sorum su 2 adet power supply birleştirmek istiyorum ...fazla akım cekmek için oto amplisi beslicem ewde kullanıcagım yöntem su
1 adet FEEL HURRİCANE PSU--+5 voltta 40A akım verıyor 1 adet RAİN MARKA PSU-------+5 volta--24A akım verıyor
anfim normal sartlar altında 12 voltta calısıyor.ama denedim 10 v calısmasında bi problem olmadı gayet iyi
şimdi bu power supply leri birleştirme konusunda şüphelerım var +5 kırmızı kablo oluyordu sanırım ..2 powerın kırmızı kablolarını birleştirip anfıye girsem herhangı bı sorun olurmu....buna paralel baglama denıyor sanırım..bu sekılde bagladıgım zaman powerlar calısrmı cakısma olurmu
neticede ikisisn bağlarsam 64Amperlik bır akım almıs olucam ve bu da muazzam bir güç ew için
öneri ve düşüncelerinizi beklıyorum
tomshardware sitesi bu konu hakkında bir makale yazmıştı. aşağıdan bu yazıya ulaşabilirsiniz.
Evet arkadaşım alırsın o gücü ama 12 v değil 5 volt alırsın. sen 5 voltuk kabloları değil. 12voltlok on-lan kabloları birleştir. siyah larıda birleştir. hiçbir sorun çokmaz. kolaygelsin
yanı 5 voltukları birleştirirsem 10 volta cıkmaz dıosun.. oekı 2 tane 12 vlt kablosunu birleştirdiğim zamn ..sabıt 12 olarak mı kalıcaktır...akım gücü deişmicekmıdır amper oalrak
Yazından birşey anlamadım ama sana söyle diyim. 12 v luk uçları birleştir paralel bir şekilde. Çıkış 12v olur akım ise ikisinin toplamı olur.
Arkadaşlar ben o olayı 8 tane power ile yaptım. 120amper civarı bir power oldu. Sahane çalışıyor deneyin. Sistem şu. Bütün powerların yeşil kablosu ile siyahlarını birleştirin. Her power için ayrı ayrı. Sonra her powerdaki kabloları klamense taşıyın. Sarı-Kırmızı-Turuncu-Siyah. Bu arada 8 adet powerın tüm kabloları örneğin tüm siyah hablolar tek klamense. Kırmızılar ayrı. Sarılar ayrı. V.s. Sonra verin hepsine fazı. Canavar canavar....
tuttum ben bu oalyı ama 8 tane cıkardıgı ses :( üzücü olucaktır 2 tane sağlam güzel powerla calısmıcak yoktur..su an elime bu feel hurııcane geçti 12 voltta 24 a verıyo 1 adet mono ampli pıoner306C ve kicker es-124 2 side 30 cm anasını ağlatıo kesme yapmıo
kesme yapmıosa sorun yoktur...ve mono bi anfi kesme yapmadığına göre durum güsel heleki kicker kesmiosa....(bende tesisatçılık yapmıştımda ii tanırım kickeri heleki solo baric sX 56 cm tek geçer)
quote:
Orjinalden alıntı: sercanyukksel
tuttum ben bu oalyı ama 8 tane cıkardıgı ses :( üzücü olucaktır 2 tane sağlam güzel powerla calısmıcak yoktur..su an elime bu feel hurııcane geçti 12 voltta 24 a verıyo 1 adet mono ampli pıoner306C ve kicker es-124 2 side 30 cm anasını ağlatıo kesme yapmıo
bu arada feel psu +12 volt kanalına 24 amper versin, bende bu mesleği bırakıyorum... max 10 amper (çok zor ama...)
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
bu arada feel psu +12 volt kanalına 24 amper versin, bende bu mesleği bırakıyorum... max 10 amper (çok zor ama...)
Senden önce ben bırakırım bu mesleği hacum... Eğer Feel 12V hattında 24Amper değerini 5dk versin benim FSP'leri kaldırıp balkondan atarım...
Kardeş yanlışın var,5V hatlarını seri yapma oalyı yanlış,sen 12V hatlarını paralel yapıcaksın. Yalnız dandik psularda direkt paralel atmak sakıncalıdır psulara zarar verebilir.En temizi harici diyotlar ile olayı tamamen sağlama almaktır. Bende 2 tane FSP 300W vardı 12V hattında sürekli 36A ve anlık 55A çekebiliyordum... 2 tane 30cm pioneer woofer resmen ağlıyordu psularda ısınma bile yoktu.
Sen diyorsun Feel 1 tane 306C bi de Kicker 30cm var ve kesme yapmıyo...Orda dur derim. Ya sen bağlamayı bilmiyorsun doğru düzgün ses alamıyorsun,ya da voltajların anası ağlıyo haberin yok. Dandik çoğu psuda kısadevre koruması düzgün çalışmadığı için,aşırı yük altında kaldığı zaman korumaya geçip kapanmaz bazen,onun yerine 12V voltajlarında aşırı şekilde düşme olur.9V'a kadar düşürdüğümü bilirim 12V hattını dandik psuların.
Sizde de öyle bi durum vardır diyorum.2 tane kaliteli 30cmwoofer anlık olarak[bas anı]400W güç çekecektir ve bunu Feel psunun bütün hatlarında bile besleme imkanı yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme