Arkadaşlar logan 1.5 dCi aracım var. 40'ı 2. viteste 2200 d/d da 3. viteste yaklaşık 1500 d/d da yapıyorum, şehir içinde genellikle 40 hızla ilerlediğim yerler çok o yüzden 2 de mi 3 te mi gideceğime karar veremedim acaba hangisiyle gidersem daha az yakıt tüketirim ???
3. viteste 1500 devir çok düşüktür araba titrer hırıldar yani.Bence 2. viteste gitmen çok daha mantıklı.
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
3. viteste 1500 devir çok düşüktür araba titrer hırıldar yani.Bence 2. viteste gitmen çok daha mantıklı.
Cvp için tşk. Aslında bende öyle düşünüyorum ama 1500 d/d da hiç titreme falan olmuyor.........en iyisi biraz daha gaza dokunup 3 e atmak
tabiki yol düz ve fazla abanmıyorsan gaza 3,viteste gitmek daha az yakar.
ayrıca üst konularda kısayollarda bir dizel nasıl daha az yakar topiğinde de sorunun cevabı dolaylı yoldan var..
ben olsam 1. viteste yaparım 40 kendi arabamla ama logan ve dci oldumu bence 2 ama 1 de de bi dene derim o torqun sesini al bii
quote:
Orjinalden alıntı: muratugras
Arkadaşlar logan 1.5 dCi aracım var. 40'ı 2. viteste 2200 d/d da 3. viteste yaklaşık 1500 d/d da yapıyorum, şehir içinde genellikle 40 hızla ilerlediğim yerler çok o yüzden 2 de mi 3 te mi gideceğime karar veremedim acaba hangisiyle gidersem daha az yakıt tüketirim ???
şehrin içinde bence 40 km 3 viteste ilerle acele işe şeytan karışır
devamlı olarak 40-50 ile gideceksen 3. vites daha iyi, ama tabii yolun durumuna göre de değişebilir,genel olarak 3. vites idealdir!
quote:
Orjinalden alıntı: Gökberg_ß
ben olsam 1. viteste yaparım 40 kendi arabamla ama logan ve dci oldumu bence 2 ama 1 de de bi dene derim o torqun sesini al bii
quote:
En güzel ses 2000 d/d de sabit ilerlerken birden gaza dokununca çıkıyor. Tabi ki turbo sesi......
quote:
Orjinalden alıntı: Gökberg_ß
quote:
Dizellerde üst devirde arabayı zorlamak anlamsız oluyor, zaten yüksek tork sebebiyle alt devirde yapıştırıyor. En güzel ses ise 2000 d/d de sabit ilerlerken birden gaza dokununca çıkıyor, tabi ki turbo sesi
bence 2 de . Çünkü motorun devrini o kadar az tutmamak lazım .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme