Şimdi Ara

2. rami takinca pc acilmiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar foxconn 915PL7AE-S anakartlı bilgisayarımda daha once buffalo marka 1 gb pc3200 ddr400 mhz ram takılıydı. hızlandırmak amacli yeni bir tane oem marka 1 gb pc3200 400 mhz ram aldım. ramlari ikisini aynı anda takınca calısmıyor ! bilgisayar uzun bip sesleri veriyor. ekran siyah bi sekilde kalıyor. fakat tek tek taktıgımda bir sorun yok ikiside calsiyor. slotlarıda saglam tek tek denedim. daha sonra cpu-id cpuz programında tek tek ramleri takıp actım ve "Ras# to Cas# Delay (trcd)" ve " RAS# Precharge " degerleri birbirinden farklı oldugunu gordum ( caps mevcut ). bios tan bu degerleri değiştirebiliyorum.

asıl soru yuksek olan degerli olan ramin degerini alçaltmalımıyım yada alçak degerli olan ramın degerinimi yukseltmelimiyim. ayrıca bu degerleri değiştirince ramlere giden voltajlarda herhangi bir sorun olurmu ?. yani voltajdan etkileniyorsa ramlerin yanma ihitmali var. ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihta -- 24 Nisan 2011; 11:33:12 >

• yardımcı olacak yokmu?
  • yuvaları iyice temizleyip diğer yerlere tak. bilgisayarın ses vermesi bu yüzden olur. onun dışında olmazsa da aldığın ramlerin mhz'leri uyuşmuyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex_sercan

yuvaları iyice temizleyip diğer yerlere tak. bilgisayarın ses vermesi bu yüzden olur. onun dışında olmazsa da aldığın ramlerin mhz'leri uyuşmuyordur.

Nasil bir tavsiyedir bu.. resimlere hic bakmadan atmak dedikleri sey bu iste...
    Arkadasim sana da gelince makineni kapa. ramlerini birlikte tak sonra biosunu resetle. makinen hangisi daha düşük ise ona uygun olarak açacaktır makineni. mhz 200 gorundugune gore ddr 400 olarak aciliyor ve calisiyor ramler ramlerde sorun yok. anakartin ortada stabilite saglayamiyor onuda dedigim yontem ile halledebilirsin. foxconn larin bioslarinda timing ayarlari pek yoktur varsada 3-4-4-8 e gore ayarla 3-3-3-8 olan ona uyacaktir

• Yanlış yere takmış olmayasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.