Şimdi Ara

2 yıllık bilgisayar programcılığı mi mezuna kalmakmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt
    bruh, I think you know nothing about DGS.
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    2. Senem dgsye girmek en mantıklısı sanki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    DAMNNN Ekanosfer, That's a complete waste of time.
  • Mezuna kal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    i know really less,isnt it the exam u get when u finished a 2 years high school?u need 4 years to be a teacher,explain how could they have access to dgs

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt
    Cuz they're studying their second university. Just search " second university AOF " online.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi functionmachine -- 30 Temmuz 2020; 19:56:19 >
  • 2 yıllık bilgisayar programcılığı mi mezuna kalmakmi

Hocam aslında puanlara bakıldığında yapılabilir gözüküyor ama şu şekilde düşünün 2 yıllığa girdiniz ilk sene bitti 2. Senenizdesiniz mezun olup çalışırsanız 1 sene kayıp oluyor. 2.senede çalışmaya başlarsanız hem üni dersleri hem dgs yapmanız gerekiyor. Hadi bir şekilde hallettiniz ve istediğiniz üninin pc mühe girdiniz. Şimdi işin içine şu giriyor girdiğiniz üni size bazı alttan ders veriyorlar önceki üniden bazılarını saymıyorlar hani denklik gibi düşünün. Yani işin özü çok iyi bir araştırma yapmanız lazım bulabilirseniz pc programcılığı okuyanlara danışın. Uzaktan bakınca mantıklı duruyor ama işin içine girince biraz fazla stresli ama yine de istiyorsanız deneyin. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın sizi soğutmak için yazmadım sadece olayın farklı boyutundan bakmanız için. Fazla uzattım galiba sonuç olarak iyice araştırın her şeyi göz önünde bulundurun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BETP B kullanıcısına yanıt
    2018 te girdigimde tyt puanım tam 343 okul puanı dahil
    2019 da 50 bin yaptım sayısal
    Bu sene 480 puanla 29 geldi ham 25.
    12-13 bekliyordum 2020 azizligine uğradım bu puanla. Demek istediğim pes etmemek. Kendinde inanc görüyorsan kal. Puanı aynı görünce belki fikir sahibi olursun diye yazayım dedim

• Teşekkürler hocam

• dogangorunumlusahin D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam iyice düşünüp karar vericem . Çok sagolun

• İyice araştıracm hocam ona göre karar vericem. Teşekkürler

• Ankara üni bilg programcılığı terkim. Öncelikle şunu söyleyim orada sana bir halt öğretilmiyor. Ekran kartı felan ne işe yararı öğrenmek istiyorsan git
    Ben 7 hafta dayanabilmiştim 7. haftada hello world yazdırdılar sonra hoca şey dedi siz diğer gruptan ileridesiniz sizle 2 hafta ders işlemeyeceğim ben orda koptum bir dahada gitmedim
  • ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    İyice soguttunuz 😭

sıralaman kaçtı

• StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Tyt 240 k

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C4D118781

Hocam aslında puanlara bakıldığında yapılabilir gözüküyor ama şu şekilde düşünün 2 yıllığa girdiniz ilk sene bitti 2. Senenizdesiniz mezun olup çalışırsanız 1 sene kayıp oluyor. 2.senede çalışmaya başlarsanız hem üni dersleri hem dgs yapmanız gerekiyor. Hadi bir şekilde hallettiniz ve istediğiniz üninin pc mühe girdiniz. Şimdi işin içine şu giriyor girdiğiniz üni size bazı alttan ders veriyorlar önceki üniden bazılarını saymıyorlar hani denklik gibi düşünün. Yani işin özü çok iyi bir araştırma yapmanız lazım bulabilirseniz pc programcılığı okuyanlara danışın. Uzaktan bakınca mantıklı duruyor ama işin içine girince biraz fazla stresli ama yine de istiyorsanız deneyin. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın sizi soğutmak için yazmadım sadece olayın farklı boyutundan bakmanız için. Fazla uzattım galiba sonuç olarak iyice araştırın her şeyi göz önünde bulundurun
    Merhaba. Puanlara bakıp karar vermeyin çünkü bu sene yani 2019' da bogazici' ye son olarak 6., odtü' ye 12. , itu' ye 25. ve Hacettepe' ye 90. girdi ve emin olun hem sınav artik ales gibi yani eskisi gibi kolay değil hem de artık oyle rakipleriniz meslek lisesi mezunları değil,iyi uniler icin. Boun girenlerden biri ya da ikisi mat hocasi, odtu giren sınav ikinci ve 12. de öyle, birisi eski Boğaziçi mezunu diğeri iyi bir uniden gelme.

Dgs işi özellikle ceng için kasıntı ama ee veya ie için büyük nimet hala.

Sunu da ekleyim Boun 3, ODTÜ 2, İTÜ 6, Hacettepe 4 kişi alıyor ceng için yani kontenjanlar da gitgide azaldı ve artik herkes aof web tasarım okuyor ikindi üniversite olarak, bizzat boun inşaattan iki kişi tanıyorum dgs ile cenge geçmek için okuyan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intwine -- 30 Temmuz 2020; 20:38:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben orayı bıraktıktan sonra fizik okuma kararı aldım. Hiç sevmediğim optisyenliği bitirdim haftaya dgs ye gireceğim. Fiziğin puanları düşük olsada ceng in puanları yüksek, yinede ceng den iyi bir yere girmek istiyorsanız derece yapmanız gerekiyor dgs de buda 60 mat sorusundan +50 yapmanız demek. Dgs sorularını bir çözün eğer orta halli 20-30 yapıyorsanız dgs ile derece yapmanız mümkün zaten +50 derece oluyor direk dediğim gibi. Bende resmen kumar oynadım hocam +45 yapmaz isem dgs den bir yer yazmayacağım, hadi +45 yaptım diyelim seçeceğim 3 üninin toplasan 10 kontenjanı yok yani kontenjan sıkıntısıda çok çekiyorsun. Ama ceng de kontenjanlar daha rahattır. Ama şunuda unutmamak gerekir önceden atıyorum 50 üstü yapan ilk 100 deyse şimdi ilk 500 de. Millet çözmeye başladı dgs yi herkes abanmaya başladı çünkü dgs den bir yer yazarım diye. Bu riski alabilecekseniz girin okuyun derim hocam kendinize güveniyorsanızda dgs den çok iyi yerlere girebilirsiniz. 2 sene boyunca dgs kasmak yerine 1 sene daha yks çalışın bence ölçün tartın karar verin.

• ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• yakın bi arkadaşım da iü de dediğin bölümü yazıcak bu sene, okulu bitirip dgs denicek. yanlız dgs %100 burslu 1 kişi %50 burslu 2 kişi falan alıyor özeller. çok iyi puan alman lazım yada burssuz yükseltirsin 4 yıllığa. birde benim dönemimde dgs ile gelen abiler bazı derslerinin sayılmadığını falan söylüyordu. okul okul gezip en çok dersini sayan okullardan birini tercih edersin.
  • ben de 2 yıl bilgisayar programcılığı okudum daha sonra DGS ile %100 burslu ceng kazandım. İTÜ, YTÜ, Marmara , BOUN vb.. gibi okullar hiçbir dersini saymıyorlar. Diğer devlet üniversitelerini bilmiyorum.Vakıf üniversiteleri ise denkliğe göre ders sayımı yapıyor. Benim yaklaşık 1 senem sayıldı.

DGS'de kontenjanlar çok az olduğu için olabildiğince yüksek puan yapman gerekiyor. %100 burslu 1 kişi , devletler ise ortalama 5 kişi alıyorlar. DGS son birkaç senede ALES zorluğuna yaklaştı ve DGS 'de ceng taban puanları oldukça yükseldi. Makine , endüstri gibi bölümlere daha kolay girebiliyorsun.

Sadece mat1 ve türkçeden oluşan toplam 120 soru bulunmakta ve 150dk. Ayrıca bu sorular içinde sayısal ve sözel mantık soruları da var. DGS'de zaman çok önemli, zaman sınavı diyenler de vardır.

Bunlara ek olarak soruların varsa pm atabilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.