Şimdi Ara

2.sene hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene umduğum gibi bi puan alamadım.Seneye tekrar girmeyi düşünüyorum.Mezun ve tecrübeli arkadaşların yardımı gerek.Seneye nasıl bi çalışma programı yapılmalı? Önerileriniz,Hatalarınız neler acaba? Eminim benim durumumda olan biçok arkadaşa çok yardımcı olacak bu konu...Bilgilerimizi tecrübelerimizi paylaşalım

• Ygs ye bence çok çalışma:)Çalış ama lysye sene başından çalış.Programa gerek yok içinde istek olsun ve çalış yeter.
  • up!
  • dersaneye başlmadan mat 1 ve geo yu bitirmiştim sonra işte şu tarihe kadar şu dersleri bitircem diye program yap ve ygs ye kadar konuların hepsini bitirmeye çalış eminim istedigin yere cok rahat girersin yani dersaneyle aynı gitme sen konu olarak daha önde git
  • ben ilk girişimde kazandım girdim ikinci sene yine sınava girdim 36 puan eksik gelmesine rağmen şimdi aynı bölümü dokuzeylul de okuyacağım büyük ihtimal..

şöyle bir olay var ben sene içinde hiç sınava hazırlanmadım..

bi de boşuboşuna geometri çözmeyin hele geo 2 hiç çözmeyin temel kurallardan çıktı hep

mat 2 yi kasın

fizik 2 1 e göre daha kolaydı

bir de 2. sene çalışmak bana göre daha rahat olur çünkü zaman sorunun yok ben hem okulu hem de dershaneyi bir arada götürememiştim ve birçok arkadaşım da benim gibiydi yazılılar denemeler falan çok kasıyordu..

ama 2. sene olsa tamamen sınavlara dershanelere çalışırdım denemeleri son 3 ay çözerdim ama her ay bir dersten ya soru bankası yada konu anlatımlı bir kitap bitirirdim..

bi de çalışma programı yapma uymaya çalışıyorsun uyamayınca kendine güvenin azalıyor zaten uyamıyorsun ki ben de uyamamıştım.. en iyi yöntem en gıcık olduğun konuyu ilk başta çalışman ya da eksikliğini hissettiğin konuyu hemen çalışıp bitirmen olmalı..yapabildiklerini zaten yaparsın..

bi de kafanın rahat olması lazım kendini alıştır zaten gördün sınavı nasıl olduğuu da anladın kendini ona göre ayarla..

• adt1 çok güzel yazmışsın kardeşim sağol.Bende pek uyamam programa,ama bu sene uymak zorundayım.Peki nasıl bi program yapmalıyım? Yani haftalık,günlük,aylık.ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri92

adt1 çok güzel yazmışsın kardeşim sağol.Bende pek uyamam programa,ama bu sene uymak zorundayım.Peki nasıl bi program yapmalıyım? Yani haftalık,günlük,aylık.ne önerirsiniz?

herkes günü gunune çalıs der ama hiç kimse beceremez haftalık dene bence ya da her hafta ince bir soru bankası ya da konu banlatımlı fasikülleri bitirmeye calış

aylık nasıl yaparım dersen bi soru bankasını bitr mat 2 den

ya dediğim gibi sen programını kendine göre ayarla en çok zorluk çektiğin konunun üstüne git..
  • seneye bu ygs-lys sistemi kalmaz söyliyim...ösym eline yüzüne bulaştırdı.bu sistem değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DréaminLife

seneye bu ygs-lys sistemi kalmaz söyliyim...ösym eline yüzüne bulaştırdı.bu sistem değişir

çalışana sistem mistem farketmez sonuçta çalıştığı için hangi soru gelirse takır takır yapar her sene aynı okullar hep yükseklerde ..
  • Dershaneye gideceksin umarım, hafta içi kursu olur bu da.

Dersi derste dinle kesinlikle. Hani konu işlendikten sonra deftere yazdığın notları evde çalışarak konuyu hâlledeceğini düşünme. Yeterli olmaz. Eğer öğretmen de iyiyse derste konuyu iyi takip et. Özellikle de eksik olduğun dersler/konular için... Benim biyolojm 2009 ÖSS öncesi kötüydü, ÖSS'de de netlerim düşüktü. Bu yıl YGS Biyoloji 13'te 13, LYS-2 Biyoloji 29D 1Y.

Artık okul yok. Gereksiz okul yazılıları yok. Kep töreni hazırlığı, mezuniyet balosu hazırlığı vb. vakit harcayan şeyler yok. Okuldaki öğretmenlerle uğraşma derdin yok. Dershane dışında bütün zaman senin. Sınava hazırlanman için bol bol vakit mevcut ilk yıla göre. Bu yaz, şimdiden çalışmaya başla ve bu boş vakitleri iyi değerlendir.

Şubattaki ara tatil çok önemlidir. Deneme çöz, eksiklerini tamamla, YGS'yi kesinlikle hâllet.

YGS ile LYS çalışmalarını senkronize bir şekilde ilerlet. Yani sene başından itibaren YGS'ye çalıştığın kadar bir yandan LYS de çalışmanı öneriyorum.

Son 1,5 ay kala da deneme setleri veya deneme kitapları çözebilirsin daha fazla. Kitaplarda ve denemelerde yayın çeşitliliği çok önemli. "Şu yayın tam ÖSYM'nin tarzıymış, bu yayın çok saçmaymış." gibi şeyleri düşünme. Çeşit önemli. Her çeşit soruyu görmek gerekiyor.

Düzenleme: Ha, şu çapraz test olaylarını unutmuşum. Sayısalcıysan Türkçe ve Sos-1'e de çalış. Ciddiyim. Sos-1 diyip geçme. Konu anlatımlı cep kitaplarından çalışabilirsin. Sene başından başla, ara ara Sos-1 ve Türkçe tekrarı yap. Eşit ağırlık, sözel ve yabancı dilciysen Fen-1 size bizimki kadar kolay gelmeyebilir; ama yine de çalışmanı öneririm.

Düzenleme 2: Yapamadığın, anlayamadığın soruları mutlaka etütlerde sor. Aksatma bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Temmuz 2010; 1:41:05 >

• Dershaneye gideceksen mutlaka dershanenin önünde ol. derse mümkünse hocadan daha hazırlıklı gel yani o derece. bir de ezik sorularla vakit öldürme...günde 150 basit soru çözeceğine..15 baba soru çöz ama çöz yani. çözemezsen hocalara danış... konuları sınavdan aylar önce bitir. sonuçta 0dan başlıyor değilsin bildiğin konular da var. genel tarama testleri/tekrar testleri karışık testler. deneme deneme deneme....tekrar/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZnZgr -- 17 Temmuz 2010; 1:39:48 >
  • evet saten en önemli noktalar konuları ilk sınava kadar bitirmek , yapamadıgın soruları kesinlikle sormak , ve deneme sınavı çözmek yani bolca soru çeşidi görmek gerekli hı bide daha çok yapamadıgın konuların üstüne git mesela yapabildigin konulardan 100 soru çözdüysen yapamadıgın sorulardan 400 soru çöz ve bu soruları hepsini bi günde deilde zamana yay ki o ögrendigin püf noktaları unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merty -- 17 Temmuz 2010; 1:59:09 >
  • Çok yardımcı oldunuz arkadaşlar sağolun. Dediklerinize göre şöyle bi program yaptım.Bunu düzenleyelim beraber.Sayısalcıyım bu arada.Dersanenin verdiği kaynakların yanısıra herderse ayrı bi kaynak alıcam.
    program şöyle: Dersanenin oluduğu günler derste işlediklerimi tekrar ve onlarla ilgi soru çözümü,dersane kitaplarından yapcam bunları.
    Dersanenin olmadığı günler ise: aldığım diğer kitaplardan bol bol soru çözümü.böylece dersaneden önde olmuş olurum ve ben konuları bitirdğimde dersanedekileri dinleyerek bi tekrar yapmış olurum.ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.