Şimdi Ara

2 TANE FİZİK SORUSU TORK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar 22. soruda F yi 4P buldum. Cisim dengede oldugu için toplam torkun O noktasına göre sıfır oldugunu da buldum. L noktasına göre tork alınca 18Pd buldum. I,II ve III şıkkını işaretledim ama cevap anahtarı I ve II diyor. Bunu bana bi anlatır mısınız nerde hata yapıyorum? Yemin ediyorum böyle olunca fizikten soğuyorum ya. Diğer soruda da uzaklıkları bulamadım.
     2 TANE FİZİK SORUSU TORK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 TANE FİZİK SORUSU TORK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Westen -- 29 Temmuz 2014; 3:26:14 >

• Lan resimler niye ters yüklendi ya.
  • cevaplar ne
  • Mert-TR kullanıcısına yanıt
    22. soru I ve II 23. soru 5
  • yok mu arkadaşlar çözen??
  • up up up up up up up up up up up up up up up up up up up

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

up up up up up up up up up up up up up up up up up up up

L noktasına göre bir net tork varsa, cismin L noktası etrafında dönmesi gerekmez mi? O noktasından tork alırken eksene uygulanan kuvveti yok sayıyorsun. L den alırken O noktasına etki eden kuvveti sayman lazım. Ben gitsem duvara bir çubuk çaksam üstüne de böyle kaldıraç koysam sağına soluna cisim assam çiviye kuvvet etki etmez mi? Hah burada da O noktasına bir etki var. Ancak cisim hareket etmediğinden dolayı dengede olduğundan dolayı ters yönde 18Pd tork var yani toplamda 0 tork var.

düzenleme: Diğer soruda da kuvvetlerin yerini kaydırabilirsin. Vektörleri çiz sonra vektörleri kendi doğrultularında istediğin yere taşıyabilirsin. Yani o son parçanın misal ortasında ağırlık var, son parçasının ortasında olması ile en altında olmasının tork açısından pek bir önemi yok.
    Biz tork alırken ne yapıyorduk? T = rxF diyorduk yani vektörel çarpım kullanıyorduk yani r*F*sin(teta) olacak şekilde. Yanisi birbirine dik bileşenlerini alacaksın. Yoksa hipotenüs falan çizmene gerek yok. O yüzden bir kısımı ihmal ediyorsun.

http://sketchtoy.com/62396991

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyxxx -- 29 Temmuz 2014; 8:22:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 22 E cevap bu degilse soru hatalidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzhn97 -- 29 Temmuz 2014; 9:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 de bende E şıkkını buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrah44 -- 29 Temmuz 2014; 14:05:44 >
  • 22 E diyorum bende
     2 TANE FİZİK SORUSU TORK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.