz tepki ye pek katılmıyorum. ozenli sekilde, playlistini hazırlamıs, muzik amaclayan arkadasların isini gorecektir.

ha su var, o zaman neden dandik bir mp3 player tercih etmedik, bu kadar para saydık. olay itunes programında ve bunu kullanabilmekte yatıyor. ben bu programı iyi kullanıyorum -zaten zorda degil kullanmakta- ayarlarını, duzenini seviyorum. tum bunlar birlesince ipod a mecbur oluyorsunuz zaten.

quote:

ama şu aralar pek de gerekli görmüyorum şarjı konusunda emin değilim çünkü bnde iken şarkı vb atmak için sürekli şarja taktım nese olmazsa arkadaşımdan alabilirsem uzun bir süreliğine alırım

dostum yukarda hendrix e de yazdım. sarj konusunda biraz cimri kullanmak lazım. ben gerekirse yedek piller var, 35 ytl ye satılıyor onlardan alıcam. ama sanmıyorum, sonucta zen'den, creative zen'den daha iyi gibi duruyor. bu arada kafana ne takılırsa sorabilirsin.

store'dan bisiy almaya gelince, sadece turkiye store kullanilabilir oda kredi kartından dolayı, turkiye adresli kredi kartları diger ulkelerin abd nin store unda gecmiyor. ve tabi hesap olusturduktan sonra sanal kartını kullanarak diledigin herseyi alabilirsin merak etme, sorun olmaz. turkiye store unda oyunlar ve aplikasyonlar var, ben 4-5 tane aldım. bedava da bulunabiliyor ama ucuz oldugundan ugrasmadım, birde korktum sonucta bir zarar gelir diye.

peki nano nun app leri touch un ki gibi hareket sensörünü en üst düzeyde mi kullanıyor?yoksa daha basitleştirilmiş mi mesela sadece sağa sola gibi

• quote:

peki nano nun app leri touch un ki gibi hareket sensörünü en üst düzeyde mi kullanıyor?yoksa daha basitleştirilmiş mi mesela sadece sağa sola gibi

icinde extras bolumunde oyunlar var, deliklerin oldugu bir bolum var, top var, o oyunun benzeri ipod touchta da vardı, cihazı saga sola egerek oynanıyor, hicbir farkı yok touchtan. sonucta kullanılan acelerometer aynıdır.
  • ayiptir sormasi kaca almistin konuda goremedim bir de video performansi nasil izleniyor mu
  • Nejat arkadaşım eline, diline, koluna sağlık çok güzel bir inceleme olmuş,bir çok konuda aydınlandım.
    Heralde bu aleti en iyi çözenlerden biri olduğun için sana bir konuda danışmak istedim.
    Ben de anneme bi tane seninkinin 4gb olanından aldım. Aldığımız gün ilk şarjını yaptık.Şimdi ikinci şarjını yapmak istiyorum. Cahilliğimi bağışlayın ama bir şeyi kesinlikle çözemedim. Ben bu aleti usb den şarj etmek istediğimde ekranda sadece senin "yeni bir cihaz olmasına rağmen hemen firmware update istedi, sorunsuz bir şekilde yaptı." yazısının altındaki resminde gözüken şekilde bu aletin ekranında beyaz giriş resmi ve altında da "bağlı" yazısı onun altında da "Bağlantıyı kesip çıkarın " yazısı var. En üste de saat ve yanında da içinde şimşek işareti olan pil simgesi var. Benim anlamadığım bunu değiştiremiyorum. Yani kullanım kılavuzunda gösterdiği gibi ekranda sadece şarj olan büyük pil simgesi veya açık menude dolaşma olanağı vermiyor. Pil şarj oluyor mu acaba o anda ve bunu nasıl aşarım yoksa bu alet arızalı mı? Çok uzun anlattım özür dilerim,vaktinizi alıyorum...

• soru bana deil ama olsun ben biraz bahsedeyim uboot arkadaşım

cihaz şarj oluyo merak etme itunes ile bağlı olduğu için ekrandaki yazılar o şekilde. itunes üzerinden "eject" tuşuna basıp dosya tranferini kes, ipodun hala şarj olmaya devam eder ama menulerin içinde dolaşabilirsin artık bu durumdaykende aleti kapatırsan ( play tuşuna uzun basarak bekletmeye al kapat yani ) artık o bahsettiğin büyük pil şekli ekrandadır

ipodun usb ile bilgisayara bağlı olduğu her durumda şarj oluyo bu konuda ise merak etmene gerek yok

• 2 sorum var.

1)Bilgisayarında yüklü olan iTunes'da Genius özelliğini açabiliyor musun?
    2)Eğer bilgisayarındaki açıksa iPod'dakini de açabiliyorsundur. Ancak bilgisayarındaki açık değilse (yani "Sizin bölgenizde çalıştırılamaz" gibi bir uyarı veriyor benimkinde, ondan bahsediyorum) iPod'unki onunla mı alakalı? Yani demek istediğim iPod'daki genius özelliği bilgisayar ile bağımlı mı?

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uboot

Nejat arkadaşım eline, diline, koluna sağlık çok güzel bir inceleme olmuş,bir çok konuda aydınlandım.
    Heralde bu aleti en iyi çözenlerden biri olduğun için sana bir konuda danışmak istedim.
    Ben de anneme bi tane seninkinin 4gb olanından aldım. Aldığımız gün ilk şarjını yaptık.Şimdi ikinci şarjını yapmak istiyorum. Cahilliğimi bağışlayın ama bir şeyi kesinlikle çözemedim. Ben bu aleti usb den şarj etmek istediğimde ekranda sadece senin "yeni bir cihaz olmasına rağmen hemen firmware update istedi, sorunsuz bir şekilde yaptı." yazısının altındaki resminde gözüken şekilde bu aletin ekranında beyaz giriş resmi ve altında da "bağlı" yazısı onun altında da "Bağlantıyı kesip çıkarın " yazısı var. En üste de saat ve yanında da içinde şimşek işareti olan pil simgesi var. Benim anlamadığım bunu değiştiremiyorum. Yani kullanım kılavuzunda gösterdiği gibi ekranda sadece şarj olan büyük pil simgesi veya açık menude dolaşma olanağı vermiyor. Pil şarj oluyor mu acaba o anda ve bunu nasıl aşarım yoksa bu alet arızalı mı? Çok uzun anlattım özür dilerim,vaktinizi alıyorum...

dostum onur arkadasımız cok guzel sekilde anlatmıs, bende ozelden mesaj attim. gonlunu ferah tut, usb ye taktigin her an ne yaparsan yap bilgisayarın uykuda degilse ipod un sarj olur. slmlar.

• quote:

3- ayarlarda bir volume limit var, o menuye gelip, volume limit i kaldırmak, masimum yapmak mumkun degil malesef. orada takılı kalmış, ancak o bölümde iken maksimum yapılabiliyor bir 10 saniye sonrada ''now playing'', yani güncel çalan parçaya geçiyor.

gerçi volume limit maksimum sesin iki altına kilitlenmiş, yani çok bir fark yok. ve limitli halde de sennheiser kullanırsaniz herhangi bir ses düzeyi eksikliği hissetmiyorsunuz. ben maxta dinleyemiyorum, rahatsız ettiğinden.

bu kısımda bir hata olabilir mi? çünkü benimkinde tamamen açılabiliyor ses sınırı.. hiçbir yerde kilitlenmiş değil yani.. ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ICDeddPeople

quote:

3- ayarlarda bir volume limit var, o menuye gelip, volume limit i kaldırmak, masimum yapmak mumkun degil malesef. orada takılı kalmış, ancak o bölümde iken maksimum yapılabiliyor bir 10 saniye sonrada ''now playing'', yani güncel çalan parçaya geçiyor.

gerçi volume limit maksimum sesin iki altına kilitlenmiş, yani çok bir fark yok. ve limitli halde de sennheiser kullanırsaniz herhangi bir ses düzeyi eksikliği hissetmiyorsunuz. ben maxta dinleyemiyorum, rahatsız ettiğinden.

bu kısımda bir hata olabilir mi? çünkü benimkinde tamamen açılabiliyor ses sınırı.. hiçbir yerde kilitlenmiş değil yani.. ??

cok cok sagol dostum, evet bunu sonradan kesfettim. volume limit maksimum a alinabiliyor ama o sırada sarki dinliyorsanız, dinlediginiz sarkının sesi dusuyor, tekerlegi cevirdikce, sizde volume limit yukselmemis saniyorsunuz. cok sagolun dikkatiniz icin. duzelticem hemen.

• rica ederim.. evet dediğiniz gibi.. önce şarkı dayken full ses açıp sonra volume limit e baktığımızda son kademede olduğunu görebiliyoruz.. en azından kısıtlama getirmemişler, ona sevindim ben.. ben de size teşekkür ederim tekrar böyle güzel bir inceleme için.. :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.