Şimdi Ara

2 Power Birleştiricem Ama Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi 2 power birleştirme yolu var. Ama biraz korkularım var ne kadar doğru ne kadar yalnış yardım ederseniz sevinirim. 2 Power da aynı mı olmalı yoksa mesela biri 300 w biri 350 w olsa birleştirsem ve yuksek woltajlı power anakartıma taksam ve diğer powerı da cdrom hdd vs. bağlasama bana sorun çıkartırmı sizin tavsiyeleriniz nelerdir.

100-200 ytl verip 400 - 450 w bi psu alcama 2 power ile çalışmak daha mantıklı geldi bana sizce ?

• doğru yöntem. vakti zamanı ile everpover 300w overclockta yetmeyince onunla dandik bir 300w psu kullanmıştım bu yöntemle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

doğru yöntem. vakti zamanı ile everpover 300w overclockta yetmeyince onunla dandik bir 300w psu kullanmıştım bu yöntemle.

peki dostum sende herhalde benim yapmak istediğim gibi kullandın sorun çıkarttımı zarar verecek bir durum varmı sence ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerup -- 24 Eylül 2007; 2:11:43 >
  • yok. sadece yeşil ve siyah kablo açılma sinyalini taşıyor. yani sorun yok düğmeye bastığında ikipsu yada açılma sinyali gidecek hepsi bu. yalnız dikkat et yeşil (1 tanedir) kablo yerine mavi falan alma ayrıca herhangi bir siyahı kullanabilirsin.
  • Pratikte çalışır ama iki güç kaynağını paralel bağlamak sakıncalar doğurabilir.
    Böyle bi durumda iki güç kaynağı arasından akım geçmesi mümkün olabiliyor.
    Konu hakkında mühendislik düzeyinde bilgisi olan bi arkadışımız daha iyi açıklacayaktır.
  • paralel bağlanmıyor. sadece iki psu aynıanda açılıyor ve birbirinden bağımsız çalışıyor.
  • arkadaşlar yorumlarınız iç açıcı resim de de gördüğünüz gibi sadece ateşleme sistemini bağlantı olarak yapcam 2 psu birbirine yorumlarınızdan anladığım kadarıyla sorun olmayacak teşekkür ederim hepinize güzel yorumlarınızdan dolayı ellerinize sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

paralel bağlanmıyor. sadece iki psu aynıanda açılıyor ve birbirinden bağımsız çalışıyor.

Paralel bağlanıyor kabul ediliyor bu durumda, çünkü aynı şase üstünde çalışıyorlar ve iki kaynak arasında kısa devre riski söz konusu.
  • peki 2 psu yu bağlamak istersek amperleri yükseltmek için bende araba amfisi var evde tek psu az gelio 2. yi bağlamak için nası bi devre yapmam lazım biri 16 amper diğeri 14 amper

yani 30 amper olma şansı varmı
  • Ben bu şekilde iki güç kaynağını paraler bağladım biri 230w diğeri ise 200 ilk güç kaynağım anakartı çalıştırıyor diğeri ise sürücüleri ama fazla bir fark görmedim
  • ben de çift psu kullanıyorum lakin herhangi bir şeyi beraber bağlamadım 1. direk anakarta bağlı olsan bir molexin 12volt kısmına bir role bağladım ve rolenin tetiklenen kısmına diğer psu nun yeşil ve siyah kablosunu bağladım 2. psu herhangi bir şekilde bir birine bağlı değil biri sadece anakartı işlemci vga yı besliyor diyer 300 wattlık psu fanları ve sürücüleri besliyor
  • bağladım arkadaşlar şemada gösterdiğim gibi umarım sorun çıkartmaz şuanda 4 saat oldu bir sorun gözükmüyor 2-3 güne kadar hdd soğutuclarım fanlarım ve neonlarım gelince bakalım nasıl birşey olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizfeneri34

Ben bu şekilde iki güç kaynağını paraler bağladım biri 230w diğeri ise 200 ilk güç kaynağım anakartı çalıştırıyor diğeri ise sürücüleri ama fazla bir fark görmedim

zaten fark görmek için yapmıyoruz bunu bizde arkadaşım usblerinde 6-7 bağlantı olursa 3-4 fanın olursa 2 cd okuyucu 3 hdd olunca korkuyor insan tek power ile :) maksat burada tek power herşeyi yüklememek
  • kullanacağın güç değerleri birbirine yakın olursa sorun olmaz..aslında normalde de sorun olmaz diye düşünüyorum..sonuçta paralel bağlılar (şaseleri ortak)..
  • ikisinide şekildeki gibi baglayamassın bir biri içiinden kısa devre olurlar
    ama biriyle anakartı beslersen ve ötekiylede fan dvd rw hdd gibi, sadece şase sini birleştirmen yeter siyah olan kabloyu

resimdeki gibi deneme sakın patlatırsın power lari sadece şase sini birleştir

not: lise 1-elektriik
    2-3-4-elektronik
    üni. t.b.m.y.o End. Elektronik okudun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlado -- 27 Eylül 2007; 6:02:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mlado

ikisinide şekildeki gibi baglayamassın bir biri içiinden kısa devre olurlar
    ama biriyle anakartı beslersen ve ötekiylede fan dvd rw hdd gibi, sadece şase sini birleştirmen yeter siyah olan kabloyu

resimdeki gibi deneme sakın patlatırsın power lari sadece şase sini birleştir

2-3-4-elektronik
    üni. t.b.m.y.o End. Elektronik okudun

dostum sen olayı daha iyice kavrayamamışsın olayı bi anla güzelce sonra yorumunu ekle bence :) allah aşkına şekle güzelce bi bak ya ne olur ne görüyorsun farkındaysan şekilde sadece anakarta tek güç kaynağından güç gidiyor 2 nci güç kaynağı kabloları nereye bağlı :) ayrıca sadece şaşe birleştirirsek power nasıl çalışacak on güç kablosunuda birleştirmezsek bizim burada yaptığımız 2 power birleştirmek mantıksal olarak 2 nci powerın sadece ve sadece açma kapama olayını yaptık ilk power üzerinden 2 nci power zaten sadece hdd cdrom fan vss bağlı neden bu kadar heyecanlandın yanar diye :)

ayrıca senin

2-3-4-elektronik
    üni. t.b.m.y.o End. Elektronik okudun yazmışsın ama okudun sanıyorum ki

Aldığın eğitimlere yazık valla onca sene oku oku sonra gel bu güzel yorumu yap tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerup -- 27 Eylül 2007; 12:27:24 >

• senin aldıgın egitime yazık asıl normal pilmi baglıyon sen paralel güç kaynagı baglıyorsun içinde onların bobin vs. ufak trafolar var birbirini kısa devre eder onlar al iki tane 9v luk güç kaynagı dene calıştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.