Şimdi Ara

2 yıllıktan mezun oldum kısa dönem için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 95 doğumluyum. üniversiteye ilk senemde 4 yıllık bir okul tercih ettim. daha sonra bu okulu 1. senenin sonunda bıraktım ve geri döndüm. bu okuldan bana 8 yıl tecil verilmişti sorguladım 8 yıl tecilliydim

daha sonra sınava tekrar çalışarak 2 yıllık bir bölüme yerleştim. 2 yıllık önlisans programından bu sene mezun oldum. şu anda kpssye calısıyorum ve memur olmayı deneyeceğim. ama askerlik konusunu ne yapmalıyım?

bu sene de ygsye girdim. sırf açıktan 4 yıllık bölüm okumak için. şu anda ben 4 yıllık okulu ilk senede bırakıp, ardından 2 yıllık okulun diplomasını alan biri olarak bu sene açıktan tekrar 4 yıllık bir bölüm okumaya başlayıp askerligi tecilletebilir ve 4 yıl sonra mezun olup kısa dönem olarak yapabilir miyim?

2020'ye kadar tecilliyim. bu sene dışarıdan 4 yıla girince son senemde tecilim bitiyor mezun olamadan. yani okulu okurken tutup cagıracaklar mı beni yoksa 2. okul oldugu halde 4 yıllık oldugu icin tecil mi edilir

ayrıca dedigim gibi ilk girip 8 yıl tecil aldıgım 4 yıllık okulu ilk senesinde bıraktım. bir sonraki senede 2 yıllıga geçtim. bu 4 yıllıgı bıraktıgım icin tecil hakkı sona ermiş ve 2020ye bile kalmadan beni cagıracak olabilirler mi? yoksa bıraksam bile verdikleri tecil sürüyor mudur.

okulu bıraktım ama kaydımı da sildirmedim 2 dönem devamsızlıktan kaldım sonraki dönemlerde de harc yatırmadım.

• garajımdaki araba G kullanıcısına yanıt
    Oncelikle örgün öğretimden okuduğun 2 yıllık okul kısa dönem askerlik yapmanı sağlamaz.
    Daha sonra girdiğin ygs sınavı sonucunda 4 yıllık açık öğretimi tamamladığın taktirde kısa dönem yapabilirsin.

Ancak en başta kazandığın okulu bırakıp geri dönerek nasıl 8 yıl tecil aldın orasını çözemedim. Eğer bu 8 yıl tecil olduğunu e-devletten goruntuluyorsan pek güvenmemeni tavsiye ederim, en yakın şubeye gidip ne zaman kadar tecilin oldugu hakkında bılgı al.
  • Dikey geçiş sınavlarından direk dört yıllığa tamamlaman gerekiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgin2290

Oncelikle örgün öğretimden okuduğun 2 yıllık okul kısa dönem askerlik yapmanı sağlamaz.
    Daha sonra girdiğin ygs sınavı sonucunda 4 yıllık açık öğretimi tamamladığın taktirde kısa dönem yapabilirsin.

Ancak en başta kazandığın okulu bırakıp geri dönerek nasıl 8 yıl tecil aldın orasını çözemedim. Eğer bu 8 yıl tecil olduğunu e-devletten goruntuluyorsan pek güvenmemeni tavsiye ederim, en yakın şubeye gidip ne zaman kadar tecilin oldugu hakkında bılgı al.

evet okulu bıraktıgım icin 8 yıl tecil silinmiş ve ben 2 yıllık okulun teciliyle duruyormuşum şimdi 2 yıllık okul bitti 4 yıllık açık ogretime 1. sınıftan kaydolsam tekrar bu 4 yıllık ile tecil yaptırabiliyorum değil mi

cevap icin ayrıca teşekkürler ve biraz geç gördüm kusura bakmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meireles

Dikey geçiş sınavlarından direk dört yıllığa tamamlaman gerekiyor :)

o şekilde yaparsam oldugunu biliyorum. ama bne 2 yıllıktan tamamlamadan memur olup 4 yıllık açık ogretime 1. sınıf olarak başlamak istiyorum. yine de tecil oluyor mu diye merak ettim

cevap icin teşekkür ederim

• garajımdaki araba G kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç? Tecil 29 yaşına kadar yapılıyor. Bu yaşa kadar okul bitmezse dondurup askere gitmek zorundasınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.