Şimdi Ara

2 yıllık mı?Mezuna bırakmak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıllık gidip dgs ile 4 yıllığa tamamlamaya çalış. İtü Odtu olmazsa bile Gazi Dokuz eylül gibi yerlere gidebilirsin.Tabi herşeyi sıkı tutarsan itü felan neden olmasın dgs ile gelen bir sürü kişi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dgs ile geçerim diyen 6 tanıdığımdan sadece 1'i bunu başarabildi. Yks'den daha sıkıntılı. Hem önümüzdeki süreçte okullar açılacak gibi durmuyor. Uzaktan eğitimle uğraşacağınıza evde hiç tempoyu düşürmeden tekrar hazırlanmak çok daha iyi olur.

• Genç kardeşlerim forumda sürekli görüyordum en son yeğenimde abi 2 sene veya 3 sene mezuna bırakmayı planlıyorum değince foruma bir sorayım istedim. Bazı konularda 1 sene mezuna bıraktım 2 sene mezuna bıraktım 3 senedir mezuna bıraktım yazıyor. Bu işleri geçeli çok uzun zaman oldu bizim zamanımızda böyle bir terim yoktu. Mezuna bırakmak ile mezuna kalmak aynı şey mi? Bahsedilen üniversite sınavını kazanamayıp 1 sene 2 sene 3 sene daha hazırlanmak mı?
  • Mühendislik olsa DGS önermezdim. Çünkü DGS'den sonra lisansa başlayınca 2 yılda bitirme gibi bir durum olmuyor. Yani 2+2 şeklinde okumak neredeyse hayal. Önlisans'tan sonra yerine göre 3-4 yıl okunuyor ama sağlık bölümlerini bilemiyorum. Hemşirelik v.b okuyan bir arkadaş belki daha faydalı olabilir.
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Evet 1 sene daha tekrar hazırlanmak anlamına geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antigue A kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba mezunum süreci anlatır mısın biraz?

• reis tyt matın iyiyse dgs düşün derim 2 senede daha da geliştirirsin istediğin bölümle alakalı okursan yabancılık çekmezsin lisans kazanırsan.
  • Neden bitmiyor hocam ben dgs otomotiv teknolojisinden otomotiv mühendisligine gecmeyi düşünüyorum iki yılda bitmezmi mühendislik

• yusernfn Y kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 yıl belki imkansız değildir ama bana göre çok zor duruyor. Zaten mühendisliğe 1.sınıftan başlayacaksınız. Matematik, fizik, lablar v.b bunları kesin almanız gerek. Önlisansta aldığınız dersler sayılırsa şanslıysanız 2-3.sınıfları büyük oranda halletmiş olursunuz. Yerine göre 2 yılda bitirmeniz de mümkün ama bağlı dersler v.b de olacak ve sayılmayan dersleriniz de olabilir. Bu durumda çok rahat 3 yıla çıkabilir büyük ihtimal.

Zaten lisansı İngilizce okuyacaksanız geçmiş olsun diyeyim. Hiçbir üniversite kolay kolay Türkçe dersi İngilizce yerine saymaz notu veya AKTS'si ne olursa olsun. İngilizce lisansa geçerseniz direkt 4 yıl da lisans okursunuz büyük ihtimal. Bu yönden bence çok dezavantajlı bir durum.
  • Kesinlikle dgs 40 basit mat1 sorusu ile odtüde temel mühendislik okuyabiliyorsun daha ne istiyorsun, net dgs sistem açığıdır
  • Sektörde mühendis cart curt çok fazla ara eleman açığı var her yerde. 2 yıllık makine okursan boşta kalmazsın. Tıp okumadığın takdirde Türkiyede 4 yıllık üniversite okumak emeğe yazık etmek demektir çok idealist değilsen.

• yusernfn Y kullanıcısına yanıt
    Bitmez. Geçen arkadaşım var, 4 yılda bitirdi. 1. Sınıftan başlıyorsun zaten 2 yıllıkta matematik fizik kimya diferansiyel denklemler dinamik mukavemet vesaire yok bir otomotiv elektroniği almıştı bir de türkçe falan onu saydırabilmişti.

• Mezun kesinlikle düşünme bile

• bana soracak olursan bir nefes al 3-5 gün kafanı dağıt öyle karar ver. Bana kalırsa tekrardan güzelce çalış. Dgs ile uğraşılmaz 2 yıllık bölümlerin çoğu verimsiz ve boş. Verimli olanlar muhakkak var ama bence güzelce karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Botadam

Evet 1 sene daha tekrar hazırlanmak anlamına geliyor
    Teşekkür ederim. O zaman bizim yeğen 2-3 sene daha mezuna bırakacağım dediğine göre 2-3 sene üniversite girmeyeceğim / giremeyeceğim demek istiyor. Ailesi bu durumu öğrendiğinde hiç memnun olmayacak.

Sınava giren genç kardeşlerimin hepsine başarılar diliyorum. İnşallah istediğiniz yerleri kazanırsınız.
  • Mezuna kal hemsirelik zor kazanilan bir yer degil degmez

• Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim umarım yeğeniniz şaka yapıyordur hakkında hayırlısı olsun :)

• Mezuna kalırsam hedefimi büyütürüm ki hocam ama sayısaldan hazırlanmayı düşünmüyorum ayt mat 25-30 seviyelerine çekebilirsem edebiyatta yapıp hukuk gitmek isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: Botadam

Teşekkür ederim umarım yeğeniniz şaka yapıyordur hakkında hayırlısı olsun :)
    Sağolun. Yok yeğen şaka yapmaz maddi durumları iyi zaten özel istiyordu istediği bölüme giremezse gideceğini sanmıyorum.
  • Botadam B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim en büyük hatam ilk yıl çalışmayı bırakmamdı.Eğer çalışsaydım ve mezuna kalsaydım inan çok daha iyi şeyler yapardım.Çünkü hatalarımı belirleyip 1 yıllık süreçte 0 hataya yakın çalışırdım.Ama çalışmayı bıraktığım için mezun yılımda da çok fazla hata yaptım.Benim en büyük hatam blok blok çalışmayı devam ettirmemem oldu.
    Benden sana tavsiye günde 4 ve ya 5 blok ders çalış.1 blok 1.5 saat zaten.
    Bekir avşardan görmüştüm bu blok mantığını ama tek hatası bekir hoca her bloğa ders koymuş.Mesela Çarşamda 3.blok geometri diye.
    Sen şöyle yap.

Dersleri 2 ye böl : Mat-Biyo-Kimya Geo-fizik-türkçe

Bir gün birini bir gün birini yap.Yani günde 3 ders yap.
    Bloklara ders atama.Sabah uyanır uyanmaz istediğinden (tavsiyem mat ve geo) başla ve örnegin 2.bloğun ortasnda mat bitti , direk diğer derse geç.

Bloklar arasına 30 dk mola koy.(15 dk koyma gafletine düşmüştüm,sürdürebilir olmuyor.) Bir tane de öğle molası koy.

Dizi film izle spor yap . Çünkü 1 yıl evde kalcaksın zaten gerçekten psikolojik olarak kötü etkilenirsin bu etkinlikleri yapmazsan.

Sormak istedigin bir şey olursa sorabilirsin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.