Şimdi Ara

2 POLİS, 2 BEKÇİNİN yanında silahla adam vuran eşkiya. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bireysel silahlanmayı savunan cahilleri göremiyorum. O elindeki oyuncak değil. Adamın silahı eline aldıysa sıkacak demektir. Sorunu çözmek istiyorsan kaynağına inecek. Silaha erişimini keseceksin. Japonya'da Güney Korede niye silahlı saldırı yok?

• Sen zaten somuru altindasin.uyanda baliga gidek.sen tebasin teba.onlar ise coban.

Pakitan gibi yakinda ellerinde mese odunuyle kari kizinizin orasjni burasini sopaladiklarinda mi anlayacaksiniz  

Bu gune kadar azinliklara hakaretle kendini tatmin edip devletin asli unsuru sanan bir garibansin.

Onlar adam edildi sira sizde.devletinizin gercek yuzunu goreceksiniz.. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komik

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Önceden ben de öyle düşünüyordum, ama zamanla Pollyannacılık oynamayı bırakıp hayatın gerçeklerini kabul etmeye karar verdim. Örnek verebileceğin 1-2 ülke haricinde neredeyse her ülkede suçlu insanların silaha erişimi var(Türkiye zaten berbat halde), Türkiye'de bu saatten sonra suçluların silah bulmasını engelleyecebileceğini düşünüyorsan lütfen bir kenara otur bir düşün ben ne hayal ediyorum diye sonra tekrar konuşalım.

Şimdi Türkiye'de suçluların silah bulmasını engelleyemeyeceğimizi kabul ettiğimize göre en azından işinde gücünde düzgün vatandaşın kendisini koruyabilmesi için, devletin bu insanlara bir şans vermesi lazım ve bu şanslardan birisi bireysel silahlanmadır, karşınızda size silah çekmiş birine karşı tek kozunuz(çünkü polis bile göz göre göre ölmenizi izliyor). Bende isterim kimse silah bulamasın ama buluyorlar, engelleme ihtimalimiz de yok denecek kadar az, o yüzden hayallerle değil gerçeklerle yaşayalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Kimin suçlu olacağını nereden biliyorsun? Suç işlemeden önce kafasının üstünde ampül mü yanıyor?

Kim kime göre suçlu, kim kime göre suçsuz? Suçlu, suçsuz ayrımı yapamazsın. Düzgün, düzgün olmayan ayrımı yapamazsın. Bana göre sen düzgün insan değilsin, sana göre ben düzgün insan değilim. Kime göre düzgün insan. Düzgün insan tanımını kim yapacak? Devlet silah ruhsatı verirken kafasında ampül yanıp yanmamasına mı bakacak? Olması gereken hiç kimsede silah olmamasıdır. İnsan ayrımı yapmadan. Avrupada, Japonya'da, Güney Korede insanlar niye silaha erişemiyor? İsteyince oluyor demek ki.

Devletin gücü sınırsızdır. Devletin kendi sınırları içinde yapmak isteyip de yapamayacagı tek bir şey yoktur. Bu listeye Çin'i de katalım. 1.5 milyarlık ülkede millet silaha erişemiyor. Bizim 90 milyonluk ülkemizde vuran tutanı bilmiyor. Neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 28 Ağustos 2024; 18:32:26 >
    Ne anlatıyorsun hocam sen? Ben suç işlemeden suçlu suçsuz ayırt edelim mi dedim? Ben bulmak isteyen adam silahı zaten buluyor diyorum, burada da suçlu olarak yasadışı silah bulunduran ve başka suçları da işleyen insanları kastettim, bunu anlamak çok zor değil. Ayrıca suçlu dediğimiz insanların çoğu imkan olsa da legal silah bulundurmaz zaten, taşıma ruhsatı alacak adamların da suç işleme oranı zaten diğerine kıyasla çok daha düşük.

swi swissinfo.ch
    How Switzerland combines a passion for guns with safety
    https://www.swissinfo.ch/eng/business/how-switzerland-combines-a-passion-for-guns-with-safety/49115108

en.m.wikipedia.org
    Estimated number of civilian guns per capita by country - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Estimated_number_of_civilian_guns_per_capita_by_country

İsviçre silahlanma oranının yüksek olduğunu bildiğim bir ülke, yine diğer Avrupa ülkeri de sıralamaya üstlerden girmiş. Avrupa'da taşıma izni ne kadar zor, ne kadar kolay bilmiyorum ama sonuç olarak silaha ulaşımları var, haliyle Türkiye gibi bir ülke için silaha ulaşımı engellemenin ne kadar zor olduğunu anlamanız lazım.

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Suçsuz insana silah verelim diyorsun. Suçluyu sıksın gebertsin diyorsun. Lafı kıvırma. Bende diyorum kimin suçlu olacağını nereden biliyorsun. Bugünün suçsuzu yarının suçlusu olabilir.

Amerikada senin tamda istediğin bireysel silahlanma var. Herkes birbirine sıka sıka geziyor. Okul katliamları, AVM katliamları, klise katliamları her yıl ülkede bir sürü keyfe keder silahlı saldırılar oluyor. Trump'a bile suikast yapıldı. Trump'a saldıran kişi suçlu muydu, değildi. Ne oldu silaha erişti katliam yaptı. Bak ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlattım.

İsviçre örneğini vermişsin, ne olmuş İsviçrede bireysel silahlanma mı olmuş? Suçsuzlar suçluları öldürmüş? Verdiğin örnek anlamlı bir şey ifade etmiyor.

Lafı kıvırma mı? Okuduğunu anlama kapasiten olmadığı için bu yazacaklarımı da anlamanı beklemiyorum ama senden başka birisi okuduğunda "cevap veremedi" olmasın diye yazıyorum.

İlk yorumumda da net bir şekilde belirttim ama daha detaylı yazayım ki sen anlayabil, birisi sana silah çektiğinde eğer sende bir silah yoksa hayatın o adamın vicdanına ve yeteneğine bağlıdır, kısaca kurbanlık koyundan farkın olmaz. Kimsenin suçlu ya da suçsuz olduğuna karar vermiyorum, basitçe diyorumki bana trafikte, yolda silah çekecek kadar manyak adamlarda zaten silah var, kendimi korumak için bende silah yok. Kendini korumak = suçsuzluk, başkasına saldırmak = suçluluk, 5 yaşındaki yiğenimi hayal ederek anlattım umarım daha büyük gelmemiştir sana.

Amerika olayına gelirsek, senin anlama seviyene göre Amerika'da silahlanma serbest olduğu için bu tip olaylar oluyor, ben de diyorumki Türkiye'de serbest değil ama yine oluyor, demek ki sorunun kaynağı yasal olarak bireysel silahlanma değil? Bu konuda da diyorsunki silah bulmayı imkansız hale getirelim kimse bulamasın(cahilce verdiğin Avrupa örneğindeki gibi), ben de diyorum ki Avrupa bile silahlanmayı sıfırlayamamışken sen bu coğrafyada silahlanmayı sıfırlayabileceğine neye dayanarak inanıyorsun? Yani hayal dünyası ve gerçeklik kıyaslaması yapıyoruz, hatta üzülerek söylüyorum şirinler de gerçek değil.

En son cümlene gelecek olursak zaten kendi kendine cevap vermişsin ama onu anlamak zor gelmiş olabilir sana ben açıklayayım, İsviçre'de ve diğer bir çok Avrupa ülkesinde bireysel silahlanma var görüldüğü gibi ve bu oranda bir suç yok, yani legal olarak bireysel silahlanma olduğunda insanlar rastgele adam öldürmeye çıkmıyor senin düşündüğünün aksine.

Muhtemelen kendini çok hümanist zanneden tiplerden gördüğün fikirlerden birisidir bu, silah olmasın, savaş olmasın, şiddete hayır vs.(ki keşke olmasa) ama malesef gerçek dünyada bunların hepsi var ve yarın bunlarla karşılaşma ihtimalimiz çok yüksek. Haliyle ben magandaların zaten silahının olduğu bir yerde, düzgünce hayatını yaşayan vatandaşın kendini korumak için yasal olarak silah taşımasına destek veriyorum. Fikirlerin geliştikçe söylediklerimi gerçekten anlamaya başlarsın, dert etme.

• Ne bekliyorsunuz ülke ne ki polis ne olsun. Bugün bu mesleği yapanların çoğu öğretmenlik mezunu, mühendislik mezunu yada fakülte mezunu ponçik tipler. Adamların dakika imkanı olsa polis olmazlar ki. Hepsi kaçar gider. Malum ülkede liyakat eğitim adalet olmayınca da herkes her mesleği yapabiliyor.

• polislerin çoğu böyleki.Bunlara sözde dövüş eğitimi veriliyor daha gard almayı bilen polis görmedim.Silahlı adamın nasıl silahı alınır.İkaz nasıl yapılır.5-6 sene önce esenyurtta 2 grubunun kavgasında polis arabasının kavgayı ayırmadan dümdüz basıp gittiğini görünce anladım zaten.Adamlarda suçlularla baş edebilecek silah,dövüş eğitimi zayıf.Ve en önemlisi kendilerini kolay kolay tehlikeye atmıyorlar.Devletin polisi kendini tehlikeye atmıyorsa siz hiç atmayın akıllı olun.

• Bunlar arkadaşlar mülakatlarda 100 puan verilerek polis yapılmış polisler.son 10 yıllık polis alımları kontrol edilsin özellikle Süleyman Soylu dönemi.Birde devlet memurlarının hepsi neden Karadenizli bunlar akraba mı diğer sorum.
    Edit bu tip durumlarda asla polise güvenmeyin nefsi müdafaa yapın yoksa canınızdan olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajapai -- 29 Ağustos 2024; 23:45:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Polisin silahı almaya çalışması tam bir komedi... Dehşet içerisinde izledim,

* Abi resmen kadın gibi arkadan beline sarılmış elindeki silahı almaya çalışıyor, adam o ara 2-3 kişiyi (polisde dahil) çok rahat vurabilirdi.

* Bu silah konusunda ya çok katı kurallar getirilecek yada benim yaptığım gibi silah sahibi olacaksınız yoksa çok sıkıntı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.