Şimdi Ara

2 trilyon galaksiyi yaratan güç, kadının saç teli ile uğraşır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tüm kainat sorularını çözen ayet AHZAP 53
    EVİNE İZİN ALMADAN GELMEYİN
    Ey iman edenler! Peygamber’in evlerine izinsiz ve yemek vakti dâvetsiz girmeyin.

Yemek için çağrıldığınızda da, yemeğin hazırlanmasını bekleyecek kadar erken gelmeyin. Yemeğe çağrıldığınız zaman girin, yemeği yer yemez birbirinizle sohbete dalmadan hemen dağılın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber’i rahatsız ediyor, fakat utandığından o size bunu söylemekten sıkılıyor. Allah ise gerçeği söylemekten asla çekinmez. Peygamber’in hanımlarından bir şey isteyeceğiniz zaman da onu perde arkasından isteyin. Böyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri bakımından çok daha nezih ve temizdir. Artık Allah Rasûlü’nü üzmek de, onun ölümünden sonra hanımlarını nikâhlamanız size ebediyen yasaklanmıştır. Bunları yapmanız, Allah katında büyük bir günahtır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt

Kuran İncil ve Tevrat'tan, İncil Tevrattan farklı şeyler anlatmıyor. Doğruyu yanlışı geç, sana bir şey savunmuyorum, seni bir şeye de inandırmaya çalışmıyorum. Mesela Kuran'da her kavime peygamber gönderildi diyor. Yani o Peygamberler de İslam Peygamberi ile aynı şeyleri anlatacak. O yüzden yok İncilde yazanlar şuradaki bilmem nerede de geçmesi gayet normal. Söylenen bazı şeyler beni düşündürüyor, sorgulamama neden oluyor ama şu söylediğin benim gözümde birilerinin bak bunları kim yaratmış diyenler gibi komik.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Gerçekten açıp bir felsefe tarihi oku. Hayatın değişecek. İlk tanrılar doğadaki olayları anlamlandırmak için hipotez olarak kullanılmış çünkü insanların elinde yeteri kadar bilgi yoktu. Deprem oluyor, ne olduğunu anlayamıyorlar, tanrılar yaptı diyorlar. Her şeyin tanrısının olmasının sebebi de o. Düşün aşık olup bunu bile anlayamayıp Eros ok attı da ondan oldu diyor. Mesela o tanrıların ortak özelliği insan biçiminde ama süper güçlerinin olması. Sonra her çıkan filozof bir şey katıyor. Biri diyor ki tanrı insan biçiminde değildir, bizden izole şekilde dış evrende yaşar. Böyle diye diye adım adım şu an inandığın inanç ortaya çıkıyor.

Kader varsa ve tanrı her şeyi biliyorsa insan nasıl özgür iradeye sahip olabilir tartışmasını imamlar yapmadan 1000 yıl önce Yunan filozofları tartışıyordu aynı şeyi. Bell ki Muhammed de okumuş etmiş biraz Yahudilikten biraz felsefeden alıp kırpıp İslam'ı yaratmış. Adam ticaretçi. 40 yıl şehir şehir dolaşmış. Muhakkak duymuştur felsefi görüşleri. Kendi şehrine gidip put kavgasını görüp bir de Yahudilerin birliğini görünce aynı formatı şehrine kazandırmış. Tamamen iyi niyetli. Ne bilsin adam sonraki 1500 boyunca millete zulüm edeceğini.  

Neyse ki şu an bilim var. Her şeyi açıklayabiliyoruz. Artık ne tanrıya ne de peygamberlere ihtiyacımız yok. Zaten pratikte de bir şeye yaramıyorlar. Şu Suriye'de milyonlarca sunni müslüman öldü. Allah sus pus. Günümüzde Allah'ın tek vaadi cennette 7 tane tüyü bitmemiş bakire. Sunabileceği bir şey kalmadı başka. Seks robotları gelişince o kartı da elinden alacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 15 Ekim 2023; 18:19:34 >

• Uğraşmak sözcüğü garip olmuş. Uğraşmıyor ki. 2 trilyon ise sadece kelime, bize göre büyüklük ona göre fark etmiyor.

Sadece güneş sistemi ya da sadece dünya olsaydı daha mı az uğraşmış olacaktı ki... Herhangi bir şeyin olması bile yeterli zaten.

Bir şey olması bile yeterli. atom elektron proton ne dersen de. Ama çoğu kişi bu büyüklüğü farklı yorumluyor. Koskoca evreni yarattı işte başka canlı neden olmazmış onları boşuna mı yaratmışmış. Yahu sen mi karar veriyorsun buna. Evet belki sadece gökte dursunlar diye yarattı evet belki sadece biz varız. Bunu mantıksız veya mantıklı bir durum diye değerlendirmek bize değil. Onun kararı.

• scientia kullanıcısına yanıt

Al ben de yazayım... Bu gadar ağaç, guş, cicek, böcek bunları gim yaraddı yiğenim.

1-) Son Peygamber mesela zinaya haram, sadakaya sevap diyorsa aynısını ilk peygamber de diyor.

2-) İlk Peygamber aynı zamanda ilk insan olan Adem.

Zina ve sadaka örneğini verdim oradan devam edelim. İlk insan + ilk Peygamber olması nedeniyle zina ve sadaka konusunda bir insanın peygamberlerden önce bir şeyler söylemesi... Hz.Muhammed ve Hz.İsa son peygamberler. Kuran'da yüz binlerce peygamber olduğu söyleniyor. Sen bu işi son iki Peygambere indiriyorsun ve onlardan önce X kişisi şunları şunları demiş, onlar da bunu kopya edip kitaplarına yazmış diyorsun. Yani çok da uzatmaya gerek yok ilk insan + ilk Peygamber...

Diğer taraftan şu da var. Sen ne iş yaparsan yap, içinde yaşadığın toplum nedeniyle toplumdan etkilenirsin. Dininden de etkilenirsin. Adam atıyorum mezbahanede kasap ama ateist. Yanına kurban kesmek için birileri gelse mecbur onlara soracak. İşte vekaletinizi veriyor musunuz... Yada adam topluma saygısından atıyorum sucuk yapılacak hayvanı keserken besmele çekiyor. Kasap bile etkileniyor da peki işi düşünme olan filozof içinde yaşadığı toplumun dininden etkilenmiyor mu?

Bu arada seninle tartışmıyorum. En başta yazdığım ne kadar saçmaysa, (kim yarattı mevzusu) senin şu fikrin de öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 15 Ekim 2023; 23:10:42 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.