Şimdi Ara

2 yıllık Öğretimimi 4 Yıllığa Tamamlamak Nasıl Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
260.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kaydeşim için bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var. 2 yıllık (ön lisans) çocuk gelişimi bölümü mezunu, 4 yıllığa tamamlamak istiyor.

Daha önceden şöle birşey duydum, Össye girip 2 yıllık aynı bölümü seçip kazandıktan sonra önceki 2 yıllıkta aldığım dersleri muaf gösterip 3 ve 4'ün derslerini veriyolarmış bölece 4 yıllık mezun olunıyormuş doğrumu değilmi onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogundemir -- 8 Ocak 2013; 17:44:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Yıllık Öğretim Görevliliğini 4 Yıla Tamamlama: Çocuk Gelişimi Bölümü Örneği

Çocuk gelişimi alanında 2 yıllık bir yüksekokul diplomasına sahipseniz, bunu 4 yıllık bir lisans derecesine tamamlamayı düşünebilirsiniz. Bu geçiş, kariyer olanaklarınızı genişletebilir ve sektörde ilerlemenize yardımcı olabilir.

Çocuk Gelişimi Bölümü 2 Yıllık mı 4 Yıllık mı?

Çocuk gelişimi, hem 2 yıllık hem de 4 yıllık programlar olarak sunulan bir alandır. 2 yıllık programlar genellikle çocuk gelişimi alanında bir önlisans derecesi ile sonuçlanırken, 4 yıllık programlar lisans derecesi ile sonuçlanır.

2 Yıllık Öğretimi 4 Yıla Tamamlama

2 yıllık önlisans derecenizi 4 yıllık bir lisans programına tamamlamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Bir lisans programına başvurun ve kabul alın.
    • Önceden aldığınız derslerin kredisini transfer edin.
    • Lisans programının kalan derslerini tamamlayın.

Not: Kredi transferi koşulları üniversiteye göre değişebilir, bu nedenle başvurmadan önce koşulları araştırmanız önemlidir.

Çocuk Gelişimi Alanında 4 Yıllık Lisans Derecesinin Avantajları

4 yıllık bir lisans derecesi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlar:

• İleri düzey pozisyonlara hak kazanma
    • Daha yüksek maaş alma potansiyeli
    • Kariyerde daha fazla ilerleme olanağı
    • Araştırma ve politika geliştirme gibi alanlarda uzmanlaşma

Çocuk gelişimi alanında 4 yıllık bir lisans derecesine sahip olmak, kalifiye bir çocuk gelişimi uzmanı olarak kariyerinizde başarılı olmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dikey geçiş sınavına girip 4 yıllığa tamamlaması gerek.
  • stalker61 arkadaşımızın da dediği gibi dgs sınavına girmen şart. bu sınav 80 matematik ve 80 türkçe olarak 160 soruluk bir sınav. a tabi okulundaki gano da çok etkili oluyor. ek puan getirisi var. detaylı bilgiler için dgs siteleri var, oradan bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogundemir

Merhaba arkadaşlar kaydeşim için bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var. 2 yıllık (ön lisans) çocuk gelişimi bölümü mezunu, 4 yıllığa tamamlamak istiyor.

Daha önceden şöle birşey duydum, Össye girip 2 yıllık aynı bölümü seçip kazandıktan sonra önceki 2 yıllıkta aldığım dersleri muaf gösterip 3 ve 4'ün derslerini veriyolarmış bölece 4 yıllık mezun olunıyormuş doğrumu değilmi onu merak ediyorum.

YGS ye girip üstüne 2 yıllık daha okumak diye bir şey yok anca şöyle olur:
    1.YGS ye girer kardeşiniz 4 yıllık okul öncesi öğrt. kazanır önlisansta gördüğü derslerden muaf olur büyük ihtimalle 2. veya 3. sınıftan başlar (3 biraz zor)
    2.DGS ye girer. DGS YGS ye nazaran daha kolaydır.Burda da aynı şekilde geçtiği okul derslerine göre muaf tutar büyük ihtimalle 2 veya 3ten başar(3 biraz zor)

DGS ile geçecekse okulları arasın çünkü kimi okullar 1 den kimi okullar 2 den kimi okullar 3 ten başlatıyor. Bnm bildiğim yani aklımda kalanlar KATÜ ve Akdeniz 3 ten başlatıyor Gazi Hacettepe Gaziantep Dumlupınar 1 den başlatıyor istanbul marmara çukurova 9 eylül kocaeli 2 den başlatıyor.

DGS ile YGS arasındaki fark ne dersen hiç bi fark yok sadece DGS nin avantajı sorular kolay dez avantajı kontenjanlar az

• tskler arkadaslar ;)
  • merhaba.

bayanların kullandığı bir forum sitesinde de bu konuyu tartısmıslar ve oradaki bir bayan arkadasımız 05-09-2012, 22:29 tarihinde şöyle demiş:

"bugun açıkoğretim bürosunu arayıp bi görüşme yaptım..
    3. sınıftaki hazırlık olayı kalkmış yani 3. sınıftan önce görülecek olan hazırlık sınıfındaki dersler 3. sınıfa yayılmış. yani 2 yıl lisans tamamlama + 1 yıl hazırlık olmayacakmış sadace 2 yılda lisans mezunu olmuş olacakmışız.

2 yıllık myo diploması iptal olmayacakmış. 2 diplomamız olacakmış. yani biz istersek önlisans diplomamızı istersek de lisasns diplomamızı kullanabilecekmişiz.. hatta iş başvurularını yaparken içerikte iki diploma sahibi olduğumuzu da yazabilirmişiz.

başka bi konu sadece işletme ve iktisad değil ayrıca kamu yönetimi, uluslararası ilşkiler, çalışma ekonomisi, işletme gibi bölümlerle de lisans tamamlama yapabiliyormuşuz.

bu sene hem farklı bölümler eklenmiş hem de hazırlık sınıfı kaldırılmış.

bu senenin kayıtları 1 ekimde başlayacakmış ve açıköğretim bürolarından tercihler yapılacakmış..

bugun bu bilgileri elde ettim sizlere de sundum umarım yardımcı olabilmişimdir"

• açık ögretim fakültesi sss dan alıntı:

"> F) EĞİTİM-ÖĞRETİM HAKLARI > Dikey Geçiş
    Açıköğretim Fakültesinin iki yıllık önlisans programlarından mezun olanlar açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki bölümlerin 3. sınıfına geçiş yapabilirler mi?

"Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerine Dikey Geçiş ile kayıt yaptırmak isteyenler, Dikey Geçiş Sınavına girmeden Anadolu Üniversitesi tarafından ilan edilen Dikey Geçiş koşullarını yerine getirdikleri takdirde doğrudan fakültelerinin 5. yarıyılına kayıt yaptırabilirler.

Meslek Yüksekokulu ile Açıköğretim Önlisans Programlarından mezun olanlardan, kendi alanlarındaki lisans bölümlerine devam etmek isteyenler lisans bölümlerinin 5. yarıyılına kaydedilir.

Meslek Yüksekokulu ile Açıköğretim Önlisans Programlarından mezun olanlardan, farklı alanlardaki lisans bölümlerine devam etmek isteyenlere, 5., 6., 7. ve 8. yarıyıllarda fark dersler verilerek lisans bölümüne kaydedilir. Hangi yarıyıllara fark dersler konulacağı Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    üniversiteyi 2,5 senede bitirmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende merak ediyorum bunu
    anladığım şu
    ben şimdi işletme yönetimi önlisans bölümünü bitirdim.
    istediği başka bir bölüme direk kayıt yapabiliyorum(2 yıllık). ve bitincede lisans a tamamlamış oluyorum.
    hepsi bu kadar(mı)...
  • Meslek yüksek okulda işletme bankacılık veya muhasebe vergi uygulamaları bölümlerin den herhangi birisini okuyup sonra anadolu üniversitesinde sinavsiz geçiş ile maliye yı seçip 4 yıla tamaamlayamazmiyiz maliye mezunu olamazmiyiZ ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba Ben meslek lisesi okuyorum 2 yıllık yatay geçiş hakkım var önce bunu kullanıp daha sonra 2 yıl daha okuyup 4 yıla tamamlayabilirmiyim acaba,

• quote:

Orijinalden alıntı: hasncn1907

Meraba Ben meslek lisesi okuyorum 2 yıllık yatay geçiş hakkım var önce bunu kullanıp daha sonra 2 yıl daha okuyup 4 yıla tamamlayabilirmiyim acaba,

Meslek lisesi bittikten sonra,iki senelik okuyarak önlisans mezunu oldunuz.Bundan sonraki aşamanız DGS sınavına girerek,tabii yeterli puanıda alarak,istediğiniz üniversite ve branşınızda dört senelik okuyarak lisans sahibi olabilirsiniz.

• Ben ön lisans mezunuyum ve DGS girdim ama dgs den tercih yapmadım direk Atatürk üni kayıt yaptım sosyal hizmetlere okul bittikden sonra askerlik kısa dönem mi oluyo yoksa uzun mu

• Ben 2 yıllık makine mezunuyum, şimdi de açıköğretimden iki yıllık acil durum ve afet yönetimini kazandım. Uzman olan kuzenim sınavsız dgs ile makineyi dörde tamamlarsın askerliğini 6 ay yaparsın dedi. Bilginiz var mı ya da bunu öğrenebileceğim biri var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.