Şimdi Ara

5+1 Ses Sistemini Mac Mini ya da Macbook'a Bağlama Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım Logitech X-530 5+1 ses sistemini Mac Mini'mde veya Macbook'umda 6 kanallı çalışacak biçimde kullanmak istiyorum fakat bir türlü başaramadım, nasıl mümkün olacağını da anlayamadım.. Tabi öncelikle mümkün mü değil mi bunu sormam lazım sizlere.. Bir ses kartı ya da herhangi bir aparat kullanmadan mümkün müdür aceba?..

Ses sisteminin kaynak bir cihaza bağlanması için yeşil, siyah ve turuncu olmak üzere üç tane jack'i var ancak hem Mac Mini'de hem de Macbook'ta sadece bir jack girişi bulunuyor ses sistemini bağlamak için. Yeşil olan jack'i bağladım ve ses aldım fakat 5+1 olarak çalışmadı.. :/ 5+1 USB ses kartı alayım diyorum ama onlarda dahi iki giriş var. Hatta bazılarında girişlerden birisinin üstünde mikrofon işareti görünüyor, yani geriye yine sadece bir giriş kalıyor bağlamak için.. Yani ses sisteminden gelen üç tane jack, kaynak cihazların üstünde bir tane jack girişi varken ben bu ses sistemini nasıl bağlayabilir ve 5+1 çalışacak şekilde kullanabilirim?

Ses sisteminin kutusundan bir tane de dönüştürücü gibi bir aparat çıktı, bir tarafında üç tane jack girişi var, öbür tarafında iki çıkış. Bu aparatı kullanarak ikiye düşürebiliyorum fakat Mac Mini'de, Macbook'ta, hatta 5+1 USB ses kartında tek giriş varken nasıl bağlamalıyım ki ses sistemini 5+1 olarak kullanabileyim? Bu durum ses sistemini bağlamak istediğim diğer cihazlar olan receiver ve TV için de geçerli, yani onlarda da ses sistemi bağlamak için sadece bir giriş var. Nasıl bağlamam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım, teşekkürler..

• Arkadaşlar ocağınıza düştüm, yardımınıza ihtiyacım var.. Hiç kimseden yanıt yok mu?.. :/
  • o karmaşayla ugrasmaktansa çözüm olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/Hoparl%C3%B6r%20(Speaker)/logitech-980-000541-wireless-speaker-music-adapter-(bluetooth)/productdetails.aspx?I_ID=57768 öneririm...yada optik kablo al macbooklarda kulaklık yerine tak diğerinide ses sistemine takabilirsin eğer optik çıkışı varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mukon89

o karmaşayla ugrasmaktansa çözüm olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/Hoparl%C3%B6r%20(Speaker)/logitech-980-000541-wireless-speaker-music-adapter-(bluetooth)/productdetails.aspx?I_ID=57768 öneririm...yada optik kablo al macbooklarda kulaklık yerine tak diğerinide ses sistemine takabilirsin eğer optik çıkışı varsa

Öneri için teşekkür ederim mukon89, o adaptörden almayı zaten düşünüyorum. Ancak ses sistemini hem macook'ta hem Mac Mini'de, hem iPhone'da hem de TV ve receiver'da kullanmayı düşünüyorum. TV ve receiver üzerinden o adaptöre bağlanma şansım olmadığından kablolu bağlantıya ihtiyacım da zorunlu olacak. Özelikle onlar açısından sormuştum ama yanıtımı aldım. Tekrar teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Frederick Charles Krueger
    Kutudan çıkan o aparat zaten bunun için var dostum :) bir ucu 1x jack diğer ucu 2x rca olan kablo alıp, iki ucunu o aparata boşta kalan tek jackide pc ne bağlayacaksın. Dur örnek resim koyim http://resim.donanimhaber.com/upfiles/952659/E2709D3ECE814A56AC5582AB172D2451.jpg

quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/15/adattatore3522rca.jpg/sr=1 Bağladığında böyle olacak tek boşta kalan jackide pcye takacaksin. Sanırım tamamıyla anlaşılmıştır:)

Arkadaşlar on numarasınız, örnek resimlerle destekleyerek yanıtladığınız için çok teşekkür ederim, bu işimi oldukça kolaylaştırdı. Merak ettiğim şey bu şekilde bağladığımda sistem 5+1 olarak çalışacak mı aceba?

Bir de ben bu ses sistemini aynı anda birden fazla cihazla kullanmak istiyorum. Yani aynı anda derken kastım bütün kaynaklardan aynı anda beslenmesi değil. İstediğim şey sadece kabloyu bir cihazdan çıkartıp diğerine takma derdiyle uğraşmamak. mukon89 arkadaşımızın önerdiği aparat bluetooth ile bağlanabildiğim Macbook, iPhone gibi cihazlarda işime yarayacak ve beni kablo tak çıkar derdinden kurtaracak. Ancak ben aynı zamanda TV'ye ya da uydu alıcısına da bağlamak istiyorum. Kablo takıp çıkartmadan bunu yapabilmemin bir yolu var mı aceba? Hangi cihaza bağlı çalışacağını değiştirmek için bir düğmeye basmak ya da mandalı çevirmek gibi şeyler sorun değil ancak kabloyu takıp çıkartmak yıldırıyor insanı. Ses sistemini birden fazla cihazla kullanabileceğim bazı aparatlar olduğunu duymuştum fakat bu aparat nedir, nerden bulunur, nasıl bağlanır bilmiyorum doğrusu.. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Ayrıca bir başlık açmaya gerek kalmadan bu soruya da bir yanıt alabilirsem süper olacak.. Tekrar teşekkür ediyorum..

• quote:

http://www.ereyon.com.tr/urun/playvision-hda-51a-digital-sound-decoder.aspx

Örnek olması için koyuyorum. Bu yada benzeri bir ürün işini görebilir. Mesela bunda 1 koaksiyel 2 optik nokta var. Bu bağlantılara sahip 3 cihazı bağlayabilirsin böylelikle. Cihazida 3 jackla direk ses sistemine bağlıyorsun. Hangi cihazdan ses gelmesini istersen tıklayarak kaynak seçiyorsun.

Bilgi ve link için teşekkürler Frederick Charles Krueger, biraz pahalı bir aparata benziyor fakat kablo söküp takmaktan nefret ettiğim için eğer işimi görecek olursa almayı düşünebilirim. Ses sistemleri konusundaki cehaletim için kusura bakma fakat cihazı incelediğimde dört giriş görünüyor: "2 x SPDIF giriş, 1 x Coaxial Giriş, 1 x Stereo" Bu girişlerin anlamı nedir? SPDIF girişe ne tür bir cihazı, Coaxial girişe ne tür bir cihazı ve sterio girişe ne tür bir cihazı bağlayabilirim? Son olarak, cihaz üstünde ses kaynağını seçebileceğimiz bir tuş ya da buton falan göremedim. Eğer cihazı tanıyorsanız diye soruyorum; ses kaynağını nasıl seçiyoruz? Bilgisayarla ulaşacağımız herhangi bir yazılımın arayüzünden mi yoksa manuel olarak seçme şansımız var mı? Tekrar teşekkürler..

• Frederick Charles Krueger'den ya da sorularımın yanıtını bilen başka arkadaşlardan bir yanıt yok mu?.. :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ses sisteminin optik çıkışı varsa ki zannetmiorum o modelde,tv yada uydu alıcısına öyle baglardın diğer bağlantıyıda logitech wireless ile yapabilirdin.yani kısacası optik çıkış en rahat çözüm olurdu :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.