Şimdi Ara

2 Power Supply Bir Birine Nasıl Bağlanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle s.a Benim Şöyle bir sorum olacak sizlere bilenler varsa yardım ederse çok sevinir ve dua ederim.

Arkadaşlar şimdi ben 2 tane ATX 350 w veya 400 w power supply biribirine bağlamak istiyorum ama araştırmalarım doğrultusunda bir sonuç elde edemedim.Bilgisayarım düğmesine bastığımda iki power supply aynı anda çalışmasını ve başlat dan bilgisayarımı kapattığımda aynı anda kapanmalarını istiyorum böyle birşey mümkünmüdür acaba bilgisi olan tüm arkadaşlardan yardım bekliyorum bu konuda bilgisi olanlar lütfen esirgemeyiniz birde emin olmayan arkadaşlar lütfen cevap yazmasınlar çunku bilgisayarımda 5 hdd 3 cd bulunmakta yanmasını istemem açıkcası bu arada 2 nci power supply gücü kasamda takılı olan power supply arkasındaki dişi çıkıştan yani extra monitör güç çıkışından almayı düşünmekteyim...

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerup

Arkadaşlar öncelikle s.a Benim Şöyle bir sorum olacak sizlere bilenler varsa yardım ederse çok sevinir ve dua ederim.

Arkadaşlar şimdi ben 2 tane ATX 350 w veya 400 w power supply biribirine bağlamak istiyorum ama araştırmalarım doğrultusunda bir sonuç elde edemedim.Bilgisayarım düğmesine bastığımda iki power supply aynı anda çalışmasını ve başlat dan bilgisayarımı kapattığımda aynı anda kapanmalarını istiyorum böyle birşey mümkünmüdür acaba bilgisi olan tüm arkadaşlardan yardım bekliyorum bu konuda bilgisi olanlar lütfen esirgemeyiniz birde emin olmayan arkadaşlar lütfen cevap yazmasınlar çunku bilgisayarımda 5 hdd 3 cd bulunmakta yanmasını istemem açıkcası bu arada 2 nci power supply gücü kasamda takılı olan power supply arkasındaki dişi çıkıştan yani extra monitör güç çıkışından almayı düşünmekteyim...

Merhaba,

Herhangi bir elektrik/elektronik mühendisi size bu anlamda bir bağlantının yapılmaması gerektiğini söyler. Anahtarlamalı Güç Kaynakları prensiplerinden dolayı bu 2 kaynağın gerilim uçlarında kaçak akımlar oluşur ve sisteminize hasar verir. Bunu kedinlikle yapmayınız.

• Peki Arkadaşlar Şöyle Birşey yapsam 2 nci power supply taksam yeşil ve siyah uca bi on off düğmesi taksam ve bu 2 nci powere hdd cd rom ve kasa fanlarını bağlasam önceden 2 nci powere on yaparak çalıştırsım sonra pc açsam sorun çıkartır mı sizce ? benim hdd cd ve fanlara bir zarar verirmi sistemden önce hdd cd ve fanların çalışması
  • aynı aynda calısıp kapanmasını istiyorsan powerın 20 pinlik anakart baglantısından yesil kabloları birbirine bagla, her 20 pinlik baglantıda birer yesil vardır zaten. ve 20 pinlik anakart baglantısından bir tane siyah kabloyu obur powerın bir siyah kablosuna bagla(20 binlik baglantıda 4 5 tane siyah kablo vardır herhangi birtanesini obur powera bagla). dumeye bastında calısaıcaktır har ikiside.
  • he burdaki mantık ta sudur bilgisayarın on of tusunu her iki powera bağlamıs oluyorsun.
    anakartan gelen ac sinyali har iki powera gidiyor ve ikiside calısmaya baslıyor. denendi kulanıldi.
    ayrıca bu olayı detaylı olarak burdanda gorebilirsin
    http://www.thgtr.com/howto/20020531/index.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: peyamsalehi

aynı aynda calısıp kapanmasını istiyorsan powerın 20 pinlik anakart baglantısından yesil kabloları birbirine bagla, her 20 pinlik baglantıda birer yesil vardır zaten. ve 20 pinlik anakart baglantısından bir tane siyah kabloyu obur powerın bir siyah kablosuna bagla(20 binlik baglantıda 4 5 tane siyah kablo vardır herhangi birtanesini obur powera bagla). dumeye bastında calısaıcaktır har ikiside.

peyamsalehi arkadaşım çok teşekkür ederim senin sayende bu olayıda çözdüm bir elektronikçiye sormuştum bana 100 ytl fiyat çekmişti birleştirmek için neyse ben şimdi yeşil ve siyah uçları tek tek ölçtüm hep aynı değeri veriyor birleştirdim 2 power yine ölçtüm değerlerde bir farklılık olmadı ama halen birşeltirip çalıştırıp çalıştırmamakta kararsızım bu işi test eden ve kullanan arkadaşlardan destek bekliyorum sizce birleştirmelimiyim yoksa birleştirmemelimiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerup -- 2 Haziran 2007; 10:58:24 >

• olaya su acıdan bak eger sisteminde iki tane dandik power kulanıyorsan birlestirmen sadece 200wat katkı salayacaktır. ama her iki poweın koruma devreleri olmadından sistemin gene risk altında olacaktır.
    tavsiyem en azından fsp 235 yada fsp 200 luk iki guc kaynagını 5-10 milyon liraya hurdacılardan bulup o ikisini birlestimendir. bu sekilde hem 400-450 watlık powerın olur hemde powerlarda koruma devreleri olucagından dolayı sistem koruma altında olur. ban bir tane fsp 250 watlıgı 2 milyona almıstım ve dandik bir powerla birlestirdim ama goze pek hitab etmedinden bıraktım bu olayı ve paraya kıyıp 500 watlık power aldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki psu'daki voltaj akışı aynı değilse sisteme ciddi zararlar verir.Bunlar sistemin yanması ve hep reset çekmesi gibi..2 tane psu kullanmak sakıncalıdır..

çok kullanmamakta fayda vardır.İleride 500 watt gibi bir psu alman lazım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.