Şimdi Ara

2 windows 2 hard disk...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar icine dustugum komik bir durum var. ESki tip 10 yillik masaustumu hizlandirmak icin bir ssd aldim. bilgisayarda windows 7 yukludu. yeni ssd y i taktim ve gosterdim. VE windows kurulusuna gectim. Buyuk olcude eminim ki windows 7 yuklemesinde o uzerine yukleme veya format atma seceneklerinde ozel e girip bos olan 120 gb lik ssd yi sectim zaten digeri 40 gb lik bir hdd karismasi cok zor. Ve basariyla yukledim. Bu arada bilgileri yeni ssd ye kopyalamak icin eski hdd ye format fln atmadim. Bilgisayar tabi cok hizli bir sekilde acildi. Ancak sanki 2 windows u da ayni eski hard diske yuklemisim gibi baslangicta 2 tane windows 7 gozukuyor ve hangisini acmak istedigimi soruyor. Ve boot u ssd yaptigimda bootmgr hatasi aliyorum yani ssd den boot edilmiyor. Sizce ne yapamam gerekli windowslari nereye yukledigimi anlamak icin? Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler.

• Ssd'ye windows yüklediyseniz windows dosyaları içinde yüklü olarak gözükecektir. Programfiles Windows klasörleri misal. Ki hdd sistemden çıkartıp sadece ssd ile çalıştırmayı denerseniz ssd'ye windows yüklemişseniz o windows açılacaktır.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

ilginc olan o ssd de windows kullanicilar windows old program files dosyalari var ve zaten yeni kurdugum windows u acinca hizi super ancak ide baglantili hdd yi sokunce boot mgr eksigi var diyor yani hicbirsey acilmiyor windows yuklenmemis gibi. yani ben hdd yi sokunce windows fln acilmiyor.

• ssd su sekilde

2 windows 2 hard disk...
  • mkahakon M kullanıcısına yanıt

O zaman size önerim hdd'yi çıkartın tamamen ssd'ye temiz bir kurulum gerçekleştirin. Kurulumdan sonra bilgisayarı kapatın. Hdd'nin sadece veri kablosunu takın. Daha sonra bilgisayarı ssd'den açın. Bilgisayar açık iken hdd'nin güç kablosunu takın. Bilgisayara disk takılmış gibi uyarı gelecek ve hdd'nin içi açılacak. Buradan dosyalarınızı alıp ssd'ye atın. Ondan sonra da hdd'nin üzerine sağ tıklayıp diski biçimlendirin. Diskinizi biçimlendirdikten sonra açılıştaki o karmaşa hdd'de windows yüklü olmadığı için olmayacaktır. Ha Hdd'nin daha önceden ayrılmış bölümlerini bir bütün haline getirmek istiyorsanız. Windows disk yöneticisinden diskin bölümlerini silip tek bölüm haline getirip ondan sonra o bölümü yeni birim oluşturarak bilgisayara gösterebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Bu ne böyle hocam... Nickinizi görmesem 200 mesajı olan birinin önerdiği tavsiye zannederdim.

2 windows 2 hard disk...

Arkadaşın en az zahmetle yapması gereken, diğer boot'u buradan silmesi. Ardından D'deki Users içindeki kullanıcıyı D klasörüne taşıyıp. pagefile.sys, hibernet.sys, Windows, ProgramFiles, Data, Users gibi klasörleri silmesi. Ardından normal depolama olarak diski kullanabilir. Tek dikkat etmesi gereken klasörleri silerken içinde dosyaları var mıdır emin olması. Bu kadar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 25 Aralık 2020; 14:57:6 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

simdi su an benim ssd de windows kurulu mu degil mi? kuruluysa niye hdd yi cikarinca veya ssd boot u secince windows acilmiyor anlamadim. bu arada hard diskteki dosyalari zaten tamamini ssd nin masaustune kopyaladim. sanirim windows kurulum dvd im bozuldu su an o yuzden tercihen tekrar windows yuklemeden bu isi halletmek.

diger boot u buradan silmesi derken ne demek istediniz tam anlayamadim. bir de d deki users isimli kullaniciyi d klasorune tasimaktan bahsetmissiniz. zaten d de degil mi:? kusura bakmayin tam anlayamadim. mumkunse netlestirir misiniz?

• bu da hdd nin ici

2 windows 2 hard disk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Bu ne böyle hocam... Nickinizi görmesem 200 mesajı olan birinin önerdiği tavsiye zannederdim.

2 windows 2 hard disk...

Arkadaşın en az zahmetle yapması gereken, diğer boot'u buradan silmesi. Ardından D'deki Users içindeki kullanıcıyı D klasörüne taşıyıp. pagefile.sys, hibernet.sys, Windows, ProgramFiles, Data, Users gibi klasörleri silmesi. Ardından normal depolama olarak diski kullanabilir. Tek dikkat etmesi gereken klasörleri silerken içinde dosyaları var mıdır emin olması. Bu kadar!

Arkadaş biraz acemi olduğu için en basit şekilde işin üstesiden kalkabilmesi için böyle bir tavsiye verdim. Sizin bahsettiğiniz şekilde de gayet tabiki yapılabilir. Ama bu sefer diyecek ki o kısıma nasıl ulaşacam hangisi silecem. Yanlışı silersem bir şey olur mu.

İşin asıl doğru tarafı en kolay yapabileceği şekil bu aklıma geldi.

Yerden yere vurmayın hocam. :)

Neyse hangisi kolayına geliyorsa yapsın arkadaş. Sizde hakılsınız biraz absürt bir yoldan çözüm önermiş olabilirim. :)

Kolay gelsin.

Sizi anlıyorum, bu şekilde oradan oraya geçmeli yöntemler önerirken bende çok şüpheli bir yaklaşımda bulunuyorum fakat kullanıcıların %90'ı bir şekilde hallediyor. Ne olursa olsun ellerinize sağlık.  

sagolun sizin de elinize saglik d nin icinden neyi silecedgim cikaracagim. Anlayamadim malesef. cok basit bir sekilde anlatmaniza gerek yok. fikir olarak ne yapacagim bilsem yeter heralde

Hocam, zaten tum d yi ssd nin masaustune kopyalardim yani kullanici dosyasina da iyhtiyacim yok yani. tamamen tum dosyalari silebilirim hdd deki yalniz bu durmda windows ssd den acilmazsa? cunku ssd den boot edilince acilmiyor:?

• quote:

Orijinalden alıntı: mkahakon

Hocam, zaten tum d yi ssd nin masaustune kopyalardim yani kullanici dosyasina da iyhtiyacim yok yani. tamamen tum dosyalari silebilirim hdd deki yalniz bu durmda windows ssd den acilmazsa? cunku ssd den boot edilince acilmiyor:?

Hdd'yi bilgisayardan çıkartın. Ssd'ye nasıl bir kurulum yaptınız bilgimiz yok. O yüzden Bios ayarlarında boot sekmesinde legacy mi uefi mi seçili onu bir kontrol edin. Legacy seçili değilse legacy'ye ayarlayın. Uefi seçili değilse uefi ayarlı olsun. Bu uefi veya legacy ayarları bazı bios'larda boot sekmesi altında olmayabilir. Bu ayarları yaptıktan sonra bir değişiklik olmuyorsa ve ssd'den bilgisayar başlamıyorsa hdd'yi bilgisayara bağlamayın. Format atmayın dursun.

Sadece ssd takılı kalsın. Yeniden windows kurulumuna gidin. Kurulum ekranında disk seçimi bölümünde ssd'nin bölümlerini tek tek seçip silin ve ssd'yi tek bölüm yapın. Daha sonra seçim yapın. Windows yine ek bölüm oluşturacak neyse ileri diyip windowsu ssd üzerine kurun. Kurulduktan sonra ssd'den windowsun normal bir şekilde açılıp kapandığından emin olun.

Aslında arkadaşın dediği gibi yapıp windows içerisinden ssd'nin yüklü olduğu boot ayarı varsayılan yapılıp diğeri silinebilir. Bu şekilde ssd'den windowsun normal şekilde başlaması lazım.

Velhasılı kelam. Eğer hdd'deki dosyalar önemsiz ise siz sıfırdan dediğim gibi ssd'ye format atıp yeni windows kurun. Hdd takılı olmasın.

Eğer sadece ssd takılı iken ssd'ye windows kuramıyorsanız yada windows kurduktan sonra başlatamıyorsanız tekrar buraya gelin yardımcı olmaya çalışalım.

Kolay gelsin.

legacy isini denedim olmadi. su an dvd rom veya kurulum cd si bozuk oldugu icin format da atamiyorum yoksa zaten direk hdd yi cikarip windows kurardim sifirdan ancak cd bozuk.

su dediginiz son carem kaliyor ya da bilgisayari bu sekilde kullanmak

"Aslında arkadaşın dediği gibi yapıp windows içerisinden ssd'nin yüklü olduğu boot ayarı varsayılan yapılıp diğeri silinebilir. Bu şekilde ssd'den windowsun normal şekilde başlaması lazım. "

Bu islemi nasil yapacagim peki? Dedigim gibi hdd yi zaten tamamen ssd nin masaustune kopyaladim..

• yani d deki tum dosyalarim yedekli. d deki tum dosyalari tamamen silsem hallolur mu isim. Isallah 2. windows ta gitmez.. hehee ama caniniz sagolsun

Bilgilerinizi kopyaladıysanız "Bilgisayar Yönetimi" yazın Başlat menüsüne. Açılan pencere de Disk Yönetimi'ne girin. Oradan HDD olan diskteki tüm bölümleri sağ tuş ile "Bölümü Sil" yapın, ardından Yeni Basit Birim oluşturun sağ tuş ile. HDD'ye dosyalarınızı geri taşıyın. Artık D sürücüsü olarak kullanabilirsiniz harddiskinizi.

Maalesef

2 windows 2 hard disk...

https://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLF.4.40.exe

Bununla biçimlendirmeyi deneyin. Tiki seçmeyi unutmayın ki hızlı biçimlendirsin.

bunu da kabul etmedi. Sanirim iki windows ta nasil olduysa ayni hdd e kurulmus. dosyalar kullaniliyor diyor hicbir pencere acik olmadigi halde. oysa kuraraken ben ssd yi secmistim. eger baska bir onerisi olan yoksa format atmaya calisacagim hdd yi cikarip.

2 windows 2 hard disk...
  • ya da hdd den boot dosyasini bulup ssd nin icine kopyalarsam ssd den boot edebilir miyim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.