Laptopumun bir VGA, bir HDMI ve 4 USB çıkışı var (Dell Inspiron 15R 7520 - 2010 senesi civarı - W7 Home Premium) . VGA girişi olan bir ekranla kolaylıkla iki ekranlı olarak kullanabiliyorum.
Fakat 3. ekran için HDMI değil de VGA veya DVI girişli bir ekran olursa, HDMI çıkıştan VGA/DVI girişe çevirilebilme imkanı var mı? Varsa ne diye satılıyor?
Bir de, 4. ve daha fazla ekran (laptopun kendi ekranı dahil, yani 3. ekstra ekran ve sonrası) istendiğinde, laptoptaki VGA veya HDMI çıkışlarını splitter/çoğaltıcı (emin değilim doğru donanım mı bu iş için) kullanabilir miyim? Yoksa USB çıkışlarından birini kullanmam gerekli mi olcak? USB kullanacaksam ve kullanacağım ekranın USB girişi yoksa nasıl bir çözüm olabilir?
Kısaca, laptopuma 3 veya daha fazla ekran bağlamak istiyorum, nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Uzun sorudan dolayı özür diliyorum, herkese hayatında kolaylıklar dileğimle.
Adım adım gidersek;
HDMI çıkışını DVI a çeviren 3-4 dolarlık çeviriciler var. VGA değil DVI'a çeviren alın ve DVI monitor alın mutlaka. Sorunsuz kullanırsınız.
Ama sizin notebooktaki ekran kartı harici 2 monitör destekliyormu önce bir test edin bence.
Daha çok ekran konusunda gelirsik, splitter vs ise ancak aynı görüntünün tekrarını yani aynısını alırsınız. Bunu ne için kullanacaksınız?
Cevap için teşekkürler.
Ekran kartımın harici 2 veya daha fazla monitör destekleyip desteklemediğini nerden bakabilirim? AMD Radeon HD 7730M ve Intel HD Graphics 4000 gözüküyor. AMD'nin 7730M sayfasından:
quote:
Cutting-edge integrated display support DisplayPort 1.2 Max resolution: 2560x1600 per display Multi-Stream Transport 21.6 Gbps bandwidth High bit-rate audio HDMI (with 3D, 4k, Deep Color, x.v.Color) Max resolution: 4096x3112 1080p60 Stereoscopic 3D Quad HD/4k video support Dual-link DVI with HDCP Max resolution: 2560x1600 VGA Max resolution: 2048x1536
Ok, splitter işimi görmez o zaman, aynı ekranı çoğaltmaya çalışmıyorum, onun yerine laptopumun ekranını genişletmeye çalışıyorum, mesela her ekranda farklı bir pencere açıp çalışmak istiyorum. Finans filmlerindeki çok ekranlı masalar gibi :) .