Şimdi Ara

2 TANE OVAL HOPARLÖRÜ EVDE KULLANMAK İSTİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buna benzer bir konu daha önce açmıştım ama zaman bulamadıgım için yapamamıstım ama artık olcak bu iş.

2 tane oval hoparlör var elimde tanesi 150 watt. 10 sene önce falan arabada düz mdf üzerinde ikisi yan yana duruyordu. teyp desen toplasan 50 watt lık çıkışı yoktu ama kısık seslerde yani teypin gücünün yettigi anlarda bir derin bass veriyordu z2300-z5500 gibi sistemlere kafa tutcak cinsten. O zamanlar benim için kalite sadece bass dan ibaret oldugu için hoparlörleri bu güne kadar sakladım. Şimdiki yaşlarda dinlediğim müzik türünde bass yok desem yeridir ama o derin ve yumuşak bass ları arıyor insan.

Bunun için evde bilgisayarın 2.0 çıkışından amfiye ordan da hoparlörlere bir baglantı yapıcam. Hoparlörleri mdf kutunun içine koycam ama kutumu olsun yoksa aşagıdaki ilandaki gibimi olsun bilemedim. Aslında bu işin çok derin hesapları var ezbere yapmamak lazım ama ucuz ve basit bişey yapıyoruz sonucta cok kasmaya gerek yok.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-oval-hoparlor-kabini-mdf-kargo-dahil-21.90-tl-134815790/detay

Güç kaynagına gelince 50 liraya falan adaptör/trafo tarzı ayarlayabilirsem onu baglıcam. Bulamazsam 300-400 watt lık psu düşünüyorum, amfi baglantısını kendim yaparım.

Buraya kadar olan yerlerde gözünüze carpan düzeltmek istediginiz bişey varsa yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Bir de izmirli arkadaslar; izmirde bu hoparlörleri çeşitli amfilerle deneyebilcegim hatta uygun fiyata kabin saglayabilcek mekanlar önerirseniz sevinirim. Girnede falan mekanlar sıralı ama 1e 3 fiyat cekcek gibi gözüküyorlar dısardan.

Cok yazdım galiba uzatmayayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 12 Eylül 2013; 4:40:34 >

• arabadaki o derin bass sesin sebebi devasa bagaj..
    evde aynı sesi alabilmek için bagaj büyüklüğünde kabin gerekir..
    bahsettiğin hazır ses sistemleri o sesi küçük kabinlerle elde ederler, ama o kabinler çok ince hesap kitap yapılarak üretilmiştir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

arabadaki o derin bass sesin sebebi devasa bagaj..
    evde aynı sesi alabilmek için bagaj büyüklüğünde kabin gerekir..
    bahsettiğin hazır ses sistemleri o sesi küçük kabinlerle elde ederler, ama o kabinler çok ince hesap kitap yapılarak üretilmiştir..

Anladım ama kötü oldu bu

Napmalı o zaman? O sesi alabilmek için 400-500 litre hacminde kabin yaptırmam gerekiyor. O kadar büyük kabinde de woofer olmazsa çok komik durur. Woofer demek daha iyi amfi demek hava portu demek. Düz hava portları bence verimli değil mesela logitech daha derin ve uzun bass lar elde etmek için şu şekilde portlar tasarlıyor.

Z2300 kabin içi:

O yüzden ek woofer alsam woofer'lı kabin yaptırsam verdiğim paraya değmeyecek diye düşünüyorum.

Napıyım gidiyim ikinci el z2300 alıp 40watt lık uydu çıkışlarına benim hoparlörleri mi baglayayım? Kabine gerek kalmaz çünkü mid amaçlı baglarım onları. Kendi uyduları çok vasat. Ne mid ve ne de tiz.

Z2300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 12 Eylül 2013; 15:57:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Buna benzer bir konu daha önce açmıştım ama zaman bulamadıgım için yapamamıstım ama artık olcak bu iş.

2 tane oval hoparlör var elimde tanesi 150 watt. 10 sene önce falan arabada düz mdf üzerinde ikisi yan yana duruyordu. teyp desen toplasan 50 watt lık çıkışı yoktu ama kısık seslerde yani teypin gücünün yettigi anlarda bir derin bass veriyordu z2300-z5500 gibi sistemlere kafa tutcak cinsten. O zamanlar benim için kalite sadece bass dan ibaret oldugu için hoparlörleri bu güne kadar sakladım. Şimdiki yaşlarda dinlediğim müzik türünde bass yok desem yeridir ama o derin ve yumuşak bass ları arıyor insan.

Bunun için evde bilgisayarın 2.0 çıkışından amfiye ordan da hoparlörlere bir baglantı yapıcam. Hoparlörleri mdf kutunun içine koycam ama kutumu olsun yoksa aşagıdaki ilandaki gibimi olsun bilemedim. Aslında bu işin çok derin hesapları var ezbere yapmamak lazım ama ucuz ve basit bişey yapıyoruz sonucta cok kasmaya gerek yok.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-oval-hoparlor-kabini-mdf-kargo-dahil-21.90-tl-134815790/detay

Güç kaynagına gelince 50 liraya falan adaptör/trafo tarzı ayarlayabilirsem onu baglıcam. Bulamazsam 300-400 watt lık psu düşünüyorum, amfi baglantısını kendim yaparım.

Buraya kadar olan yerlerde gözünüze carpan düzeltmek istediginiz bişey varsa yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Bir de izmirli arkadaslar; izmirde bu hoparlörleri çeşitli amfilerle deneyebilcegim hatta uygun fiyata kabin saglayabilcek mekanlar önerirseniz sevinirim. Girnede falan mekanlar sıralı ama 1e 3 fiyat cekcek gibi gözüküyorlar dısardan.

Cok yazdım galiba uzatmayayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-pioneer-logo-islemeli-oval-hoparlor-kabini-135200486/detay

bundan alıcaksın

amfi olarak jameson usa 6004 yeterli olur

bass sesi az gelirse birde jbl gt5 12" alırsın

200 to 12v 35 amper adaptör yeterli olucaktır

bass hariç sana 270 liraya alırsın bass istersen 200 de ona verirsin

gidip 100 - 150 liraya satan yerlerden alma bu bassı alırken seri numarasına fatura kesen yerden al çakması çok var piyasada

• Logitech ile aynı mantığı kullanabilirsiniz.. Ama hesap kitap yapmadığımız için tutmama ihtimali var..

Logitech havayı porttan çıkarmadan önce epey dolaştırmış.. Ben de bunun gibi bişey yaptım..
    Fakat kabinin içinde dolaştırmak yerine yolu düz bir şekilde uzattım..
    120 cm boyunda, 20 cm derinliğinde ve 20 cm genişliğinde kabinler yaptım..
    Kabinlerin altını henüz kapatmamşken, alttan çıkan bas sesin çok güzel olduğunu farkettim.. Altı kapattığımda ise ses gayet vasattı.. Hemen dibe yakın bir yere port açtım.. Aynı hoş bass sesi porttan çıkmaya başladı..
    Hesap kitap yok ama deneme yanılma yöntemiyle (biraz da tesadüfen) güzel bir çift kabin yapmış oldum..
    Aynı ölçüleri size de tavsiye ederim.. (ama bagaj kadar iyi değil, hayal kırıklığı olmasın sonra)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.