Şimdi Ara

2 ve 3 MP Fotograf Örnek-Karşılaştırma! (P850 & K750 ve 3250) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
0
Favori
33.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: noxco

@atoprak
    Karşılaştırma yapabilmemiz için, aynı cihazla aynı yeri bizimde çekmemiz lazımdı, resim gercekten güzel, mümkünse, şimdi evde yukardaki Revolver arkadaşın çektiği tarzda bir foto koyarsan, o zaman daha iyi karşılaştırma yapma şansımız olur diye düşünüyorum.
    Sana şu kadarını söyliyeyim, orda olma şansım olsaydı, eminim bunu bizde çekebilirdik P850 ile.

yok .. emin ol ki bu fotograf cekilmiyo .. bırak p850, N93 ile bile bunu çekemezsiniz...

aynı ortamı yakalamak mumkun diil ama flash ı kullanmadan (flash lar tabiki cok cok farklı) mumkun oldugunca o ortamlara yakın fotolar cekip koymaya calisicam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40
    quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk
    Valla yalan yok benim umduğum gibi çıkmadı gerçek p850 fotoğrafları. Bu kadar iddialı bir modelden çok daha iyi bir performans beklerdim. Bi k750iden veya n90dan çok daha iyi çektiğini düşünmüyorum. Tek marifeti 3.2mp olmasıysa eywallah ama ekstra bir artısı yok BENCE

quote:

Ben cihazın acemisi olduğum halde, Nokianın bütün modellerini alt edebilcek kareler yakaladığıma inanıyorum. Hele revolver hocanın yukarı eklediği 3 foto, gözleri iyi gören bir insan için çok iyi örnek. Bundan iyisini çekebilen varsa, o zaman bu senin söylediklerine tamam derim. Daha objektif olarak, yukardaki resimleri incelemeni tavsiye ediyorum. Özelliklede N90 ve Nokianın son çıkardığı 2 milyarlık 3mp lik cihazı N80 in düştüğü durumu.

quote:

Valla yalan yok benim umduğum gibi çıkmadı gerçek p850 fotoğrafları. Bu kadar iddialı bir modelden çok daha iyi bir performans beklerdim. Bi k750iden veya n90dan çok daha iyi çektiğini düşünmüyorum. Tek marifeti 3.2mp olmasıysa eywallah ama ekstra bir artısı yok BENCE

Arkadaşım ben k750 de w800 de kullandım onlar sadece dışarı çekimi için...
    gece çekimde ne kadar noise olduğunu bilirim.. Yapmayın yaw bunları görmemek için farklı
    bakmak gerekiyo olaya... Bu cihazla yarışabilecek tek marka k800 dür...

Arkadaşlar ben özellikle yanlış anlaşılmaları engellemek için BENCE yazısını büyük yazdım ben öyle düşünüyorum ben beklerdim yazdım..
    Yakışıksız kelimeler kullanmaya gerek yok gözleri iyi gören insan filan.. zaten o üç resim gayet güzel çıkmış ama seninkileri beğenmedim. Demekki çekmesinide bilmek lazım.. Bütün yazılanları okudum hiç bi ayar yapmadım demişsin bi ayar yapabilmek çokta zor olmasa gerek.. Sonunda ben resimleri beğenmedimde demedim farkındaysanız.. Beklediğim gibi çıkmadı dedim.. Ben belki bu kadar abartılan bir telefondan çok daha iyi performans bekliyordum.. Hem k750ideki noise olayını bende biliyorum onun içinde k750ide noise yok filan demedim...
    Artık forumda olumsuz bi düşüncemi söylemeye korkuyorum insanlar yanlış anlayacak diye... Ben sadece beklentilerimi karşılamıyo dedim bunlardan neler neler çıkmış!!!

• Seninde dedigin gibi biraz heyecan birazda düşünmeden yazılan yazılar, yanlış anlaşılıyor, benim yazdıklarımı senin anladığın gibi. Kusuruma bakma, orda bir art niyet yoktu, ifade yanlışlığı olarak değerlendir. Sonuçta maksat paylaşmak, karşılaştırmak, bilgi edinme, muhabbet etmek. Sürçü lisan ettiysem affola.
    Saygılar.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40
    quote:

quote:

Ben cihazın acemisi olduğum halde, Nokianın bütün modellerini alt edebilcek kareler yakaladığıma inanıyorum. Hele revolver hocanın yukarı eklediği 3 foto, gözleri iyi gören bir insan için çok iyi örnek. Bundan iyisini çekebilen varsa, o zaman bu senin söylediklerine tamam derim. Daha objektif olarak, yukardaki resimleri incelemeni tavsiye ediyorum. Özelliklede N90 ve Nokianın son çıkardığı 2 milyarlık 3mp lik cihazı N80 in düştüğü durumu.

quote:

Arkadaşım ben k750 de w800 de kullandım onlar sadece dışarı çekimi için...
    gece çekimde ne kadar noise olduğunu bilirim.. Yapmayın yaw bunları görmemek için farklı
    bakmak gerekiyo olaya... Bu cihazla yarışabilecek tek marka k800 dür...

Arkadaşlar ben özellikle yanlış anlaşılmaları engellemek için BENCE yazısını büyük yazdım ben öyle düşünüyorum ben beklerdim yazdım..
    Yakışıksız kelimeler kullanmaya gerek yok gözleri iyi gören insan filan.. zaten o üç resim gayet güzel çıkmış ama seninkileri beğenmedim. Demekki çekmesinide bilmek lazım.. Bütün yazılanları okudum hiç bi ayar yapmadım demişsin bi ayar yapabilmek çokta zor olmasa gerek.. Sonunda ben resimleri beğenmedimde demedim farkındaysanız.. Beklediğim gibi çıkmadı dedim.. Ben belki bu kadar abartılan bir telefondan çok daha iyi performans bekliyordum.. Hem k750ideki noise olayını bende biliyorum onun içinde k750ide noise yok filan demedim...
    Artık forumda olumsuz bi düşüncemi söylemeye korkuyorum insanlar yanlış anlayacak diye... Ben sadece beklentilerimi karşılamıyo dedim bunlardan neler neler çıkmış!!!

• quote:

iyi fotoğraf çekmek, cihazın kalitesi kadar, çekenin kabiliyetinede bağlı tabiki. Ama 1mp lik foto makinası bunlara yüz basar düşüncene katılmıyorum, çünkü 4 mp lik kameram var, p850 den iyi çekemiyor maalesef.
    Bizde 4 gözle SE nin yeni cihazlarını bekliyoruz, o bu işleri çok iyi biliyor, eminim çok farklı ve kaliteli şeyler çıkacak ortaya.

quote:

Orjinalden alıntı: Dr_Asli

iyi de arkadaşlar ona bakrsanız dijital mak. ile çekilen 1mp lik resimler bunların hepsine 100ler basar,iş sadece mp değil ki...
    öyle olsa zaten bütün 1.3 lükler aynı çekerdi
    3.2 yazmak yetmez hakkını vermeli bence de,yanlış anlaşılmasın p850 de gayet güzel çekio ama elbet daha iyi çekeni de olacaktır,ben k790 ı çok merak ediyorum bu açıdan ...

ben söylediklerimin arkasındayım arkadaşım,senin görüşüne de saygım var elbette.

2 ve 3 MP Fotograf Örnek-Karşılaştırma! (P850 & K750 ve 3250)

bu da k750 (çekenin amatörlüğü göz ardı edilmesin);

• Yakışıksız kelimeler kullanmaya gerek yok gözleri iyi gören insan filan demedim
    olaya farklı bakmak gerekir dedim ikisi farklı arkadaşım.. Eğer bunu bu lafım için yazdıysan ancak
    noxco nun da dediği gibi yanlış anlamayalım birbirimizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 17 Mayıs 2006; 22:09:53 >
  • bana lütfen aynı ortam falan demeyin örnek olsun diye ekledim p850yi nerden bulayım
  • @Dr_Asli
    Resimler güzel, ama "yüz basacak" bi kalite göremedim ben. Mümkünse, şimdi, benimde resmini çekebileceğim bir nesnenin çekimini yapsanız koysanız, aynı nesneyi bende çeksem, karşılaştırsak...

Saygılar bizden
  • Eywallah beyler.. Saygılar
  • 100 basardan kasıt elbetteki aritmetik anlamda 100 değil,şimdi sizinle aynı şartlarda aynı şeyin çekimini yapma olasılığımızın olduğunu düşünmüyorum.
    bunu ancak ben bir p850 sahibi olursam gerçekleştirebiliriz
  • Matematik hesabı yapmamıştım bende, ama o iddialı laftan sonra, çok daha iyi birşey bekledim doğrusu. Yanlız aramızdaki mevzu, Dijital makinanızın, P850 den daha iyi resim çekebiliyor olmasıyken, sizin neden bir P850 sahibi olmanız gerekiyor onu anlamadım. Yani siz daha iyi olduğunu söylediğiniz makinanızla, ben P850 ile çekecektim. Neyse

quote:

100 basardan kasıt elbetteki aritmetik anlamda 100 değil,şimdi sizinle aynı şartlarda aynı şeyin çekimini yapma olasılığımızın olduğunu düşünmüyorum.
    bunu ancak ben bir p850 sahibi olursam gerçekleştirebiliriz
  • anlamamış olmanıza gerekli ise elimdeki fotoğraf makinemle sizinkini kıyaslamak için olduğunu tekrar etsem belki daha faydalı olacak.
    şimdi sahip olduğunuz telefon güzel fotoğraf çekiyor buna muhalefet eden oldu mu bilemiyorum;
    en başından beri söylemeye çalıştığım bişey var ki lütfen fotoğraf makinesiyle karşılaştırmayın.
    çünkü ben sizin telefonunuzla kıyaslamak için ayarlarımı 1mp yapmışım 6mp de yapabilirdim bunlara gerek olduğunu sanmıyorum.
    saygılarla...
    eywAllah
    edit:haklısınız sahibi olmama gerek yok bir yanlışlık olmuş,aynı ortamda aynı şekilde çekmem yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_Asli -- 17 Mayıs 2006; 22:48:40 >
  • Eyvallah

quote:

anlamamış olmanıza gerekli ise elimdeki fotoğraf makinemle sizinkini kıyaslamak için olduğunu tekrar etsem belki daha faydalı olacak.
    şimdi sahip olduğunuz telefon güzel fotoğraf çekiyor buna muhalefet eden oldu mu bilemiyorum;
    en başından beri söylemeye çalıştığım bişey var ki lütfen fotoğraf makinesiyle karşılaştırmayın.
    çünkü ben sizin telefonunuzla kıyaslamak için ayarlarımı 1mp yapmışım 6mp de yapabilirdim bunlara gerek olduğunu sanmıyorum.
    saygılarla...
    eywAllah
    edit:haklısınız sahibi olmama gerek yok bir yanlışlık olmuş,aynı ortamda aynı şekilde çekmem yeterli

• P850 iyi resim çekiyor ama bir geçiş telefonu,samsung yakında diğer 3.2 leri piyasaya sokar.
    Benim P850 de gördüğüm eksikler
    1-Otomatik netlemeyi yavaş yapıyor
    2-netleme sistemi kötü,netlemek için çekim düğmesine basıyorsun,netleme yapınca tekrar çekim düğmesine basıyorsun.Bu şekilde bir resim çekmek en az 5 saniye gerektiriyor oysa diğer otofokuslu makineler cekim düğmesine yarım basınca 1-2 saniyede netlemeyi yapıyor ve elini kaldırmadan düğmeye basarak resim çekebiliyorsun.
    3-Videosunun yapay ışıkta çekimi kötü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

P850 iyi resim çekiyor ama bir geçiş telefonu,samsung yakında diğer 3.2 leri piyasaya sokar.
    2-netleme sistemi kötü,netlemek için çekim düğmesine basıyorsun,netleme yapınca tekrar çekim düğmesine basıyorsun.Bu şekilde bir resim çekmek en az 5 saniye gerektiriyor oysa diğer otofokuslu makineler cekim düğmesine yarım basınca 1-2 saniyede netlemeyi yapıyor ve elini kaldırmadan düğmeye basarak resim çekebiliyorsun.

+1 işte alma kararımı veripte fikrimi değiştiren bu oldu.
  • Doğru.

quote:

P850 iyi resim çekiyor ama bir geçiş telefonu,samsung yakında diğer 3.2 leri piyasaya sokar.
  • eskiden telefonun fotoğraf kalitesiyle diğer bir telefonun fotoğraf kalitesini karşılaştırırdık.Artık telefonla dijital mak. karşılaştırıyoruz .Vay be!
  • quote:

Orjinalden alıntı: gok90

eskiden telefonun fotoğraf kalitesiyle diğer bir telefonun fotoğraf kalitesini karşılaştırırdık.Artık telefonla dijital mak. karşılaştırıyoruz .Vay be!

Aslında daha o seviyede diil.. ama biz öyle sandık bi an :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellat206

ben bi de bişey sorucam mesela d600'de foto çekerken hangi renk yoğunluktaysa o renkte çekiyo ve çok kötü oluyo mesela mavi yoğunluktaysa mavi çekiyo yeşil yoğunluktaysa yeşil çekiyo sanırım bu fotoda da yeşili ön plana çıkarmış p850 bu bir sorun mudur sizce?

kusura bakma ama böle bi şey söz konusu bile deil. D600 kullanıyorum ve burda ki P850 fotolarındada dediğin gibi bir renk çekimi yok

bu auto focus ne kadar can alıcı bi özellik bi kere daha anlamış olduk. P850 si olan arklar güle güle kullanın telinizi. gönül isterdi D600 dede olsun autofocus , ama K790 ımda olcak biraz beklicez gerçide

• quote:

Orjinalden alıntı: soylu

quote:

+1 işte alma kararımı veripte fikrimi değiştiren bu oldu.

soylu kardeş gel biz n93 alalım...noktayı koalımhuzur bulalım bi müddet

• Sana teklifimi yineliyorum, benimde çekebileceğim bir objeyi çek koy buraya, bende koyayım karşılaştıralım. Bu teklifimi daha öncede yapmıştım ama, resim gelmedi

Yada benim çektiklerimin aynısını sen çek koy, karşılaştıralım

quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

Orjinalden alıntı: gok90

eskiden telefonun fotoğraf kalitesiyle diğer bir telefonun fotoğraf kalitesini karşılaştırırdık.Artık telefonla dijital mak. karşılaştırıyoruz .Vay be!

Aslında daha o seviyede diil.. ama biz öyle sandık bi an :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.